CELCOM FIRST GOLD 80 , 10GB INTERNET + UNLIMITED CALL


 CELCOM FIRST GOLD , 10GB INTERNET SERENDAH RM80 || Sebelum ini pasti kalian dah dengar mengenai celcom first basic rm38 ,3GB internet sebulan  , atau Celcom First Blue Rm 45 untuk 4gb sebulan . Hari ini celcom keluarkan pakej terbaru yang pastinya memang berbaloi untuk heavy user call . FIRST GOLD 80 , 15 GB internet + panggilan dan sms tiada had kesemua rangkaian dengan komitmen bulanan serendah rm80.00 . Woww murahnya ?   panggilan percuma kesemua rangkain  memang sesuai untuk semua orang yang berniaga dan berbisnes . Harga pendaftaran rm 80.00 + 6 % gst untuk number baru atau tukar pelan celcom . 


Kelebihan FIRST GOLD  RM 80 

Telco D menawarkan rm75 untuk 7gb internet + panggilan percuma dan sms kesemua rangkaian . Telco U pulak rm70 , 7 gb internet dan panggilan percuma kesemua rangkaian . Dan CELCOM menawarkan pakej yang memang lagi berbaloi , lebih banyak internet  iaitu 15 GB total keseluruhan .  Apa kelebihan pakej celcom FIRST GOLD rm80 ni ? Betul ke 15GB internet ?  Internet 15 GB ,celcom akan bagi 5GB all time + 5GB (sabtu dan ahad sahaja ) + complimentery wifiplus 5GB  INTERNET  , contoh seperti di Shopping komplek dan KFC . Total kalian akan dapat 15GB  .  Kelebihan yang lain  ; Jika kalian guna banyak bill, maka celcom akan bagi kalian 3GB internet percuma . Bonus banyak -banyak dah ni .  Balance kuota data internet yang tak habis tu , boleh carry forward bawa ke bulan depan (yang ni selalu orang akan tanya )   . FIRST GOLD , pakej ini TIADA KONTRAK tau . Nahh .. yang ni kalian pasti suka . Sebab kadang ada sesetengah orang yang tak suka jika terikat dengan kontrak. 


Baca terma dan syarat FIRST GOLD 80 

*Harga dipaparkan tidak termasuk 6% GST 6% GST akan dikenakan di dalam bil.
*Nikmati muzik percuma tanpa had dengan Yonder selama 12 bulan.
*Pelanggan akan menikmati Internet 1.25GB setiap hujung minggu dari 00.00 hingga 11:59 Sabtu Ahad.
*Internet percuma pada hari Sabtu dan Ahad peruntukan akan dimuat semula setiap hujung minggu dan mana-mana peruntukan yang tidak digunakan akan dilupuskan di akhir setiap hujung minggu.
*Panggilan Tanpa Had & SMS ke semua rangkaian boleh digunakan untuk kegunaan domestik. Ini tidak termasuk panggilan video, panggilan ke nombor bebas tol atau nombor dengan caj khas mis 1-300 / 1-800 / 600, 121, TM100, 1MOCC, panggilan IDD ke sempadan Singapura & IDD / panggilan ke Brunei.
*Maksimum 5GB Internet boleh dibawa ke hadapan untuk bil yang seterusnya.


Unlimited Muzik
Cari lagu-lagu kegemaran anda pada Yonder muzik dengan live secara unlimited untuk 12 bulan pertama.

Carry Forward Internet yang tidak digunakan bawa ke hadapan sehingga 5GB Internet bulanan yang tidak digunakan ke bulan seterusnya.

Bonus Internet
Nikmati sehingga 3GB percuma Internet untuk anda berdasarkan penggunaan bulanan anda.

Tiada Komitmen Kontrak
Keistimewaan hebat dengan FIRST ™ adalah milik anda tanpa terikat dengan kontrak.

Extended Credit Limit
Non-stop great experience with 5x extra credit limit over your monthly commitment value.

Debit Simpanan Auto
Nikmati 5% penjimatan ke atas bil bulanan anda dengan bayaran Auto Debit.

Club FIRST ™
Ganjaran eksklusif dan keistimewaan yang direka hanya untuk anda. Dengan panggilan lebih tambahan PERCUMA Internet, SMS dan banyak lagi keistimewaan

NOTA : This plan is applicable for new registration, MNP, Change of Rate Plan (CORP) and prepaid to postpaid conversion (P2P) customers.




Pakej ni akan launch petang nanti , 2 Februari 2016 diseluruh cawangan celcom . Untuk daftar kalian boleh datang ke mana-mana cawangan celcom terdekat

GOOD NEWS ,Pakej First gold EXTEND sampai 30 JUNE 2016! 

22 ulasan

terkedu sekejap..boleh try ini.hehe

CELCOM FIRST GOLD..TERBAIKKKK!

Kalau pembelian caller ringtone bagaimana caj nya

sy xpaham yg bhg 'jika bil pengguna melebihi RM 225.. TU BERMKNA KTE KNE BYR SMPY rm 225 ke?? maaf bertanya.. confuse

maksudnya kalau customer guna sampai rm225 , let say dia pergi oversea

Nk tya plan ni prepaid ke postpaid

Ramai kawan2 i nk tukar ke plan first gold sekarang ..so i ni student universiti lagi so klw boleh i pon nk pakai yg bayar bill aja...lagi jimat daripada beli topup selalu..so i nak tahu lebih lanjut ttg plan first gold celcom lagi..meh share2 dgn i

Saya ada soalan. Kan basic kena bayar is rm80. Betul ke kalau kita tak habis guna internet of that month, kita tak payah bayar full rm80? But still internet tu dia carry forward. Kawan saya yg ckp based on kwn dia punya cerita

Saye nk tanye..misal kate internet bulanan 5 gb tu habis...bile pulak tarikh matang untuk dptkan balik 5 gb tu..? Adekah pabile kite bayar ataupun genap tarikh sebulan gune...maaf kalu soalan pelik..

Saya nak tanye...kalau misal kate 5gb bulanan tu habis...bile tarikh matang nk dptkan baluk 5 gb tu.?...adekah lepas bayar ataupun genap sebulan tarikh daftar

Kalau dapat sekali dengan hp lg ok kn..baru berjimat xpayah beli hp

Kalau dapat pekej hp sekali lh la ok kn

Kalau dapat sekali dengan hp lg ok kn..baru berjimat xpayah beli hp

So unlimited call cuma utk no.telco maxis celcom digi altel dan sebagainya la?? Klu contoh no.tel rumah atau pejabat kena caj la?berapa cajnya perminit??

smua free.. kecuali HOTLINE 1800xxx 1300xxx

Bagaimana nak tukar kepada plan celcom gold..saya skang masih menggunakan plan yang lama..

Bagaimana hendak tukar dari plan lama ke plan celcom gold ni...???

Salam..sy dh tukar plan gold...mcm mne ye nk beli hf melalui kontrak.x phm huhu

kalau buat hotspot mcm mn? ada charge tambahan x?


EmoticonEmoticon