Jiran Kedai Sebelah Melampau !

Assalamualaikum ! Agak lama tak berkongsi cerita personal dalam blog ini. Err... hahaha sebenarnya sebulan dua ni memang agak terbatas nak menaip dalam blog. Penat seh .. semenjak pindah tempat ke dalam Mall ni agak penat la , kerja apa yang tak penat la kan. 

Jiran Kedai Sebelah Melampau ! 


Nah nak dijadikan cerita ni , jiran sebelah peniaga tudung ni agak tak paham bahasa la jugak . Korang tengok sendiri la macam mana dia letak tudung dia sampai lepas dari tapak yang ditentukan . Bermula dari dinding pink tu dah termasuk dalam kawasan tempat kerja saya . Tapiii.... ha... bangla sebelah tu ha dia dah melampau ., selalu letak tudung tu sampai ketempat Lisa . Then kalau ada customer diorang yang pilih tudung , maka ganggu lah customer yang nak masuk dalam tempat Lisa .


Lisa dah berbuih mulut dah suruh dia alihkan , tapi kalau Lisa tak ada di kedai nanti dia akan alihkan semula lepas dari batas tu . Melampau kan ! Sebulan dah Lisa biarkan , sampai ada satu masa tu dia buat hal . 

Dia report peniaga both lotion depan kedai Lisa ni . Report kat management yang staff tu tarik customer yang nak masuk dalam kedai tudung , padahal tak sampai macam tu pun. Ya lah... biasala orang ni hati lain-lain kan . Tak suka kot tengok ramai customer di both lotion tu . Bukan lama pon both tu kat sini , 2 bulan je. 

Pelik kan , kenapa la nak report bagai padahal lain produk kot kan. Lagipun banyak juga staff2 lotion tu beli tudung dan baju ditempat dia.  Iskkk nak dengki dengan rezeki orang buat apa . 

Ha.. dengar tu je kan tak tau kenapa Lisa rasa menyampah pula dengang bangla sebelah ni . So i cakap la dengan boss , yang barang diorang ni sampai batas kedai Lisa . Boss cakap terus je report dengan Management Mall . 

Lisa bagi last peluang , dia buat lagi dan lagi . Time Lisa takde kat kedai dia alih barang sampai langgar batas . So apa lagi.. time Lisa datang je tengok tudung macam tu , Lisa snap gambar dan naik atas report dengan management . 




Alhamdulillah sangat senang je nak report . Hek hek.. abaikan tulisan buruk sebab nerves nak menaip . 

Ternyata memang bangla tu prob la , sebelum ni dah kena warning juga pasal letak barang melepasi had batas yang ditentukan Management . Isk iskk.. tak serik . Sekarang baru padan muka , tempat batas tu i letak banting banner yang berdiri tu . So tak boleh la dia nak alih-alih lagi . And thanks untuk pihak mall sebab dah bagi surat warning kat kedai sebelah . 


Abaikan kaler pink kedai Lisa hahah sebab tunggu renovate je ni , sementara gunala pink tuu .. 

{ 10 comments.. read them below or add one }

Elih Japahar Elih Japahar May 28, 2017 at 6:38 PM
Complaint je..

Itu je cara atasi org yg pentingkn diri sendiri..
shazillahsani.com shazillahsani.com May 29, 2017 at 6:14 AM
haaa..kan dah kena...haishhhh...xdgr bahasa tul...rasanya dia saja letak mcm tu bab nak usha lisa...hihihi
Lisa Nurulain Lisa Nurulain May 29, 2017 at 12:23 PM
itulah... lepas dr itu dia dah tak letak lagi kt tempat tu hhaahah..
Lisa Nurulain Lisa Nurulain May 29, 2017 at 12:25 PM
hahah dia memang shoot sikit la . bkn nk usha.. dia ni belagak sikit
Mama Kembar 3 Mama Kembar 3 May 29, 2017 at 8:36 PM
Harap harap dia tak buat lagi lah lepas dah kena warning tu kan
Lisa Nurulain Lisa Nurulain May 30, 2017 at 12:46 PM
harapnya boleh paham bahasa la lepas ni ..huhu
Nadia Johari Nadia Johari May 30, 2017 at 11:28 PM
patut tak payah bagi dia sewa kedai dh..haha
YB Shehan YB Shehan June 6, 2017 at 11:12 AM
fuh.. dasyatnya. booth depan pun org tu nk komplen. nah lisa plak komplen psl dia. huhu apa kesannya lps tu?