Durian McFlurry Malaysia , sedap tak ?


Durian McFlurry McDonals Malaysia , sedap tak ? 

Bulan Julai lepas McDonalds Malaysia keluarkan menu burger Korea , yang terbaru pula McFlurry Durian  yang keluar secara rasminya pada 24 Ogos 2017 . Agaknya durian mcFlurry sedap tak eh ? Beratur sampai panjang oih ketika hari pertama launch menu ni . Adeh.. yala.. mesti semua nak jadi yang pertama rasa . Ada yang cakap sedap , ada yang cakap tak sedap .. macam mana tu ? so Lisa try la beli dan rasa sendiri ., dan rasanya sedap bak kata Lisa. 


McFlurry Durian Sedap ! 

Lain orang lain taste , bagi Lisa rasa McFlurry durian ini sedap . Macam makan durian yang di blend dan campur aiskrim , sedap-sedap gitu ada rasa durian terselit kat gigi . hehehe.. rasa manis . Dengar cerita durian dalam McFlurry ni adalah  durian gred D24 , tengok kat banner la . Tapi memang betul rasa durian tu je . Ada yang cakap tak sedap ? Boss cakap la,, kalau nak makan mcd yang sedap..pilih tempat yang francais besar , kalau kecil ni agak kurang sedap makanannya . Kawan ada juga cuba makan di francais besar tapi rasa tawar , mybe sebab ramai orang nak beli tu yang dia kurangkan resepi durian tu hahaha. Entah ler.. Lisa beli sedap dan banyak durian tu . Lisa beli pun dah 3 hari selepas keluar menu ini , 3 hari pertama selalu SOLD OUT .. ramai gak yang beli rupanya 

Boleh tahan mahal la juga harga untuk secawan McFlurry Durian ni berbanding dengan Mcflurry biasanya . RM 7.99 ala senang cakap rm8.00 . Kalau takut dapat tak sedap , boleh la tong tong beli mcFLurry ni , kalau rasa sedap .. beli lagi , kalau tak sedap..takdela kan membazir duit .

Lisa bagi  4/5 bintang untuk rasa McFLurry durian ni . Tahap kemanisan 5/5 , rasa durian 4/5 . 




Korang dah try ? Sayangnya dengar cita dah habis duration ni .. 29 Ogos lepas dah diumumkan dah SOLD OUT dan akan kembali lagi 2018 nanti . tapi ada kawan yang masih dapat beli mcFlurry ni .. mana satu yang betul ni ?hihi 




2 comments.. read them below or add one

Mohaz Sue Mohaz Sue September 12, 2017 at 9:55 PM
Nmpk sedap..tapi xsempat merasa
Nadia Johari Nadia Johari September 14, 2017 at 11:25 PM
Tak rasa lagi..suami tak suka durian buat macam ni..jadinya tak dpt la nak makan