NASI KERABU BADANG KELANTAN

NASI KERABU BADANG KELANTAN || Amboii.. terliur tak dengan menu makanan yang Lisa pegang ni ? walaupun badan Lisa kecik je ,, namun selera makan besar tau . Hahah tengoklah ... bukan main meriah lagi lauk nasi kerabu ni . Dan semua Lisa habiskan licin tak bersisa . Nasi kerabu ,nasi yang terkenal dari  negeri Kelantan ni memang sedap woo.. Ni kali pertama Lisa makan nasi kerabu yang betul betul banyak lauk. Ada mihun warna pink dan limau . Biasanya kalau Lisa beli dekat gerai makan sbelakang tempat kerja memang takda dua benda ni , mungkin dah campur dalam sambal tu Lisa tak tahu la .

MAKANAN WAJIB BILA SINGGAH KELANTAN 


Lisa lebih suka sebut nasi biru , sebab nasi memang warna biru dan Lisa suka mawar biru , tempat kerja pun banyak kaler biru . Nasi yang berlaukkan , keropok lekor goreng , sambal , budu , solok , ayam , daging , telur masin . Untuk yang tak pernah makan nasi kerabu ,, budu dan sambal kena gaul serata tau . Jangan tuang atas nasi macam tu je , ni bukan kuah ye .. so kalau kalian tuang je then makan.. mesti masin gila ! Nasi pun tak sedap. Sebab Lisa first time makan pun dulu macam tu juga. Maunya tak masin , budu kot.. Hahaha.. Nasi Kerabu badang , sebab nasi ni disajikan bukan di polisterin , tapi diasajiakan di Badang dan dialaskan daun pisang . Bertambah sedap woo. Bukan selalu ada nasi ini , akak penjual nasi kerabu badang ni orang Kelantan , dan kena tunggu giliran la untuk dapat rasa .. ikut negeri . Harga sebadang rm15.00 

Nah kalau kalian nak rasa juga , atau mungkin nak buat jamuan makan ke .. nak tempah katering ke . Kalian boleh contact je kak Liza , 0136653955


{ 9 comments.. read them below or add one }

Bahrain Bahrain January 27, 2016 at 2:17 PM
Pergh, sedapnya. puas tu kalo dapat makan macam tu.
✿ Ina Ainaa ✿ ✿ Ina Ainaa ✿ January 27, 2016 at 2:30 PM
Meriah sungguh nasi kerabunya... unik dia letak dalam bekas tu... Tempting!
luqman zakaria luqman zakaria January 27, 2016 at 6:48 PM
suka makan nasi kerabu..nampak sedap..x pernah plak tgk mihun kaler pink..haha
titan titan January 27, 2016 at 11:27 PM
lapar plak tengok nasi kerabu ni.

dah la lama tak makan lagi.
Noriza Rahman Momma Vogue Noriza Rahman Momma Vogue January 28, 2016 at 10:43 AM
Sedapnya lah makan nasi kerabu tu, sukar nak dapat yang betul2 kaw kat area bangi ni
Mama Darwiish Mama Darwiish January 28, 2016 at 11:35 AM
kesukaan sangat, kalau beli mesti request sambal dan budu lebih.... mesti ada jeruk bawang putih dan solok lada...wahhhh sedappppp
Nazlee Ismail PCL Nazlee Ismail PCL January 29, 2016 at 10:50 AM
kerabu badang ke Padang? ..nampak sedap dan unik.
Lisa Nurulain Lisa Nurulain January 29, 2016 at 12:55 PM
badang .. tu letak atas badang. bukan polisterin