SPIDER-MAN : HOMECOMING , Best tak ?

SPIDERMAN : HOMECOMING, Best tak ? 


Hari pertama movie SPIDERMAN : HOMECOMING fuh .. kerusi dalam pawagam penuh  Nasib baik dah book tiket awal , kalau tak mesti dah melepas tengok . Kali ini Lisa tengok dengan cucu boss, umur 11 tahun gitu , sebab tu tiket kali ini dapat secara percuma jerrr. (memang selama ini tengok wayang percuma hahaha.. boss bayar ) . Tak sure budak punya ticket dah ada jual ke belum . Best tak spiderman homecoming ? Tom Holland memerankan watak Peter Parker /  Spider-Man ,  Robert Downey Jr. as Tony Stark / Iron Man, Michael Keaton as Adrian Toomes / Vulture , Zendaya as Michelle "MJ" Jones , diantara Actor and Actress yang turut menjayakan movie ni .   Seriously best ...  nak cerita lelebih tak boleh .. nanti kena kecam . Ahakss.. sian yang tak tengok lagi kan . 


SINOPSIS SPIDERMAN : HOMECOMING 

Aku nak cerita nanti korang cakap spoiler pula. Hmm.. Lisa bagi sumarry sikit je la ye . Spiderman Aka Peter Parker balik rumah aunty May selepas misi di Sokovia dengan Iron Man tempoh hari . Yang pasti kalau korang dah tengok The Aveger dan Civil War , nah Spiderman homecoming ni sambungan dari movie tu . Peter yang balik jadi manusia normal sebab dah suit tu Tony ambil semula . Sebenarnya ada 3 suit baru untuk spiderman , bukan 2 seperti dalam trailer.  hahaha.. OK la.. 3% Lisa dah cerita ni ha , nak tahu lebih lagi korang kena pi tengok sendiri . 



Pelakon Spider-Man Homecoming 



CAST
Tom HollandPeter Parker / Spider-Man
Michael KeatonAdrian Toomes / Vulture
Robert Downey Jr.Tony Stark / Iron Man
Marisa TomeiMay Parker
Jon FavreauHappy Hogan
Gwyneth PaltrowPepper Potts
ZendayaMichelle
Donald GloverAaron Davis
Jacob BatalonNed
Laura HarrierLiz
Tony RevoloriFlash


REVIEW LISA 

Lisa bagi 5 dari 5 bintang untuk SPIDER-MAN Homecoming ni . Dalam movie ni ada kelakar , ada motivasi , maksudnya tak bertumpu sangat dengan peperangan . Gaduh tu ada la , tapi peperangan kecil yang tak melibatkan banyak musuh . So, spider-man , kali ini lain dari yang lain . ada 2 hero dalam ni , iaitu Spider-Man dengan Iron man . Last scene iron man caruts blogger weih .. hahaha "real reporter yang pasti bukan blogger ." Huh... ingat blogger ni tak bagus ke apa . OK la.. blogger dah sampai taraf dunia gituu, sebab tak semua orang kenal apa itu blogger ... Hahaha.. korang jangan lupa tengok sampai habis tau , sampai after credit tu akan muncul captain america .Yes... so jangan keluar dari pawagam dulu . 

Tahukah anda , sebenarnya TOM HOLLAND dari kecil lagi memang teringin nak jadi Spider-Man . Wahh... bertuah ye ... impian jadi kenyataan beb ! 




Haaa.. Apa tunggu lagi , jangan lupa tonton kat pawagam , kalau tak nak nampak spoiler yang akan tumbuh macam cendawan dimedia sosial. Hahaha... 

{ 10 comments.. read them below or add one }

mas saari mas saari July 8, 2017 at 11:22 AM
Belum dapat tengok lagi. Tak sabar jugak nak tengok sebab ada Iron Man.
mamapp mamapp July 8, 2017 at 11:49 AM
nak ajak syafi tengok kt wayang tapi jadual weekend full dgn openhouse huhuu
nini nini July 8, 2017 at 8:48 PM
Wahhhh macam teri hin pulak nak tengok...ramai ckp best =)
AnonymousAnonymous July 9, 2017 at 3:34 PM
cerita ni best kalau kita rasa nak tengok sangat hubungan antara spider "kid" man dgn tony "mentor" stark & avengers (MCU). tapi aku dah x boleh move on dengan TA Spiderman dan harap2 sangat TA Spiderman ada utk no 3 walaupun mustahil.
Nilam Himawari Nilam Himawari July 9, 2017 at 7:31 PM
wahhhhhhhhhhh . tgk citer reset best sangat
YB Shehan YB Shehan July 12, 2017 at 5:30 PM
X sempat p tgk lagi. Mcm x ssuai lak bwk anak. Huhu
broFami Samuni broFami Samuni July 22, 2017 at 7:14 AM
Baru sempat tengok 2 hari lepas.. Memang best la.. Rasa mcm nak jadi spiderman gak je.. Hehe