Cara Batal Whatsapp Kongsi Data Pribadi dengan Facebook

Beberapa hari lepas lepas upgrade whatsapp versi 4.4 terbaru, Lisa dapat message popup Agreement. Dalam  Agreement tu tertulis Whatsapp akan dapat sepenuhnya maklumat dari pengguna Whatsapp dan akan menjual kepada pihak ketiga (Third Party), maknanya maklumat anda akan digunakan oleh syarikat lain. Seram juga kalau detail kita digunakan pihak ketiga ni. Risau pun ada juga .. tanya kawan-kawan ,mereka cakap dapat juga message tu. Bagaimana cara untuk elak data pribadi kita dikongsi dari Whatsapp ke Facebook oleh mereka ? Caranya senang je, Kalian kena untick lepas tu pilih don't share tau. Kalau tak nanti data kalian akan share kan di facebook .


Jika kalian dapat message popup ni, pilih pada bahagian yang Lisa tanda tu. 


Kemudian pilih UNTICK pada bahagian bawah sekali.

Jika sudah agree tanpa UNTICK, anda masih boleh mengubah didalam setting Whatsapp :
Masuk ke dalam
Whatsapp  - Setting -Account - Pilih share my account info -pilih DON'T SHARE 
seperti gambar berikut




Jika tak muncul, boleh Download Version Whatsapp terbaru versi 4.4 dari play store atau apps store  masing-masing. 

Kalian ada 30 hari masa untuk ubah. Selepas 30 hari, tidak boleh berubah lagi.
Jagalah maklumat peribadi anda dengan baik.

6 ulasan

alhamdulillah, dah betulkan setting ni. tq ya

hehehee... tk suka kan kalau detail kita shre ke phak ke tiga

Salam...x da 'share my acount tu fb'...kena update ke?

Kena updte baru ada share my account tu :)


EmoticonEmoticon