Gangguan Network Data Celcom di Area Southern

Lama tak menaip entri , agak bz kebelakangan ini . Lebih lagi dengan kondisi tangan yang tak berapa nak sihat. Ha.. nampak tak gambar atas tu , cuba tengok..  '' NO SERVICE " , macam mana nak update blog kalau internet tak ada . Hmm.. eh eh alasan je lebih ,cakap je malas . Hahaha 

Ganguan Perkhidmatan Internet Celcom untuk region Southern .


Awalnya HP ni yang bermasalah ,  network internet ada tapi tak boleh nak gunakan data.  Lepas tu ada la dua tiga orang datang tanya hal yang sama pula. Nak tanya dalam group celcom , Hp antar repair pula.. adeh . Sebab nak tahu , Lisa call je la abang J , ooo dia bagitau memang ada ganguan untuk data celcom area southern seperti Melaka , Johor , Muar , Segamar dan lain-lain . Tengah setting tower atau pencawang celcom katanya . Biasanya 6 Jam dah ok , wait and see je la. Nasib baik guna wifi ...



Nak send pun tak delivered . Hahah patutla bergaduh tadi Lisa dengan kawan di messager fb sebab message lambat masuk. 

Ternyata ramai orang yang bergantung dengan internet sekarang ni . Zaman dah berubah .... 



2 comments.. read them below or add one

luqman zakaria luqman zakaria March 18, 2017 at 6:51 PM
fuh! mati kutu la kalau line takde..sabor jer la.
Mama Kembar 3 Mama Kembar 3 March 19, 2017 at 9:52 PM
Stress ooo bila network down huhu