HARGA TERBARU TAMBANG ERL, KTM , DAN LRT


HARGA TERBARU TAMBANG ERL, KTM , DAN LRT  || Lisa pernah naik ERL beberapa kali sahaja . Heheh ye la lagipun Lisa bukan duduk Kuala Lumpur . Dengar kabar tahun depan harga tambang untuk ERL , KTM dan LRT dah naik banyak dekat 100 % . Fuuhh mahal giler.. cuba bayangkan orang yang tiap hari kerja dan guna kenderaan awam , berapa satu bulan yang habis untuk naik kenderaan awam . Katanya nak berjimat elak tol dan bazir minyak guna je kenderaan awam , tapi kalau macam ni KTM bukan  Keretapi Tanah Melayu tapi lebih kepada Kitorang Tak Mampu !!  Untuk Lisa memang la tak berapa terbeban dengan kenaikan harga tu sebab Lisa tak duduk di bandar KL sana .  HUH dah semua barang mahal. kena berjimat-jimat sekarang tambang kenderaan awam pun dah naik.


Berikut harga terbaru tambang ERL , KTM /KOMUTER , dan LRT /Monorel  



Untuk kalian yang belajar di  IPT ..Universiti atau KOLEJ , korang boleh mendapatkan diskaun 50 % setelah mendaftar KTMB i-card (Keretapi Tanah Mealyu Berhad )  . sebab kalau dulu just tunjuk kad pelajar dah boleh dapat diskaun kan.. sekarang dah tak valid lagi dah . Untuk elak penyalahgunaan tambang konsesi pelajar oleh orang yan belajar di IPT atau dah tamat belajar. Cepat daftar sekarang ,, pendaftaran dibuka hari ini sampailah 7 Januari 2016.


Lepas ini entah apalagi yang akan naik, semua harga naik .. Gaji tak naik juga.. 

3 ulasan

This comment has been removed by a blog administrator.
This comment has been removed by a blog administrator.
This comment has been removed by a blog administrator.


EmoticonEmoticon