Cara Mudah Penjagaan Kulit Muka




Assalamualaikum...!  Pejam celik dah masuk hari ke-11 Puasa ,, so...masih boleh bertahan tak .. ? atau ada yang dah ponteng ni . Puasa kali ni jatuh di cuaca panas , ,muka Lisa pun sekarang dah mula naik berminyak . Tapi nasib baik Lisa tahu cara penjagaan kulit muka agar sentiasa fresh dan berseri .

Wajah ni.. perlu penjagaan yang baik , kalian juga kena tahu kulit kalian dalam kategori jenis yang mana satu . Lepas tu barulah kalian tentukan produk yang sesuai untuk digunakan . Kali ini Lisa kongsi  rahsia untuk jaga wajah tetap nampak comel dan  kekal Fresh sepanjang hari seperti Lisa (amboi.. angkat bakul sendiri nampak..hehehe... ) 


TIPS Pemilihan Produk Penjagaan Kulit Muka Normal-Berminyak

Pilih pencuci muka dan produk kecantikan yang banyak kandungan air , buah , tea tree oil, juga vitamin C & E . Elok lagi kalau ada kandungan daun Mint atau lidah buaya . Semua kandungan tu  akan jaga dan merawat wajah kalian dari berminyak ,kering , kasar dan paling teruk .. jerawat .

Selama ini ramai yang tanya , macam mana cara  dapatkan kulit yang kekal fresh dan berseri . Lisa kongsi produk Lisa ni ha....  " Nanowhite Fresh "  , Set Fresh sebab lisa remaja lagi . hehehehe.. Bermula dari curi-curi guna milik kakak... lepas tu tersuka pulak.  Kulit rasa tegang dan fresh.. macam letak ais dan daun mint bubuh kat muka. Tak perlu guna produk mahal-mahal..  . Lisa jenis ,, kalau ngam tu pilih je lah . Tak semua produk tu sesuai dengan kulit kalian ... pastinya sesuaikan juga dengan poket kalian . hehehe ... Nanowhite ni mampu milik.. sesuai poket , murah pun je juga... harga standart tak mahal sangat.

 Jom tengok langkah-langkah Lisa pakai :

Step 1 :

 Nanowhite Fresh Foam Cleanser




Ini lah pencuci muka yang Lisa cakap tu .. , harga baru RM15.90 jer... lebih kurang dengan harga pencuci muka yang sebelum ni . Tapi yang Nanowhite Fresh ni lagi sejukk... di muka . Jangan buka mata lama-lama pula time cuci muka.. nanti buih masuk mata .
  Cara pakai : ala.. sama macam kalian cuci muka..basahkan muka.. pastu letak Nanowhite Fresh Foam Cleaner kat tapak tangan .. lepas tu baru sapu dan urut kat muka . Bilas dengan air . 



 Step 2 :

Nanowhite Fresh Miracle Mist





Miracle Mist ni fungsinya tuk jaga kelembapan kulit wajah , kecutkan liang roma ,,, dan banyak lagi . Ada 9 kelebihan dalan 1 botol miracle mist ni . Yang pasti .. dalam tu ada tea tree oil , Sea Algae dan vitamin C .. macam Lisa bagitau awal tadi.. cari produk yang ada bahan tea tree oil atau vitamin C . Bagus untuk remajakan kulit wajah .. dan.. buang kulit mati . Harga dalam RM 20.++ untuk 125ml . Murah kan.., first time Lisa jumpa miracle mist yang murah .. sebelum ni tahu yang mahal je.
Cara guna senang je .. spray kat wajah korang . spray dah siap ! . tutup mata.. baru semburkan wajah.



Step 3 :

 Nanowhite Fresh Dark Spot Corrector 




Setakat ni wajah Lisa memang takde dark spot , just kadang ada seketul dua ketul jerawat la. Kadang ada majlis dan kena makeup.. , time malam tu kena bersihkan muka betul-betul.. tak boleh tinggalkan sikit kotoran atau bekas makeup . Kalau tak bersih  wajah tumbuh jerawat nanti . Ni time dah nak datang period pun ada jerawat seketul dua kat muka.. sebab tu letak dark spot corrector set dari Nanowhite Fresh ni .  Hope kecut la sebelum raya nanti .. Kalian yang ada dark spot boleh try guna produk ni,,Sejuk rasa mint je ... harga pula rm 18.50 untuk 15ml . 



pakai untuk malam satu kali dan pagi sekali . Pakai la .. kot raya nanti lagi berseri .. macam muka budak-budak..yayy dapat duit raya . hahaha.. 


Itu je sebenarnya cara Lisa rawat dan jaga kulit wajah Lisa . Tak perlu mahal pun.. murah dan harga pun mampu beli dengan poket sesiapapun . Sesuai sangat untuk Lisa yang malas dan tak pandai  nak bersolek bagai .. Tada.. tengok ja muka Lisa yang macam budak sekolah ni .. ( mohon jangan termuntah ye .. elak batal puasa

Oh lupa nak bagitahu.. di timeline facebook , Lisa ada ternampak kontest produk Nanowhite ni. Nak try la.. mana tahu menang .. dapat IPAD woo.... Kalian pun boleh join..

untuk mudahkan kalian  tengok di link ini : 
https://www.facebook.com/nanowhite/photos/a.
10150182564123434.303349.130416903433/10153747858128434/

{ 22 comments.. read them below or add one }

Azlinda Azman Azlinda Azman June 16, 2016 at 8:07 PM
Comelnya set ni...nak beli gak la..walupun akk dah tuo ;)
AinAthirah Anuar AinAthirah Anuar June 16, 2016 at 8:16 PM
Pernah jugak nak try nano white ni sebab kita pun remaja lagi :P (nak jugak hahah ) tapi tgok la sebab terbeli dah yang lain. hehe
Nina Mirza Nina Mirza June 16, 2016 at 9:32 PM
Lisa... samalah kita! Kak Nina pun serasi pakai Nano White ni. Tapi kak Nina pakai yang putih snow tuu.. Best!
Akif Imtiyaz Akif Imtiyaz June 16, 2016 at 11:09 PM
Wah wah makin berseri2 laa Lisa raya nanti..Comey gituuu..
yaya cendana yaya cendana June 17, 2016 at 12:59 PM
alaaa....lisa jenis memang cantek ekk...suka laa tgk..adeh. raya nanti komfem comeellllahh dia...hahahaaa
Hanim Hashim Hanim Hashim June 17, 2016 at 3:08 PM
suka miracle mist dia, sejuk je muka bila spray ;)
Julia Johari Julia Johari June 27, 2016 at 9:44 AM
wauuuu...nano white...nampak halus je wajah lisa
lisa lisa June 27, 2016 at 4:53 PM
yang putih snow tunggu dah besar nanti..haha lisakan budak2 remaja lagiii
lisa lisa June 27, 2016 at 6:27 PM
akak kena pakai yang nano white..hehee
yanie yusuf yanie yusuf June 29, 2016 at 2:54 PM
makin comel dia.. patutlah guna ni.. leh cuba nanti..


www.yanieyusuf.com
farah farhana mohamad sanusi farah farhana mohamad sanusi June 29, 2016 at 2:58 PM
Comel je design dia hehe..spray tu nmpk best.kana try ni
I N A  A I N A A I N A A I N A A June 29, 2016 at 4:22 PM
Kawan pakai memang elok kulitnya.. ena tak berani sebab kulit memang cam hape entah.. sendiri tak faham
anazarin dotcom anazarin dotcom June 30, 2016 at 4:42 AM
Patutlah makin comel..guna produk nie rupanya..hihihi
Yana MIB Yana MIB June 30, 2016 at 9:04 AM
mujur la tesco bawah opis je..mmg ada jual produk ni kt tesco...senang nk rembat :)
Putery Memory Putery Memory July 2, 2016 at 12:03 AM
best pakai nanowhite fresh . Mar da start pakai nanowhite ni . Suka spray setiap kali p keje . heeee
Izzati Suhaide Izzati Suhaide July 2, 2016 at 5:29 AM
Patutlaa makin comel..pakai nanowhite rupanya..kite pun baru produk ni..harap2 hilanglah jerawat raya nanti..hihi
Bella Idura Bella Idura July 3, 2016 at 10:49 AM
Packaging products ini comel betul.. Bella pun dah jatuh cintA... 😊
Reena Sidek Reena Sidek July 12, 2016 at 6:43 PM
Berbaloi guna produk nanowhite ni.. 👍👍👍