CARA MENUKAR PLAN MAGIC SIM

CARA MENUKAR PLAN MAGIC SIM | Simkad celcom untuk pengguna prabayar yang baru keluar ini tentunya sedang dicari-cari customer. Mana tidaknya , plan prepaid yang berbaloi dengan menawarkan basic internet selama kredit didalam tu active lagi. Free internet , free call ,free sms ! baca di Kelebihan magic sim celcom 
Kebanyakan orang tidak ingin menukar ke number talian yang baru ,sebolehnya ingin mengekalkan noumber yang sedia ada. Bagaimana cara untuk menukar plan yang sedia ada menjadi celcom Magic Sim ? caranya mudah sahaja. Kalau kalian sebagai pengguna dari telco lain seperti , UOX, MAXIS, DIGI,UMOBILE , TUNETALK .. kalian hanya perlu datang ke celcom center atau dealer yang terdekat dan bagitahu ingin bertukar ke plan celcom Magic Sim.

Namun bagaimana kalau kalian sudah ada number celcom prepaid dan ingin menukar kepada plan Magic ini ? Caranya ialah hanya perlu menghantar sms
Taip :

 "MIG MAGIC "
dan hantar ke 28882 


Mudah bukan ? Pertukaran plan tersebut akan dikenakan charge rm5 yang akan ditolak dari kredit tambah nilai yang ada dalam number tersebut. Perlu diingat, jika kalian dah bertukar ke pelan MAGIC SIM , kalian tidak boleh menikmati kelebihan yang ada pada simcard biasa seperti membuat jangka tempoh panjang tarikh expired kredit. 

{ 45 comments.. read them below or add one }

Dayana Zahari Dayana Zahari July 14, 2015 at 11:13 PM
Ooo maknanya kena selalu top-up lah ya supaya tak expired?
clash clans clash clans October 26, 2015 at 12:55 PM
Na tanya... Lpas tukar tu kna lnggan internet sblan bru ke dye terus smbung internet kita yg dh lggn????
clash clans clash clans October 26, 2015 at 12:55 PM
Na tanya... Lpas tukar tu kna lnggan internet sblan bru ke dye terus smbung internet kita yg dh lggn????
Lisa Nurulain Lisa Nurulain October 26, 2015 at 1:18 PM
kira baru.. better langgan internet selepas tukar plan
super cuteness super cuteness November 12, 2015 at 10:40 AM
Knp x bolen?die tulis sorry,the keyword u've entered is invalid.pls try again.tq!kenapa?
super cuteness super cuteness November 12, 2015 at 10:42 AM
X boleh pon?die tulis maaf.mata kunci yg anda masukkan tidak sah!dah taip MIG MAGIC send ke 28882.tapi ni yg keluar
super cuteness super cuteness November 12, 2015 at 10:43 AM
Knp x bolen?die tulis sorry,the keyword u've entered is invalid.pls try again.tq!kenapa?
DNDN February 5, 2016 at 12:01 PM
Kalau dah tukar magic sim, nak balik pada xpax boleh tak?
azmie azmie April 4, 2016 at 10:29 AM
Magic sim tukar ke maxis free internet basic bleh tak
mieza hj ishak mieza hj ishak July 10, 2016 at 11:06 PM
Onexox nk tukar ke magic sim bole ke kalau nak taip mig tu?
Sarina Saad Sarina Saad July 22, 2016 at 7:58 AM
Nak tanya plan magic sim ada mengikut saiz..kalau L nak tukar kepada XL mcm mana?sbb sblm ne dah langgan yg L?dia auto renew kan
AcCOS SenRoSE AcCOS SenRoSE August 1, 2016 at 12:35 PM
Ada x cara nak tukar plan magic sim ke xpax...
AnonymousAnonymous August 24, 2016 at 10:00 PM
kalau free basic internet tu kena langgan weekly/monthly internet ke baru dpt?
Unknown Unknown September 6, 2016 at 3:04 PM
Nk tny kalau drpd Celcom xpax turbo tukar ke magic sim blh x
Norizan Mahat Norizan Mahat September 6, 2016 at 3:05 PM
Nk tny kalau drpd Celcom xpax turbo tukar ke magic sim blh x
Unknown Unknown September 16, 2016 at 11:50 AM
Nak tukar xpax turbo ke magic sim boleh?
Unknown Unknown September 16, 2016 at 11:51 AM
Nak tukar xpax turbo ke magic sim boleh?
Shamy 9187 Shamy 9187 September 24, 2016 at 4:26 AM
Kalau nk tukar dr xpax turbo ke magic sim balek bole ke ?
AnonymousAnonymous September 30, 2016 at 1:28 AM
sy pon nk thu.. boleh ke xpax turbo ke new magic sim??
Lisa Nurulain Lisa Nurulain September 30, 2016 at 12:57 PM
tak boleh.. sbb magic dah tak da lagi
AnonymousAnonymous October 1, 2016 at 1:43 PM
apa perbezaan magic sim dan turbo?
ash raf ash raf October 12, 2016 at 5:28 PM
Xpax turbo xde add on internet burung hantu..xsyok
Hafiz Apis Hafiz Apis October 26, 2016 at 4:27 AM
Nak tanye kalau da tukar ke celcom turbo macam mne nk tukar baluk ke magic sim.. tolong ye
Hafiz Apis Hafiz Apis October 26, 2016 at 4:30 AM
Nak tanye kalau celcom burung hantu dah turkar ke celcom turbo, mcam mne nk tukar blik ke celcom burung hantu,sebab celcom turbo xde burung hantu laa.... tolonggh
akatsuki leader akatsuki leader November 18, 2016 at 10:03 AM
Macam mana nak tambah kuota burung hantu xpax turbo 333mb jee ke
Peter Abus Peter Abus November 25, 2016 at 1:07 AM
tiada jlan penyelesaian hbis cara,macam mana nk tukar balik ke magic sem..myesal tukar plan xpax turbo.300 libh mb man dapat main dota malam2..zzz,
Peter Abus Peter Abus November 25, 2016 at 1:08 AM
byak cara nak tukar ke magic sem tapi tak dapat.mnysal tkar .nk tkar ke magic sem blik,300 lbih mb tu mna dpat main dota zzzz
khairul Azam khairul Azam November 29, 2016 at 7:38 PM
sy nk tukar s.o.x kod magic sim boleh x?
noor haida noor haida November 30, 2016 at 6:49 PM
Salam nk tya..untuk yg turbo tu yg pakej internet dia x unlimited call ke?
AnonymousAnonymous December 3, 2016 at 1:27 AM
xpax turbo to magic sim still hve?
AnonymousAnonymous December 3, 2016 at 1:27 AM
turbo sim to magic sim still hve?
AnonymousAnonymous December 3, 2016 at 1:27 AM
turbo sim to magic sim still hve?
AnonymousAnonymous December 3, 2016 at 1:27 AM
turbo sim to magic sim still hve?
Mohd Amin Mohd Amin December 19, 2016 at 11:10 AM
Knp tiba2 jaa magic sim sy brtukar plan ke xpax..ke celcom mmg dh tukar plan...
MD KHAY MD KHAY September 24, 2017 at 1:39 AM
Huhu.. same la kite.. x pax turbo yg basic x lepas nk main ml.. dlu pkai magic smooth je.. :'(