Monday, January 1, 2018

Selamat Tahun Baru 2018


Selamat Tahun Baru 2018


Bunga api dan tahun baru memang tak dapat dipisahkan . Malam tadi pastinya ramai yang berpusu-pusu pergi dataran untuk count down dan tengok bunga api ,menunggu tahun baru 2018 . Awal pagi  , Lisa dapat gambar bunga api ini dan ucapan selamat tahun baru 2018 dari kawan yang juga seorang photographer, abg Dayat . No wonder la kan lawa gambar dia .... hehe .. 

Tahun baru korang sambut  kat mana pula ? Mungkin ada yang pergi Dataran , pantai , berkonvoi ? , atau tidur dirumah . Lisa sendiri dalam pukul 11 lebih dah tidur , lagi-lagi dari Natal hari tu kat sini memang hujan tak berhenti . Sebenarnya , Lisa  tak pernah rasa countdown New year , dari kecil sampaila besar macam ini. Mak ayah tak bagi.. sob sob..susah sikit nak kuar, lagi-lagi keluar malam hari . Tunggu dah kawen nanti kot boleh keluar malam , dengan suami la for sure . hahaha tu pon kalau masih ada hasrat nak countdown kat tengah orang ramai . 

Azam dan Harapan pada 2018 

Apa azam dan harapan aku pada tahun 2018 ini ? hmm.. menunaikan azam tahun lepas ( hampir semua orang akan ada perkataan ini sebab azam tahun sebelum sebelum ini tak sempat nak tunaikan hahaah ) Waktu , pengalaman telah mendewasakan Lisa .( walaupun masih ada aura kebudak-budakkan ... dan tetap mempunyai wajah budak lepasan SPM hihiihi ) . Yang aku harapkan untuk tahun ni semoga lebih baik dari tahun sebelum-sebelum ini  . Buang yang negative dan ambik pengalaman yang positive. Semoga dipermudahkan urusan yang akan datang. Untuk azam baru  , Lisa rasa lebih baik cakap dalam hati je ... hehehe.. mana tau kalau simpan dalam hati nanti jadi kenyataan , Kalau dizahirkan nanti jadi susah pula nak tertunai . SOMETHING BIG WILL HAPPEN THIS YEAR ... tunggu je nanti Lisa update semula . cewahh speaking pula ye .. 


Selamat Tahun Baru untuk sahabat ciksepet.com yang sudi meluangkan masa untuk baca cerita budak sepet selama ini . Semoga dipermudahkan urusan kalian semua pada tahun-tahun yang akan datang . 


Tak lupa.. kami warga KBBA9 mengucapkan SELAMAT TAHUN BARU 2018. 
  1. selamat tahun baru. tahun yang bermakna buat lisa mungkin? inshaa Allah.

    ReplyDelete

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search