BIODATA AIN EDRUCE

BIODATA AIN EDRUCE


Untuk korang yang ikuti drama Kekasih Paksa Rela ini mesti dah kenal dengan Ain Edruce yang melakonkan watak Rosnaida , wife pertama Adham - Remy Ishak. Awal awal dulu muncul sekejap lepas tu menghilang s. sejak minggu lepas lagi dia pula dah muncul kembali . Tertanya-tanya juga apa nanti dia boleh terima Hanan Khaira ( Intan Najuwa ) sebagai madu atau tak  ? Lisa suka dengan Ain Edruce ni .. dia cantik dan suka sangat kat suara dia yang garau- garau special dari yang lain . Nak tahu lebih detail Biodata Ain Edruce , korang kena baca dibawah ini.

Biodata Penuh Ain Edruce

Nama Penuh: Nurain binti  Edruce
Nama Komersil: Ain Edruce
Tarikh Lahir: 4 Ogos 1991
Umur: 27 Tahun (2018)
Asal: Terengganu
Keluarga: Anak keempat daripada lima adik-beradik

Pendidikan : Merupakan graduan Ijazah Sarjana Muda Komposisi Muzik di Universiti Teknologi Mara (UiTM), Shah Alam, Selangor.
Kerjaya: Pengacara, Model dan Komposer , pelakon

Agama: Islam
Bangsa: Melayu
Warganegara: Malaysia
Status: Bujang
Rancangan TV: Tumit Tinggi, MBuzz, Mad Markets, Girls Only Show, Dari Bilik Sebelah (Anugerah Melodi 2016) dan Karpet Merah Anugerah Skrin (ASK) 2016.

Media sosial


Gambar Ain Edruce

Fakta tentang Ain Edruce : Menjadi salah seorang peserta program terbitan TV9 iaitu Lari:Misi Mr X bersama-sama selebriti tempatan seperti Mark Adam, Atu Zero dan Nonny Nadirah. Memenangi Zalora Style Awards 2016 bagi kategori Female Style Star.Ain Edruce ni seorang yang happy go lucky, gila-gila dan petah berkata-kata. Pandai bermain gitar dan mengubah lagu.Pernah bekerjasama dengan pereka fesyen tanah air seperti Hatta Dolmat dan Ana Ali.

Mengamalkan gaya hidup sihat dengan minum teh hijau untuk kekal cantik dan langsing. Patut Slim kan badan dia.. hahaha nak try juga la.. Hehehe..

Nak tengok gambar lebih banyak lagi korang boleh terus pergi ke akaun instagram Ain Edruce diatas tadi .5 comments.. read them below or add one

Siti Rohaida Yusof Siti Rohaida Yusof January 30, 2018 at 3:20 PM
tak pernah pun masuk IG dia...comel tengok dia...comel macam lisa...hehehe
PERMATABIRU PERMATABIRU February 1, 2018 at 10:23 AM
bini pakcik nie mmg lawa tapi wataknya ummm x suka lah hahaha
Nurulfatin Adiana Nurulfatin Adiana February 1, 2018 at 1:45 PM
ade iras wife alif aziz..haha..yeke...tapi tak follow pun cerita KPR ni.tak sempat. bz urus anak dan maghrib