CELCOM XPAX TURBO Plan Prepaid Terbaru


CEO Celcom yang dulu dipegang Dato' Seri Shazzali Ramly kini beliau dah berpindah tugas menjadi CEO Axiata untuk ASIA ... dan sekarang CEO Celcom telah bertukar kepada MR. Michael Kuehner bermula 1 Sept 2016  . CEO baru .. celcom pun keluarkan plan untuk prepaid terbaru . XPAX TURBO , Rm30 untuk 4Gb internet , rm50 untuk 9Gb internet , dan last rm80.00 untuk 15GB internet., selain itu korang boleh dapat internet burung hantu ( 1am-7am ) 10GB secara percuma , basic data.. dan banyak lagi kelebihannya . Agak-agak menarik tak ? 


Plan internet XPAX TURBO 

Nah Lisa bagi pelan untuk prepaid terbaru  XPAX TURBO untuk rujukkan korang . 


*INTERNET DAILY ( HARIAN ) 

Data sebanyak 200MB + 100MB Facebook ,  harga untuk internet harian : RM5

*INTERNET Weekly ( Mingguan ) 

600MB Data Internet  + 600MB Facebook + 300MB untuk Youtube ,  harga untuk internet mingguan RM10 , 
*INTERNET MONTHLY ( Bulanan )
RM30 ( 
harga RM30 ) : 
-Data internet  2GB + 1GB Facebook + 1GB untuk Youtube 

*RM50  ( harga RM50 ) 
Data Internet 5GB + 2GB Facebook + 2GB untuk Youtube

*RM80 ( harga RM80 )
Data internet 9GB + 3GB Facebook + 3GB untuk Youtube 



Harga Simcard XPAX TURBO 


Harga untuk pack baru XPAX TURBO ini rm 10.00 , dengan kredit didalamnya sebanyak rm6 . Simkad ni valid untuk 7 hari ., korang akan dapat : internet basic 200MB untuk pek permulaan , 500 MB basic itnernet tiap bulan dan internet burung hantu 10GB yang dibagi 333MB setiap hari . Rate untuk call 24 sen / minit , SMS 12 sen , dan MMS 50 sen . 

Tiada lagi unlimited panggilan percuma dari celcom ke celcom , tiada lagi burung hantu yang boleh digunakan serentak . Burung hantu 10GB dibagi menjari 333MB untuk setiap hari , dan jika kalian tak habis guna internet tu .. tak boleh carry forward atau dibawa ke hari berikutnya . Tak best yang ni . Dari banyak-banyak plan.. Lisa rasa yang plan lama magic sim tu lagi bagus . Tiada cap kuota internet . Apapun.. Lisa akan kemaskini entri selepas dapat info lebih detail. 

{ 57 comments.. read them below or add one }

ubai ismail ubai ismail September 1, 2016 at 8:14 PM
wah, plan baru celcom. magic sim terbaikk..hehe
AnonymousAnonymous September 26, 2016 at 11:53 PM
Kena tukar ke Xpax Turbo ni! Menggoda sangat harga yang celcom bagi
untuk plan Xpax Turbo ni sebab banyak kelebihan yang kita akan nikmati
yang tak pernah kita dapatkan di telco lain. Usaha yang baik celcom, fighting !
lindalinda September 27, 2016 at 8:05 PM
mcm best jugak xpax turbo ni,
tapi yg kurang tu tak ada data percuma siang hari.
ijahijah September 27, 2016 at 8:37 PM
kalau banding dgn sim burung hantu dulu mmg turbo ni terbaik sbb ada data percuma tgh mlm,
tapi tak sesuai utk i,
mmg tak larat nak tunggu sampai tgh mlm hanya sbb nak pakai data percuma, haha.
aiman norfarhan aiman norfarhan September 28, 2016 at 9:24 AM
Kalau xlanggang pakej internet siang ari bleh buke x whatapp or anything like that?
AnonymousAnonymous September 28, 2016 at 7:15 PM
Harga plan Xpax Turbo yang terbaru ni mahal sangat jika nak dibandingkan
dengan plan telco yang lain. Lebih baik langgan telco lain yg lagi murah sebab lagipun nak sama je faedah yang ditawarkan, burung hantu, yonder music, fb, youtube and others.
AnonymousAnonymous September 28, 2016 at 7:20 PM
Kalau sekadar nak harapkan internet burung hantu pukul 1 am to 7 am tu baru dpt free internet memang entah ape-ape laa plan Xpax Turbo ni. Waktu mcm tu memang kurang laa orang surfing internet sbb dah penat kerja mestilah time tu lah nak tidur sebab esok nak bangun pagi pergi kerja lagi. Tahu fikirkan keuntungan je buat ape kalau tak fikirkan apa yang clecom contribute to us as their pelanggan yang setia selama ni.
Alex_AndersonAlex_Anderson September 28, 2016 at 8:18 PM
ini plan memang :-bd .....digi,Maxis sml mahal lah
AnonymousAnonymous September 28, 2016 at 9:33 PM
ini plan memang :-bd digi,maxis sml mahal lah
AnonymousAnonymous September 29, 2016 at 8:34 PM
333mb 1 hari mana cukup aduhh.....tengk fb vdeo skcp dah guna 100% quota
Chen Loonng Chen Loonng September 29, 2016 at 10:06 PM
bagi turbo data mestilah baik... aku suka2 tiap2 hari download apa2 suka hati shj...
x yah risau habis data ku... sementara ok lagi utk pelan ni...
kalau blh siang pun free data lagi baik... hahahaha
Zuhamat X Zuhamat X September 29, 2016 at 10:26 PM
mmg burung hantu utk lewat malam shj, kalau nak bagun pagi kerja jgn guna dekat hari2...
aku guna masa sabtu dgn ahad shj... x ade masalah... jika nak free sentiasa guna celcom jer... prepaid apa lagi mau? xD
Jiet June Yap Jiet June Yap September 29, 2016 at 10:55 PM
siang pun kerja kan? office rasa pun ade wifi kot?
jadi burung hantu sesuai bila habis kerja tapi utk hari minggu shj...
jika tidak jadi tiap2 x tidur jadi hantu dahhhh... hahahaha
AnonymousAnonymous September 30, 2016 at 11:55 PM
Okaylah. 333MB per day. Dah lebih dari cukup dah tu tapi kena tnggu
burung hantu menjelma di kala 1 pagi hingga 7 pagi kalau nak surfing
puas2 kan.
AnonymousAnonymous September 30, 2016 at 11:57 PM
Kalau nak guna internet banyak2 masa siang hari kena langgan yang banyak GB. Kan dah ada pembahagian antara facebook dan youtube. Pandai-pandailah guna sendiri secara berhemah kan.
ijamijam October 17, 2016 at 4:32 PM
yg percuma 200mb high speed internet itu boleh dpt sekali je ke mcm mana?
Ban Lee Ban Lee October 18, 2016 at 11:22 PM
Rasa sebulan shj 200mb dgn 500mb shj... tapi blh top up data kan...
tu burung hantu rm5 dpt 10gb unlimited dah... jadi bukan masalah…
Kuda Ku Kuda Ku October 18, 2016 at 11:44 PM
xpax turbo ni special tu 10% off topup blh cover utk beli data...
guna byk jimat byk... hehehe...
tiada telco lain blh bagi discount topup selain xpax turbo shj!
kalau blh active long life lagi bestnya...
jiajia lee jiajia lee October 18, 2016 at 11:57 PM
betul ke rm5 dpt 10GB burung hantu dgn tiada limit...
aku x pernah cuba tapi 333mb setiap hari pun dah cukup kan...
jgnlah cakap tenggok video mmg tu habis cepat...
xpax kuat sms atau whatsapp kan?
AnonymousAnonymous October 19, 2016 at 9:58 AM
333MB je boleh buat je data sikit macam tu. Better pakai telco lain
yang banyak bagi data. Line pun laju lagi than turbo sangatlah .
HunterCrigHunterCrig October 19, 2016 at 11:12 PM
Tak faham lah dengan Xpax Turbo ni. Kata nama plan Turbo bagai tapi line slow je. Nak dekat sama je dengan plan telco lain pastu bagi pulak 333MB sehari. Ingat ni zaman tok kadok ke guna internet sikit. Satu hari tak logik laa pakai MB ni.
JustinFurJustinFur October 21, 2016 at 6:59 AM
Aku rasa 333MB memang cukup utk satu hari sebab aku tengok orang lain langgan xpax turbo ni cukup je sebab dia dah bagi siap2 kan pembahagian facebook and youtube.
MariahTanMariahTan October 21, 2016 at 7:04 AM
Basic data kan dah ada. Kalau yang x cukup subscribe laa Xpax internet baru dapat data banyak2. Internet burung hantu kan ada lagi. Tak faham aku yang bayar sikit tapi nak data berpuluh-puluh GB.
Holup!Holup! October 21, 2016 at 7:10 AM
Line turbo laju je aku pakai. Siap ada Hi-speed internet lagi. Rumah ko restricted area aku rasa, kabel putus. Kena buat kabel2 banyak aku rasa. Hahaha.
Cashie Ng Cashie Ng October 21, 2016 at 12:44 PM
rm10 cuma 7 hari validity?
makna nak tambah rm40 setiap bulan?
Cashie Ng Cashie Ng October 21, 2016 at 12:46 PM
validity 7hari untuk rm10?
makna sy nak tambah rm40 untuk setiap bulan??
ijamijam October 21, 2016 at 4:19 PM
yg kata 10gb burung hantu tu data internet percuma kan?
waktu boleh pakai sama dgn sim burung hantu dulu ke?
dari 1am ke 7am?
ijamijam October 21, 2016 at 4:22 PM
top up rm5 dpt 10gb unlimited? betul ke? best je?
nak top up mll 11 street apps baru boleh dpt diskaun 10% kan?
member i kata dia dpt diskaun 10% tu stp kali dia top up, dah jimat byk.
Unknown Unknown November 1, 2016 at 2:03 PM
klau internet burung hantu guna lebih dari 333mb dya akan stop internet atau teruskan
Lisa Nurulain Lisa Nurulain November 1, 2016 at 3:30 PM
nak banyak kena la subcribe data .. kencing pun nk bayar 20 sen hihi
Unknown Unknown November 3, 2016 at 7:07 PM
Aku rasa pelan ni ok la. gara2 plan magic sim burung hantu la mata aku hitam legam. kalau guna plan ni, xda la lama sgt online pagi2 buta 😂😂😂.
Chen Sao Xian Chen Sao Xian November 18, 2016 at 12:13 AM
Rasa ok leh. dia punya data laju tak ?
Chen Sao Xian Chen Sao Xian November 18, 2016 at 12:14 AM
Rasa plan ni ok leh. dia punya data speed ok tak ?
asunalaiasunalai November 21, 2016 at 12:46 AM
celcome punya line memang cepat lah
nguyenking55 nguyenking55 November 21, 2016 at 12:50 AM
celcom punya line memang cepat la
nguyenking55 nguyenking55 November 21, 2016 at 12:51 AM
celcome punya data memang cepat la
Tan Ai Teng Tan Ai Teng November 23, 2016 at 10:43 AM
betul ker ia punya data cepat ?
Chang Yi Sheng Chang Yi Sheng November 23, 2016 at 12:04 PM
Celcome ada free apa apa tak kalau kita birthday ? macam digi ada bagi tamba nilai
Asuna lai Asuna lai November 25, 2016 at 12:14 AM
saya dengar kawan saya kata, xpax punya line cepat juga, dekat mana-mana pun dapat tengok wayang.tak tau betul ke tak
Tan Ai Teng Tan Ai Teng November 29, 2016 at 4:59 PM
Nak tanya Xpax 10GB macam mana kira a ?
Syazmi Ahmad Syazmi Ahmad December 1, 2016 at 1:20 AM
Best gile plan yg terbaru ni, blh guna extra data sampai 10GB dekat malam...berbaloilah dgn harga murah ni
Nazira Mohammad Nazira Mohammad December 1, 2016 at 2:10 AM
bestnya mcm gile je plan ni, blh guna extra 10GB dgn harga murah
alexjd19 alexjd19 December 1, 2016 at 2:23 AM
Byknye benefits macam yonder music, extra 10 GB utk burung hantu...blh consider ni hehe
FinazFinaz December 1, 2016 at 8:25 PM
macam mana nak melanggan celcom Turbo ni? Kena tukar nombor tak?
Haziq Hakimi Haziq Hakimi December 2, 2016 at 11:29 AM
Dia punya coverage ok tak atau coverage dia terhad?
Amirah Roslan Amirah Roslan December 2, 2016 at 7:23 PM
Kalau nak melanggan Celcom Turbo ni hantar jer sms untuk langgan dan tak perlu tukar nombor. Celcom ni dia dah meluas, kalau duduk kat kawasan luar bandar sekalipun ada line internet
nguyenking55 nguyenking55 December 2, 2016 at 11:29 PM
xpax burang hantu ni satu malam belum habis kan 333 MB tu boleh bawa pergi hari depan ke tak?
siti hawasiti hawa December 8, 2016 at 12:19 AM
Bagi i pakai xpax turbo ni memang lagi bagus dari xox or lain2 plan celcom yang pernah i pakai sebab lebih murah and hi speed lak tu
Kenyadik Juak Kenyadik Juak December 29, 2016 at 3:00 AM
Iklan aje lebih bila dah pakai slow.......