Cara Tukar Ke Plan XPAX TURBO


Free Internet , Free Youtube , Free Facebook .. woww banyaknya free !! Entri lepas ,.. Lisa ada bagitau pasal prepaid celcom yang baru iaitu XPAX TURBO . Kelebihannya , korang akan dapat internet lebih banyak . contohnya rm30 dulu hanya 1.5GB tapi sekarang celcom bagi 4GB . Baca entri ini " Celcom XPAX TURBO pelan prepaid terbaru "  , , lepas daftar je sim tu .. korang boleh dapat free Burung Hantu sebanyak 10GB  yang dibagi sehari 333MB . Untuk yang dah sedia ada pengguna celcom prepaid  celcom , boleh je tukar ke pelan ni . Atau bahkan pengguna telco lain pun boleh bertukar ke pelan XPAX TURBO ini dengan kekal number yang ada. 



CARA TUKAR KE PELAN XPAX TURBO 

Untuk bertukar dari sim celcom prepaid ke xpax turbo , caranya mudah saja ;
Taip atau hantar sms :
 " MIG XPAX "   dan hantar ke 28882 
Penukaran pelan XPAX TURBO ini akan dikenakan caj sebanyak RM 2.00 ,  tolak pada kredit balance.

Manakala untuk yang bukan pengguna celcom , seperti pengguna Maxis , Digi ,UMobile , XOX .. korang kena walk in ke cawangan celcom terdekat . Proses dalam masa 24jam paling cepat dan 7 hari paling lambat. Depends telco korang senang lepaskan ke tidak customer diorang. Yala..mana ada telco yang nak customer dia lepas macam tu je kan .


NOTA PENTING !! : 

* Simcard prepaid celcom yang dah bertukar pelan ke XPAX TURBO , tak boleh tukar semula ke pelan asal . 

* Pelan celcom POSTPAID / Pascabayar tidak boleh ditukar ke prepaid celcom XPAX TURBO. 


Menu card Pelan XPAX TURBO


Kelemahan XPAX TURBO :

* Internet Burung Hantu hanya boleh digunakan 333MB untuk satu hari.
* Balance dari 333 MB yang tak habis guna , tak boleh dibawa ke hari seterusnya .

* Tiada panggilan percuma sesama celcom seperti pakej magic sim  sebelum ini. RUJUK ENTRI : Magic Sim Baru

Kelebihan XPAX TURBO : 

*Lebih banyak data internet 
* Free Youtube 
* Free Facebook 
* Free Unlimited YONDER MUSIC 


* Free Internet burung hantu tanpa perlu melanggan internet . 

So... terpulang kalian la sama ada nak bertukar ke tidak . Kalau ragu-ragu ..beli je simpack baru , korang  try guna kalau ok .. korang tukar number sedia ada.Kalau tak ok ..jangan tukar . Hehehe.. 





56 ulasan

Klau pelan sox bertukar kepada pelan xpax turbo, tarikh expired tamat tempoh umur 25 tahun tu trbatal ke kak?

lani telco m'sia pakat fight...tpi celcom terbaik!

Utk kaki media sosial ok la turbo ni... Kaki download rugi nk mamposssssss.. 10gb data seminggu di kontrol mmg x dpt la. X bagus plan ni.. mngarut!

Mcam mane nk tukar plan xpax turbo ke magic sim

ada cas ke klau nk tukar?

klu sye beli pack turbo...mmg x boleh tukar pack biase ye?

mcm berbaloi... tapi pelan turbo ni baru lagi... belum ade review dari lain ape beza dgn magic sim...
i rasa baru pelan mestilah ade kebaikkan, mcm ni lain telco baru keluar lagi hebat pelan utk kita kan? hahahaha
Minat video facebook percuma je…

Ni semua nak cekik darah je ni. Kalau tukar ke Xpax Turbo tak boleh
nak tukar balik ke plan asal. Walawei takkan laa nak kena beli sim card
baru semata-mata nak try plan ni. Bagi laa hari promotion. Ni semua mengarut je.

Kalau 333MB untuk satu hari memang tak cukup lah.
Selalu je buat plan baru yang tah pape. Nama je lain
tapi konsep tu sama je. Mungkin lagi teruk daripada yang
dulu.

Dua2 pelan ni ade bezar dgn magic sim dan xpax turbo ni… magic sim burung hantu kena bayar kan…
Xpax turbo ni unlimited dgn free selama-lama…
Tapi tenggok dua2 mana sesuai utk you kan… dua2 pun ade dua2 baik buruk je…

mcm best je ada free 10gb internet data
tak kisah lah ada limit 333mb sehari

xpax turbo ni ada diskaun 10% kalau reload mll 11 street apps kan?
member i pun pakai sim card ni
katanya ada dpt diskaun 10% stp kali reload mll 11 street apps.

yg free internet data tu waktu sama mcm sim burung hantu dulu ke?
kalau sama dari pukul 1am sampai 7am mmg best
dulu i pakai sim burung hantu pun tak ada free internet data
skrg turbo ni dpt data percuma 10gb.

yg free internet data tu boleh pakai utk download drama kan?
banyak sgt drama aku nak download, turbo ni bolehlah aku pakai utk download

data internet percuma 10gb tu dari 1am sampai 7am kan?
baru je nak mula tengok video kat youtube
hehe, smlm dah cuba download skt, mmg cukup laju download masa tengah mlm.

mcm best je pakej turbo ni, yg 10gb free internet data tu boleh pakai dari 1am sampai pukul 7am.


hmmmm.... bukan xpax mahal ke? pakai umobile murah je tapi tu la line x de je memanjang hehe

ikut pelan turbo... means dh tk smpai 25th lagi. hehe

mana yg untung .. guna yang tu je hehe

tu la. tp boleh tmbah add on brg hntu yang rm5 and rm10

pelan magic dh takde.. jadi tk valid key ni :)

heheh ada pro kontra.. tu mmg akan ada

kalau tk ckup.. beli je dta internet yang besar :D

mybe kot.. tk tau lak yang ni .. hhe

plan tu tk wujud lagi.. mcm mne nk boleh

free mmg mcm tu rsnya.. kalau nak lebih.. cst kena langgan data internet

murah tp kalau tkde lin esama je sakit hati hewhewew

boleh.. tp ikut size drama tu besar mana

Kalau dah tmpah internet burung hantu kat sim yg lame dibatalkan kan x klau tukar sim ni

Ada jugak dengar Xpax Turbo ni okay laa tapi tak ada carry forward tu yang ramai duk bising bagai. Banyak lagi faedah lain yang mereka tak tahu sebenarnya baru mereka boleh buka minda seluas-luasnya dari sudut yang baik tentang Xpax Turbo ni.

Burung hantu dalam Xpax Turbo ni macam sama je dengan telco lain tapi sebenarnya sangatlah berbeza rasanya sebab dia bagi 333MB per day dan 10GB untuk sebulan. So, pengguna ada kouta data yang cukup untuk layari internet sepanjang bulan tu.

Rasanya, tubo ni lagi menarik sbb internet pass turbo ni bagi quota lebih.

Aku guna alakadak je pasal internet ni. Burung antu punya plan pun paling bnyak aku guna 90 mb/hari. Kekadang tu yg 10gb aku guna takat 4gb saja.

klu migrate dr UPAX ke Turbo,, 200mb high speed ngan 500mb social chat tu akan dpt jgk ke?

200mb untuk yang beli pak baru sahaja. ya 500MB memang akan dibagi setiap bulan

Skrng xde dh kn..free youtube ngn facebooke?xpax turbo.

Kalau tukar ke xpax turbo , baki data yang magic sim ada lagi ke tak ?

Kalau tukar , data yg dekat magic sim tu ikut skali ke tak?

Camna kalau nk tambah internet burung hantu eh?

Ilah, jgn mimpi lah nak download drama bagaii.. hahaha ! Burung hantu cuma 333mb/day. Kalau Magic sim, boleh download sesuka hati. Nak bg habis 10gb sehari pun boleh. Klau nk harapkan Turbo jugak, sehari download 2-3episode yg duration 22minit dgn saiz video 420p, maybe satu episode dlm 80mb kebawah. Hihihi ! Tiba masanya untuk aku buang sim Turbo yg mengarut ni. Hahaha ! Sayonara Turbo !!

Lets say saya nak guna pelan ni utk search maklumat psl study n download file ja. So how? Berbaloi ke?

kalu umobile lg brbaloi... lggan umi.. tgk la utube smpai mati hahahah

Selama ni sy mati2 beli internet burung hantu,Dah 65gb terkumpul..rupa rupanya sy pakai sim card biasa,bukan magic sim..adeiii,sedih siot,aku bebal nak baca pasal internet burung hantu..

Mcm mne nk stop internet scra automatik ye? Sbb dlu guna magic sim. Lpas habis intrnet dia akan stop scra automatic. Skrg gna xpax turbo, sblm nk dftr internet strusnya, kena stop dlu langganan yg sblm nya. Kdg2 kalau lupa nk stop. Internet yg mendtg akan dipotong trus bila kta daftar.

plan magic sim ade basic internet ke tak???
xpax turbo pulak mcm mane???

free youtube anytime atau pukul 1-7am sahja?

Sama je dgn plan magic sim, magic sim burung hantu 10gb utk 30hari, klu xpax turbo plak 333mb sehari kali dgn 30hari dpt la 9990mb persamaan 10gb data burung hantu, cuma beza dia tubro ada limit dlm sehari cuma boleh pakai 333mb betul tak.

Xpax Turbo Ni Ada Free Basic Internet Takk???


EmoticonEmoticon