Ad

SENARAI PELAKON VILA GHAZARA

SENARAI PELAKON VILA GHAZARA

SENARAI PELAKON VILA GHAZARA

Duduk rumah agam tak semestinya bahagia.. ya kebenaran tu memang ada benarnya . Drama terbaru Vila Ghazara bersiaran mulai 17 September ini, setiap Isnin hingga Jumaat, jam 7.00 malam di Slot Akasia TV3. Senarai pelakon Vila Ghazara diantaranya :  Syukri Yahaya, Azira Shafinaz, Mustapha Kamal, Haleeda Mazlin, Aidil Aziz, Hafeez Mikail dan ramai lagi. Drama 40 episod ini diarahkan oleh Feroz Kader. 


PELAKON VILA GHAZARAPELAKONWATAK
Shukri Yahaya Hariz
Azira Shafinaz Ariana
Mustapha Kamal Dr Ghaz (Ghazaly Baqri)
Haleeda Zaharah (Zara)
Syed Aiman Zarul
Aidil Aziz Adrian
Hafeez Mikail Dazrin
Amirul Faqeem Azrel
Elly Mazlein Maria
Tunku Hanis Sofea
Puteri Rafasya Alia
Riena Diana Anggerik
Qaralyana Ellie
Cik Maggis Mastura
Sophia Liana Hanie
Hamizul Hafeez Rahmat

LAGU TEMA / OST

Tenung - Ebba
Hanya Dunia : Adam Malik
Kalimat Kita - Parasit
Bila Nanti - Elica

SINOPSIS VILA GHAZARA

Vila Ghazara teratak yang diberi nama hasil gabungan nama pemiliknya iaitu, Dr. Ghazaly Baqri (Ghaz), seorang doktor kosmetik yang juga ahli lembaga pengarah sebuah hospital swasta terkenal bersama isterinya iaitu Zaharah (Zara). Siapa sangka Vila Ghazara yang terlihat indah di luarannya, para penghuninya tidak sebahagia yang disangka.

Kejayaan Dr. Ghaz sebagai seorang doktor kosmetik yang tersohor dan ahli perniagaan berjaya membuatkan dia sering mengongkong dalam menentukan arah tuju lima puteranya iaitu Zarul (Syed Aiman), Adrian (Aidil Aziz), Hariz (Shukri Yahaya), Dazrin (Hafeez Mikail) dan Azrel (Amirul Faqeem). Walau terlihat hebat dengan keluarga sempurna di mata ramai, selama lima tahun lamanya, Dr. Ghaz menyimpan rahsia bahawa sebenarnya dia mempunyai seorang isteri lain bernama Maria (Elly Mazlein).

Kerana sikapnya yang mahukan kesempurnaan, dia mengatur kehidupan anak-anaknya tanpa memikirkan kemahuan atau minat tersendiri anak-anaknya. Tidak mahu hidupnya terus diatur, Hariz bertindak untuk meninggalkan Vila Ghazara. Apabila Hariz mengingkari arahannya, Dr. Ghaz terus menidakkan hak Hariz sebagai zuriatnya. Membawa diri selama 15 tahun, Hariz akhirnya pulang juga ke Villa Ghazara namun kepulangannya tetap tidak mengubah pandangan Dr. Ghaz terhadapnya. Bagi Dr. Ghaz, Hariz pulang tanpa sebarang kejayaan yang boleh dibanggakan berbanding anak-anaknya yang lain

Seperti mana dia pernah merancang kehidupan anak-anaknya dulu, Dr Ghaz kini mula menyusun perancangan untuk cucu tunggalnya iaitu Alia yang kini tinggal bersama mereka setelah anaknya, Adrian yang juga seorang juruterbang, diberhentikan kerja. Sejak dibuang kerja, Adrian dan isterinya, Sofea (Tunku Hanis) sering bertengkar dan mengabaikan Alia.

Dr. Ghaz kemudiannya mengupah Ariana (Azira Shafinaz) graduan bidang perguruan yang terdesak mencari pekerjaan untuk menjadi guru tuisyen dan mengajar Alia di rumah. Rupa-rupanya, Ariana dan Hariz saling mengenali. Hariz membenci Ariana kerana Ariana pernah menyebabkan Hariz terlepas penerbangannya ke London suatu ketika dahulu. Kerana itu juga, sepanjang Arianna berada di Villa Ghazara, mereka sering berselisih faham.

Apakah kesudahan konflik keluarga dalam Vila Ghazara ini? Adakah Dr. Ghaz akhirnya akan menerima dan berbangga dengan Hariz? Mungkinkah rasa benci di antara Ariana dan Hariz akan membibitkan rasa cinta?

GAMBAR PELAKON
1
( Hide )

both
© all rights reserved
made with by templateszoo