Thursday, February 28, 2019

Simple Makeup With Althea's Exlusive Makeup Box

Simple Makeup With Althea's Exlusive Makeup Box

Simple Makeup With Althea's Exlusive Makeup Box


Assalamualaikum guys ! Mungkin ini jadi kali pertama untuk Lisa share tentang makeup , kebanyakan sebelum ini hanya menulis tentang skincare  . So this artikel kali ni akan jadi cerita spesial laa... lebih spesial lagi sebab Lisa akan buat simple makeup dengan Althea's Exclusive Makeup BOX .woahh teruja pula dap dip dup ,,, !!

ALTHEA EXCLUSIVE MAKEUP BOX

Setiap kali Althea Box sampai mesti buat hati tak sabar ingin tahu apa yang ada didalamnya , so let's open it ! Isi dalam Althea's Exclusive Makeup Box ialah .... jeng jeng jeng !
-Concealers @ 4 shades
- Lip Tints @ 4 shades
- Eye Glitters @ 2 shades
- Bunga Citra Lestari X Althea Eyeshadow Palette (celebrity collaboration) @ 8 shades
- Spot Gel to cover acne/spots before makeup!

Nampak tak betapa banyaknya barang makeup dalam tu , Dan yeahh i suka semuanya ! since kenal Althea ni memang tak pernah mengecewakan . Korang boleh baca artikel-artikel sebelum ni yang Lisa kongsikan dalam blog ini ha . So tak nak cakap banyak la... jom kita tengok satu-satu .



EYE PALETTE SUNRISE & MOONRISE BCL X ALTHEA

Althea Eye Palette Sunrise & Moonrise ni hasil kolaborasi antara Bunga Citra Lestari dengan Althea .  Terdapat 8 shades yang korang boleh mix and match kan sama ada nak nampak gorgeious , feminim , baik malam ataupun siang hari . Malam mestilah bersinar ibarat sunrise dan ketika malam nampak anggun seperti moonrise . Shades dalam eye pallete ni teriri dari glitter , Shiner dan mate . Wah semua dalam satu ni. Menarik ! 


Eye Palette Sunrise & Moonrise BCL x Althea ( 15.5 g)
Harga : RM140 

Oh ya Bunga Citra Lestari atauBCL lebih mesra dipanggilnya , seorang penyanyi dan pelakon yang memang terkenal lagi bukan hanya di Indonesia bahkan di Asia . BCL juga seorang beauty dan fashion icon yang miliki aura feminim stylo dan mestinya cantik ! Mana tahu la kan lepas applykan Eye Pallete Sunrise & Moonrise ni nampak cantik macam dia . Aummm... terperasan pula . HIhihihihi .

LIP TINTS WATERCOLOUR CREAM TINT .

Untuk bibir , Lisa lebih suka memilih yang jenis lip tints . Sebab kalau kulit cerah macam Lisa , tidak sesuai dengan lip mate ,, nanti nampak pucat . LIP TINTS WATERCOLOUR CREAM TINT ini long lasting tahan lama juga hidratekan bibir kita . Gabungan antara Hyaluronic dan asic boleh mencegah dari bibir kering dan kehlangan kelembapan . Lip Tint ni punyai 4 pilihan warna yang semua memang sesuai la tema sunrise & moonrise   iaitu :
1 Plum Cream : A rich, luxurious plum shade, perfect for a night out
2.Strawberry Cream : A juicy red reminiscent of freshly bitten strawberries
3.Peach Cream : A brightening, fresh coral with pink undertones to suit both warm and cool skin tone
4.Marron Cream : An MLBB shade made from browns and pinks for a chic, everyday look



Semua warna Lipt tint ni favorite Lisa ! Boleh pakai time ada majlis atau time harian untuk berjalan juga time kerja . Warna dia menarik dan menserlahkan aura wajah . Lebih lagi kulit wajah lisa yang cerah ni ala ala korea gitu . Ehh terperasan pula . hahaa.



SKIN RELIEF SPOT FILM GEL (15ML )
Price : RM19 

Skin Relief Spot Film Gel .

Spot gel ini sesuai sangat untuk korang aplykan di jerawat tersebut sebelum mulakan makeup . Kadang rasa spoil juga kalau ada jerawat dekat muka . Nak makeup pun mesti akan ada spoul .Skin Relief Spot Film Gel mengandungi minyak pokok teh untuk merawat jerawat dengan cepat dan berkesan, sementara campuran Centella dan daun pinus mengekstrak kemerahan yang tenang, merawat jerawat semasa anda keluar . Katakan selamat tinggal kepada tompok-tompok jerawat yang sangat mengecewakan dan hello untuk kulit tanpa cacat !


Kelebihan Skin Relief Spot Film Gel . 
- Rawatan tempat jerawat yang kering ke lapisan nipis ke kulit
- Mengandungi minyak pokok teh, centella dan ekstrak daun pinus
- Meninggalkan kulit licin dan terlindungi , sesuai untuk makeup aplication .

Yes the best gel yang korang kena apply sebelum nak mulakan makeup ! Recomended !!



Spotlight Eye Glitter.


Spotlight Eye Glitter , boleh menyerlahkan lagi eyeshadow korang . Senang digunakan sebab dalam bentuk gel , tinggal apply dan kemudian dap dap dengan tangan . Sangat senang diblend dengan eyeshadow yang dah applykan di wajah . Ada dua jenis untuk Spotlight Eye Glitter ni iaitu :
#01 Gold Light
#02 Pink Light

CARA PENGGUNAAN

  1. Apply onto the lids using the applicator
  2. Sapu perlahan-lahan untuk blend dan tunggu selama 3-5 saat untuk kering
  3. Sapukan ke garisan bulu mata bawah untuk solek gaya Aegyosal
  4. Ratakan dengan jari atau putik kapas dan tunggu selama 3-5 saat untuk kering

Korang juga boleh applykan macam pakai Eyeliner tu , lepas tu tunggu kering dan siap ! Hehehe Lisa nak try tapi tak boleh lak sebab nanti taknampak . mata sepet dengan bulu mata panjang .. nti jadinya tenggelam gitu . So Lisa pakai dengan letak pada garisan bawah mata ... ala ala gaya Aegyosal tu har.. . Kelopak mata ada blink blink gitu ..nampak manis dan glamor .



FLAWLESS CREAMY CONCEALER (6G)



Cocealer biasa orang gunakan untuk cover matapanda atau mata lebam bibawah mata jug pigmentasi  . Lisa pula selalunya gunakan concealer untuk kemaskan kening bagi nampak cantik dan tutupi bulu kening yang bersepah gitu .   Formula FLAWLESS CREAMY CONCEALER ini dibuat dengan Aquaxyl yang berfungsi untuk melembapkan dan memperbaiki kesihatan keseluruhan kulit, sementara sifatnya yang tahan lama memastikan ia kekal di wajah sepanjang hari.  Lebih rasa percaya diri sebab makeup tahan lama dan tak perlu nak touch up selalu kan ! <3 Formula pelembab, krim, dan tahan lama yang menghaluskan kulit dengan lapisan lembut, semi-matte  yang tak kan buat nampak bercapuk lepas memakainya . 

FLAWLESS CREAMY CONCEALER hadir dalam 4 pilihan shades iaitu : 

#01 Vanilla (Pink beige #21), 
#02 Ginger (Warm ivory #21), 
#03 Honey (Warm peach #23-#25), 
#04 Mocha (Deeper yellow #30)  

FLAWLESS CREAMY CONCEALER (6G)
Price : RM15.00




Langkah 1  : Lisa apply kan Skin Relief Spot Film gel, bentuk gel untuk sapu dekat jerawat before apply makeup . Then sapu Althea prime water & Althea fixer cream . , juga Petal Velvet Althea Sunaway .  

Langkah 2 : Sapu concealer . Althea Flawless Creamy Concealer ada 4 warna, semua best. Full coverage, Lisa gunakan tuk bawah mata dan bentuk kening , serta kemaskan tulang pipi Lisa gunakan code Vanila untuk kening dan Ginger untuk bawah mata , honey untuk tulang pipi  . . Kening tu on point kan 😉 . 

Langkah ke 3 . Apply kan  Eye Pallate Sunrise & Moonrise kolaborasi Althea dengan Bunga Citra Lestari dengan warna yang best dan ada glitter sekali wak ! Boleh mix and match. Warna yang menawan, mudah nak diblend dan dibentuk. 

Langkah ke 4 : Spotlights eyes glitter, tak reti pakai sangat pakai kt bawah mata je . Nak sapu  sebagai eyeliner tak nampak sebab sepet hahahaha . Tapi kalau korang dekat memang nampak ada blink blink glitter gitu kat mata . 

Langkah 5 : Watercolor Cream tint, dengan pilihan 4 warna yang nampak girls sangat ..hahaa. 
Rasa buah gitu. Lisa suka applykan lipt tink separuh bibir sahaja sebab nampak ala ala korean , dengan mata sepet dan kulit cerah lagi . Kalau apply full bibir nanti nampak tua dan garang hahaha. Pakai macam ni nampak manis manis gituu. 

Ini sahaja perkongsian dari Lisa , korang kena cuba sendiri tau . Makeup Althea memang best digunakan dan juga harga pon afordable weih ... Selamat mencuba . Saranghae !!
Info selebihnya boleh dapatkan diwebsite :
  althea.kr

Jangan lupa follow : 
Instagram @altheakorea
Facebook : @althea


  1. cantikmakeup..sebab pakai eyeliner tu..ehhe..nampak lain

    ReplyDelete
  2. bestnyaaaaa jeles gilerrr brg2 althea memang best

    ReplyDelete

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search