ROYAL FLORIA GARDEN FESTIVAL PUTRAJAYA 2015

ROYAL FLORIA GARDEN FESTIVAL PUTRAJAYA 2015Berjalan tanpa plan ... itulah yang sebenarnya berlaku beberapa jam sebelum bergerak menuju ke Putra Jaya Presint 4 . Ada apa kat sana ? tak lain tak bukan ialah Festival Putrajaya yang berlangsung tahun ini bermula 30 May -7 June 2015. Terletak di Floria Putra jaya korang dapat melihat atau membeli beratus dari jenis tanaman atau bunga didalam itu. Manelah tahu kot- kot terjumpa species bunga mawar kaler biru. Hehehehe 

Kawan alam maya dah pergi hari pertama pembukaan festival Floria Putrajaya itu, sahaja nak risi-risi keadaan disana . Korek punya korek dia bagitaulah tips untuk pergi festival tersebut. Pakai sunblock , baju lengan panjang , Cap , banyak-banyak minum mineral water kerana keadaan sana super duper panas. 
Sampai disana jalan Jammed , beratus panjang tuk cari parking . Nasib baik guna kereta Mazda 4x4 boleh cilok parking naik tanah bagian atas kat tepi jalan tu . hahaha . Kemudian selamatlah berjalan menuju anjung Floria . Masuk berbayar , tapi Lisa dapat masuk Free sebab saiz budak . EHH gurau je la. Sbab ade orang belanja.. aunty belaja tiket masuk. Dan kami masuk ke area festival itu , tak sabar nak tengok bunga yang berwarna warni . 


Muka merah pink macam udang rebus sebab terkena matahari, nasib baik bawa payung. Itu pun peluh berguguran . Dah prepare memakai rexona Spray jadi takla basah ketiak tu. Hiks.. Sakit kepala woo dengan keadaan panas macam tu sekali. Bunga anggerik , mawar , dan juga addenium yang memang cantik. Teringin pula nak borong semua . 


ARTS And Crafts Pavilion | Dalam ni ade pertandingan untuk melukis dan juga menjual berbagai jenis Crafts seperti kain , barang-barang dari tanah Liat , dan juga air seperti soya  atau orrange. Sample untuk buffet ramadhan hotel pun ada juga. 
Mula-mula tengok aku ingat dia ni Awek jepun . Mata sepet macam awek japan. Tengok punya tengok tunggu dia bercakap.. oo cakap mandarin . Ahmoy rupanya . Dan aku usha-usha la nama dia .

Nama ; MELODY
Umur : 17tahun
Sekolah lagi di SMJK Yun Hwa .


Comel , manis, peramah . Melukis sambil bergelak-gelak dengan kawan dia . Bercanda dengan kawan dia yang temankan dia sertai pertandingan itu. Takdela seperti beberapa peserta lain yang straight je tertumpu pada lukisan. Nak tanya pon takberani. Hhihi. Lawa kan Lukisan dia. Nak request lukis Lisa tapi tu la.. takde masa. Haihh macamlah nak lukis muka aku.













Jom la meriahkan festival Putra jaya Royal FLoria dan Garden 2015 yang berlangsung pada 30 May - 7June 2015 bertempat di anjung FLoria Presint 4 Putra jaya. Jangan lupa bawa payung dan sunblock ya. 

3 ulasan

akak nak repeat lg..
hari tu tak puas jalan sbb cuaca sangat panas..

bestnya pergi floria garden.

btw done follow u dear, follow mine too :) - Noob

akak baru pegi petang tadi, unplanned trip jugak. tapi tak puas jalan sbb si kembar sibuk ajak balik huhu


EmoticonEmoticon