Tuesday, September 26, 2017

DOA Mencari Barang Yang Hilang

DOA Mencari Barang Yang Hilang

Doa Untuk Mencari Barang Yang Hilang Agar Dapat Jumpa Semula

Doa Untuk Mencari Barang Yang Hilang Agar Dapat Jumpa Semula 

Bila badan penat ni , kepala pun boleh jadi pelupa dan ting tong . Macam Lisa la yang keje hard sangat demi sesuap ketam . Ehh...  Beberapa hari lepas terlupa letak kat mana cincin yang selalu pakai di jari ni , bukan satu je ,. dua dua sekaligus. Adeh ... nak bagitau dekat ehem ehem mesti kena marah nanti , mana tidaknya .. sebab kecuaian Lisa sendiri kan . Nak beli takleh la gantikan nilai sentimental yang ada pada cincin tu . Usaha dah cari mana letak cincin tu ,pastu try google doa untuk mencari barang yang hilang agar dapat jumpa semula



Seperti yang korang tahu , bahwa dalam segala upaya kita tidak hanya melulu dengan berusaha, melainkan harus disertakan doa. Begitu juga ketika sedang mencari barang kesayangan yang hilang, maka sertakan doa mohon diketemukan barang yang hilang seperti yang sudah diuraikan diatas. Lisa doa dan tawakal la . Dah 2 hari Lisa cari tak jumpa juga , bawah katil takde , baju-baju almari tak ada , katil tu dah kibas-kibas kan selimut pun takda . Dicuri ke ? Hantu raya curi ke ?... mula dah fikiran merepek merapu ... 

Doa Mencari Barang Yang Hilang 

اَللهُمَّ يَارِبِّ الضَّآلَّةِ وَيَاهَادِيًا مِنَ الضَّلاَلَةِ رُدَّ ضَآلَّتِىْ 


 Artinya :
Ya Allah Tuhan dari sesuatu yang hilang, ya Tuhan yang memberikan petunjuk dari kesesatan, kembalikanlah barangku yang hilang


Dan Malam tu Lisa dah nak tidur, dalam pukul 1 pagi gitu , baca doa atas tadi sebanyak 3 kali . Takde tulis suruh baca 3 kali pun , depends korang sendiri la . Lisa tutup lampu bilik , dan buka flashlight dekat phone , halakan ke tilam tempat tidur Lisa tu .. suluh merata, dan alhamdulillah jumpa !! padahal dah kibas dan raba merata tempat tak jumpa sebelum itu . Then Lisa doa lagi la.. konferm dah yakin memang ada dekat situ je . Lisa suluh .... jmpa lagi bawah katil penjuru tepi. 

Alhamdulillah ... Besar sungguh kuasa allah . Jumpa weih dua cincin tu . Lisa ingat tercicir ke , terbuang ke ,,, benda halus kan .. 

Korang boleh la amalkan Doa atas tu , Insyaallah jumpa. Apepun usaha korang ,,, jangan lupa doa sekali ye . 

Oh ya.. atas tu nickname twitte lisa .Korang kalau ada twitter jangan lupa follow ye www.twitter.com/therylisa
  1. cincin tunang dan cincin tanda ye tu lisa? mujur jumpa balik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. cincin beday hahaha . itula naseb baik jmpa balik. nk beli lagi takde ni hahaha

      Delete
  2. Selamat pagi lisa

    Maznee ni pelupa. selalu silap letak barang

    memang kena baca doa ni dan usaha bentuk habit baru yang boleh counter sifat mudah lupa ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat tengah hari ... hehehe semoga doa ni bermanfaat

      Delete
  3. alhamdulillah nasib baik jumpa balik.. kuasa doa.. tq lisa for sharing.

    ReplyDelete
  4. kalau hilang hat ni, menyesal sampai jinjang pelamin la lisa #ehhh... jaga elok2 pasni yea

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha hamboii... dah jaga elok tk nk lepas tkut ilang hahaha

      Delete
  5. Nice sharing hehe... Alhamdulilah jumpa cincin penting tu :p huhu

    ReplyDelete
  6. cincin tu.. kalau hilang, memang menangis ni.

    ReplyDelete

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search