CARA MENUKAR PLAN MAGIC SIM

CARA MENUKAR PLAN MAGIC SIM | Simkad celcom untuk pengguna prabayar yang baru keluar ini tentunya sedang dicari-cari customer. Mana tidaknya , plan prepaid yang berbaloi dengan menawarkan basic internet selama kredit didalam tu active lagi. Free internet , free call ,free sms ! baca di Kelebihan magic sim celcom 
Kebanyakan orang tidak ingin menukar ke number talian yang baru ,sebolehnya ingin mengekalkan noumber yang sedia ada. Bagaimana cara untuk menukar plan yang sedia ada menjadi celcom Magic Sim ? caranya mudah sahaja. Kalau kalian sebagai pengguna dari telco lain seperti , UOX, MAXIS, DIGI,UMOBILE , TUNETALK .. kalian hanya perlu datang ke celcom center atau dealer yang terdekat dan bagitahu ingin bertukar ke plan celcom Magic Sim.

Namun bagaimana kalau kalian sudah ada number celcom prepaid dan ingin menukar kepada plan Magic ini ? Caranya ialah hanya perlu menghantar sms
Taip :

 "MIG MAGIC "
dan hantar ke 28882 


Mudah bukan ? Pertukaran plan tersebut akan dikenakan charge rm5 yang akan ditolak dari kredit tambah nilai yang ada dalam number tersebut. Perlu diingat, jika kalian dah bertukar ke pelan MAGIC SIM , kalian tidak boleh menikmati kelebihan yang ada pada simcard biasa seperti membuat jangka tempoh panjang tarikh expired kredit. 

42 ulasan

Ooo maknanya kena selalu top-up lah ya supaya tak expired?

Na tanya... Lpas tukar tu kna lnggan internet sblan bru ke dye terus smbung internet kita yg dh lggn????

Na tanya... Lpas tukar tu kna lnggan internet sblan bru ke dye terus smbung internet kita yg dh lggn????

kira baru.. better langgan internet selepas tukar plan

Knp x bolen?die tulis sorry,the keyword u've entered is invalid.pls try again.tq!kenapa?

X boleh pon?die tulis maaf.mata kunci yg anda masukkan tidak sah!dah taip MIG MAGIC send ke 28882.tapi ni yg keluar

Knp x bolen?die tulis sorry,the keyword u've entered is invalid.pls try again.tq!kenapa?

Kalau dah tukar magic sim, nak balik pada xpax boleh tak?

Magic sim tukar ke maxis free internet basic bleh tak

knp xblh yea

Onexox nk tukar ke magic sim bole ke kalau nak taip mig tu?

Nak tanya plan magic sim ada mengikut saiz..kalau L nak tukar kepada XL mcm mana?sbb sblm ne dah langgan yg L?dia auto renew kan

Ada x cara nak tukar plan magic sim ke xpax...

kalau free basic internet tu kena langgan weekly/monthly internet ke baru dpt?

Nk tny kalau drpd Celcom xpax turbo tukar ke magic sim blh x

Nk tny kalau drpd Celcom xpax turbo tukar ke magic sim blh x

Nak tukar xpax turbo ke magic sim boleh?

Nak tukar xpax turbo ke magic sim boleh?

Kalau nk tukar dr xpax turbo ke magic sim balek bole ke ?

sy pon nk thu.. boleh ke xpax turbo ke new magic sim??

tak boleh.. sbb magic dah tak da lagi

apa perbezaan magic sim dan turbo?

Xpax turbo xde add on internet burung hantu..xsyok

Nak tanye kalau da tukar ke celcom turbo macam mne nk tukar baluk ke magic sim.. tolong ye

Nak tanye kalau celcom burung hantu dah turkar ke celcom turbo, mcam mne nk tukar blik ke celcom burung hantu,sebab celcom turbo xde burung hantu laa.... tolonggh

Kenapa tak boleh ye?

Macam mana nak tambah kuota burung hantu xpax turbo 333mb jee ke

tiada jlan penyelesaian hbis cara,macam mana nk tukar balik ke magic sem..myesal tukar plan xpax turbo.300 libh mb man dapat main dota malam2..zzz,

byak cara nak tukar ke magic sem tapi tak dapat.mnysal tkar .nk tkar ke magic sem blik,300 lbih mb tu mna dpat main dota zzzz

sy nk tukar s.o.x kod magic sim boleh x?

tukar ke maxis la cam 2

Salam nk tya..untuk yg turbo tu yg pakej internet dia x unlimited call ke?

xpax turbo to magic sim still hve?

turbo sim to magic sim still hve?

turbo sim to magic sim still hve?

turbo sim to magic sim still hve?


EmoticonEmoticon