Upgrade Android Lolipop Ke Marshmallow


 Bertahun Lisa sebagai pengguna android , memang jenis anti dengan IOS sebab macam leceh , tak reti guna dan yang pasti mahal.. tak mampu nak beli ( haha , sayang beli mahal weii ). Tapi tahun lepas dah mula bertukar angin jadi iPhone user 9 tupon sebab swap dengan mr Hati Batu )  , berjinak jinak je . Lama-lama dah jadi terbiasa pula.  Nak cerita ni haaa.. sebelum ni android kuarkan version KITKAT, LOLIPOP , dan baru baru ni update ke Marshmallow tak silap Lisa dalam bulan May . Beberapa kali juga HP sony Xperia Z2 dapat notification suruh upgrade dari android lolipop  ke version marshmallow , update je la heheh mana tau ada yang best dari marshmallow. Apa yang akan jadi pada Handphone selepas upgrade software Marshmallow ? Ni yang nak buat marah ni  , HP jadi heng bila lepas update marshmallow. Haih. haritu gelakkan kawan. Ingatkan problem apa la.. rupanya kalau dah update , nanti nak guna HP tu akan keluar permision approval . Dah tick semua pun sama je takleh guna . Boleh untuk call je . Bukan sony je tau.. sebab S7 kawan Lisa pon sama ja ... jadi heng mcm ni. 



  

Cara Upgrade Android Lolipop ke Marshmallow :

Pergi ke Setting phone - About Phone -  Software Update - klik http://support.sonymobile.com/update/


Dekat dua jam juga la habis masa untuk godeh HP ! Nak snap gambar je kot , nak guna camera tu tau.. basic funcion pun tak leh nak guna . Kena approval permision bla bla bla... aduyaii... dah godeh-godeh tapi tak jumpa jalan penyelesaian. Well... malas pening kepala.. Lisa terus RESET je la Handphone tu . Nasib gambar tu dah pingah ke memory card sebelum update version haritu , kalau tak memang menangis la.  



KESIMPULAN : Jangan update ke Marshmallow , kecuali betul-betul dah stabil nanti . Kalau nak guna Marshmallow boleh je , tapi kena reset dulu baru ok. Best juga lepas reset HP ni .. Batrey tahan lama , dah 4 hari Lisa tak cas HP ni , masih ada 50%  Hahaha... dan yang pasti ringan dan laju je nak guna internet.

6 ulasan

wahhhh baru lagi ekin punya hp lolipop

Hahaha...sampai sekarang tak dapat update2 lagi marsmallow

Android 6 is much better. My Nexus 7 is using it too. :)


EmoticonEmoticon