Saturday, April 27, 2019

REVIEW AVENGERS : ENDGAME

REVIEW AVENGERS : ENDGAME

REVIEW AVENGERS : ENDGAME 

Finally , movie yang ditungu-tunggu dah sampai ke penamatnya .Kalau korang penggemar Marvel memang tak sabar la kan nak jadi orang pertama tengok . Lisa pon tak nak terlepas peluang la jadi penonton di hari pertama tayangan movie AVENGERS : ENDGAME ni . Best tak ? yang pasti korang kena sediakan tisu ye ... hehehhee 


SINOPSIS AVENGERS : ENDGAME 

Dalam INVINITY WAR yang lepas , Thanos masih hidup dengan 6 Batu Invinity ditangannya . So dalam AVENGERS : ENDGAME ni.. the Avengers dan sekutunya semua bergabung untuk melawan Thanos untuk mengambil ke-enam batu invinity tu dan letak ketempat asalnya  demi mengembalikan dunia yang dah huru hara menjadi kembali seperti  dulu. 





Movie ni berdurasi 3 jam , jadi yang ada anak kecil tu baik fikir2 dulu la ye sebelum bawa baby atau budak masuk pawagam ni . Kalau menangis tak henti.. sian orang lain yang bayar tiket tu nak tengok wayang tapi terganggu pula . 

Masa Lisa tengok haritu , nak masuk website MBO kemahin susah weih.. asyik error loading je. tengok tiket jam 11.45 malam pun dah penuh. Nasib ada pawagam satu lagi yang baru buka.. so tengok kat situ je la . Kerusi masih banyak kosong lagi , elok dah takde yang bawa baby masuk dalam hall... Tapiiii... SPOILER tetap ada . Sebelah kanan Lisa dia menguap berbunyi kuat... banyak kali lak tu tanpa rasa bersalah . Mungkin dia tak nak tengok tapi nak temankan orang sebelah je kot . Lepas tu belah kiri pula... suara potpet potpet bercerita dari awal ke akhir , lah ternyata tak pernah tengok movie Avengers sebelum ini ,, jadi memang tak tahu jalan cerita . So tanya la A to Z,,, hmm tak leh focus. Yang depan Lisa pula.. kepala tinggi asyik bergerak ke kanan ke kiri.. allahu... hahaha tak tenang betul. Ada scene sedih .. tapi feel tu tak sampai nak mengangis sebab terganggu . 



REVIEW LISA : 

Babak ni banyak bercakap dari action , .. sekali action... dalam hati mesti " woaahhh ,,, " Lisa bagi 8 bintang dari 10 ... yang 1 bintang tu tuk spoiler spoiler dalam pawagan dan media sosial tu !!

So korang tengok la sendiri ya.. pastikan tengok movie yang sebelum ni .. jadi korang takde la macam lost gitu . 



Haa.. tapii tapii.. dah tengok tu jangan la jadi spoiler . Dan yang penting juga.. jangan jadi tukang record kalau taknak kena tangkap ,,, sama ada didenda atau kena masuk dalam penjara. wahh seram dengarnya . 




Bye... I LOVE YOU 3000 TIME !  
  1. I Love You 3000 Times!!
    Hahahaha jujurnya Sis ko layan cite ni di panggung, semua tunggu Astro atau DVD jual hehehehe sebab stress bila beli full dan taknak duduk barisan depan!

    ReplyDelete
  2. Huntungler dah pi tengok.. akak tunggu movie ni kuar dekat astro first je la. Hihi.

    ReplyDelete

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search