Cuci Gigi di Klinik Pergigian Majestic


Hai korang ! selamat hari Juma'at .. Before this Lisa ada share pengalaman cabut gigi bongsu di klinik pergigian Majestic, kali ini apa pula yang Lisa buat kat sini eh , cabut gigi lagi ke ?? Hola.,, Lisa cuci gigi , scalling dan polish sekali . Agak lama tak check gigi , jadi tergerak hati nak buat rawatan . Orang cakap cuci gigi ni sakit dan ngilu, dengan mesin yang bunyi berdesing.. betul ke macam tu ? Macam seram je kan nak pergi . 

NGILU ATAU SAKIT TAK KALAU CUCI GIGI ? 



Macam selalunya , sebelum datang klinik ..Lisa akan buat appoiment dulu . Senang je , Pm kat Facebook je .. punyalah malas kan . Korang boleh guna apps " book doc " di smartphone  untuk memudahkan lagi , juga boleh pilih doctor mana satu . rujuk sini :  https://www.bookdoc.com/ .  

Sampai disana , kena tunggu doctor dulu.. lepas duduk je ada la 2 3 pesakit datang . Fuh naseb baik dah booking awal kan , mau lama juga kalau tunggu . Doctor dah sampai , then nama Lisa pun di panggil . Masuklah dalam bilik doctor tu ..kekeke perasaan  jangan ditanya la.. dap dip dup macam tu. 

Duduk di kerusi itu , then doctor yang lemah lembut tu pun tanya bila last cuci gigi , adeh.. mana nak ingat..sebab dah lama . (pemalas betul kan ) . Pastu dia tengok-tengok..kemudian buat la cuci , scalling dan polish tu . Nganga mulut dan bunyi zenggggggg zinggggggg.... macam tu . Ngilu atau sakit tak kalau cuci gigi ? ha.. tak pon. just bahagian gigi depan tu je la agak ngilu.. tapi sebenarnya tak seseram yang dibayangkan . Rasa macam ada besi melekat kat gigi  . 



Lisa memang ringan mulut tanya ini itu sebelum proses cuci gigi ni . Boleh tahu doctor kalian tu friendly ke tidak.. and boleh kurangkan nervous tau . Proses cuci-scalling- and polish ni memakan masa 20-30 minit gitu . Korang baring je dekat kerusi itu then biarkan doctor yang handle. 

Doctor ada bagitau yang akan rasa ngilu sedikit time cuci bahagian depan , so korang kena tahan la . Yela,, 2 gigi depan kan kecik je..pastu kena scalling... memang ngilu gitu . Ha.. part last Lisa suka.. iaitu polish . Rasa mint sejuk-sejuk gitu ... gigi pun bersih blinkk blinkkk !! 

Settle !
Yey ... Gigi sudah bersih dari segala khazanah !!
Uoll's bile lagi ? 😜 rase lapang je mulot ni !

***************************************

Harga Cuci Gigi Di Klinik Pergigian Majestic


Harga untuk kos cuci , scalling , dan polish gigi RM90.00  , lupa pula selit mana ntah resit tu . Mahal ?  kalau nak murah korang boleh pergi ke klinik kerajaan , tak silap sama ada RM3 gitu . Tapii... scalling , cuci , polish kena berlainan hari . Tak boleh buat dalam hari yang sama .. almaklumlah..murah .. so korang kena ikut terms diorang la. 

Bagi Lisa harga tu harga standart , sebab pergi klinik swasta check demam panas pun dah kena RM60 apalagi ni buat bersihkan gigi guna mesin selama berpuluh minit ( depends ketebalan kerak karang dekat gigi korang, lagi tebal lagi lambat la  ) , layanan yang tiptop, dan memang Lisa ni kerja balik petang kalau pergi ke klinik kerajaan pun dah tutup. Tak boleh book awal kalau kat klinik kerajaan , gitu ... so terpulang korang la nak yang mana satu . 

Korang yang ada masalah mulut busuk ke terutama perokok tegar , ha,., elok la bersihkan khazanah yang ada dalam mulut tu . Series beb.,. rasa lapang gitu . Jangan tunggu dah teruk pastu malu dah nak pergi check kat klinik gigi. IShhhh,,, bukan budak-budak dah . 

Klinik Pergigian Majestic 

No. 11 Tingkat 1 , Jalan Durian
86000 Kluang -Johor
07-7711246
email : majestiicdent@gmail.com

Facebook :

Fanpage :

WAKTU OPERASI: 
ISNIN-JUMAAT: 9AM-5PM & 8PM-10PM
JUMAAT-SABTU: 9AM-5PM

* PH & SABTU MINGGU KE2&4 CUTI



6 comments.. read them below or add one

Ayu Ayu April 7, 2017 at 8:35 PM
Best2..harga berpatitan tu... Manjakan gigi sesekali.. Masih terasa juga tang buat operation buang gigi bongsu 2 thn lepas.. Ekekek.. Berlubang gusi dibuatnya.. Ada part, salah makan, makanan masuk dalam lubang tu.. Aduii.. Hehhe.. Naaib berani la jugak p buang sendiri 😂😂😂 masa nak buka jahitan, nurse suap gelak bila cerita..
Nurfaezah Abdullah Nurfaezah Abdullah April 7, 2017 at 8:39 PM
Oops saya pun lama dah tak pi dental huhuhu
Nik Khazami Nik aziz Nik Khazami Nik aziz April 7, 2017 at 9:53 PM
hmm dah lupa bila buat treatment gigi.
Lisa Nurulain Lisa Nurulain April 9, 2017 at 11:54 AM
lisa gigi bongsu sakit ritu takde sampai operation sebab tumbuh normal je . biasa kalau menyenget kena operate kan.. mmg rasa sakit tuu hhuihihi
Lisa Nurulain Lisa Nurulain April 9, 2017 at 11:54 AM
boleh pi check .. hihi doc gigi dah rindu tu
Lisa Nurulain Lisa Nurulain April 9, 2017 at 11:55 AM
better check sebelum terlambat. kang kena tebas semua gigi.. hihi