Tuesday, January 31, 2023

Permainan Money Games di Mortgage Calculator Percuma

Assalamualaikum, dari kecil lagi matematik dan kewangan dah tak asing bagi Lisa. Mak dulu seorang peniaga jadi secara tak langsung Lisa dah belajar matematik sebab nak kira duit walaupun bermula dari asingkan beberapa not wang. Bila dah besar, Lisa baru  paham yang hidup ini tak jauh dari matematik dan kewangan. Apakata korang uji minda dengan  Permainan Money Games Mortgage Calculator secara online dan percuma !

Permainan Money Games di Mortgage Calculator Percuma.

Bila dah explore game-game yang ada di Money Games di Mortgage calculator ni, memang bagus tau korang bagi anak-anak. Sekiranya anak-anak dah diterapkan untuk suka dengan Matematik, lama-lama kelamaan mereka akan lebih enjoy dalam belajar. Bukan sekadar bermain game sahaja tapi dapat menguji minda anak dan melatih anak membuat pengiraan. Korang boleh mencuba pelbagai jenis money games online yang ada di Mortgage Calculator. Antara pilihan di sini ialah :-

  • - Cash Back Game
  • - Grocery Cashier Game
  • - Treze Coins Game
  • - Idle Money Tree Game
  • - Bitcoin Tap Tap Mine Game
  • - Lit Ape NFT Generator Game
  • - Stocks Game
  • - Supermarket Numbers Game



Lisa dah cuba beberapa game dalam Mortgage Calculator ni. Mencabar sungguh, tapi korang boleh je pilih yang level mudah (easy) . 


1. CASH BACK GAME


Game ni pun sangatlah senang, hanya ikut arahan sahaja, pastikan korang jawab laju sebab ia ada bar masa yang ditetapkan, kalau korang lambat maka tamatlah game ni. Ada 3 mode yang korang boleh pilih, dari mode easy, medium dan difficul. Nah selamat mencuba





2. GROCERY CASHIER GAME 



Permainan ini agak mudah tapi kena tekan harga barang dengan pantas kerana ada masa yang diperuntukkan. Setelah dimasukkan kesemua harga barang-barang dan tekan total, jururuwang akan menerima bayaran dalam betuk tunai ataupun cash voucher. Korang hanya perlu ikut je arahan yang di berikan, mula-mula masukkan nombor yang tertera kemudian tambahkan dengan nombor seterusnya, kemudian tekan total untuk bayaran penuh. Lepas tu, customer akan bagi duit so korang kena masukkan nilai yang diberikan oleh customer dan tolak sahaja. Last sekali korang tekan pada bahagian wang tu dan kembalikan baki kepada customer. 


3. IDLE MONEY TREE

Game ni lagi lah senang, hanya memerlukan tangan yang laju untuk kutip duit-duit yang ada di pokok tu je haaa, nak lagi banyak duit, korang kena lah tekan laju-laju. Kemudian, di bawah tu korang boleh beli bila wang yang korang tekan laju-laju tadi cukup.



Bila makin banyak wang korang, lagi banyak korang boleh upgrade, so ia akan buatkan wang korang lagi bertambah banyak ! Tangan kena tekan laju-laju ..lenguh weih, bagi dekat anak korang rasanya sekejap je diorang dah power 


Selain daripada Money Games, ada beberapa kategori permainan lain yang boleh dipilih iaitu:

  • - Real Estate Games
  • - Food Business Simulation Games
  • - Business Simulation Games
  • - Software Development Games
  • - Office Politics Games
  • - Other Fun Games

CHOCOLATE SHOP GAME 


Selain money games Lisa cuba pula Chocolate Shop salah satu permainan dari Food Business simulation Games. Lisa failed di level dua ni , ahahaha rasa tak cekap . Nanti nak cuba lagi la . 


Cara main permainan di Chocolate Shop ini memula korang kena bawa menu pada pelanggan, lepastu sebaik saja mereka dah tau nak order apa maka akan keluar buble tu bersama-sama dengan berapa banyak kesabaran yang mereka perlu menunggu untuk korang hantar pesanan tadi. Pergi ke mesin yang sesuai untuk buat jenis coklat atau makanan lain yang ingin dibeli. Bawa pesanan mereka. Secara berkala korang akan perlahan. Apabila itu berlaku, gelembung pemikiran menunjukkan korang boleh cepatkan dengan minum kopi. Kumpul bayaran pelanggan untuk selesaikan transaksi. Capai matlamat transaksi harian korang sebelum pemasa kehabisan untuk completekan level tersebut. 

Macam mana, korang dah cuba permainan  yang ada di Mortgage Calculator? Jangan risau, permainan yang tersedia sesuai untuk anak-anak dan semua peringkat usia. Semua game percuma dan tiada iklan yang menganggu dan tak perlu nak download atau register apa-apa. Nah banyak lagi game yang korang boleh main di laman https://www.mortgagecalculator.org/money-games/#moneygames ni. Lisa nak sambung main game ni,,, bye! Enjoy your game ^^


Sunday, January 15, 2023

Kempen "We Care We Love", Tisu Carina Pilihan untuk Kegunaan Harian

Assalamualaikum ! Tisu dah jadi keperluan sehari-hari apalagi sejak ada homestay memang guest ramai yang request letak tisu. Lisa sendiri pon gunakan tisu juga dalam keseharian, tisu dapur , wet tisu , tisu toilet, dan banyak lagi la . Carina jadi jenama tisu pilihan Lisa dari dulu . Meh Lisa  kongsikan penggunaan produk jenama carina dalam keseharian Lisa , bukan hanya tisu je tau ada lagi produk lainnya seperti cotton bud dan facial cotton. Baca sampai habis tau, Kempen "We Care We Love", Tisu Carina Pilihan untuk Kegunaan Harian !


Kempen "We Care We Love", Tisu Carina Pilihan untuk Kegunaan Harian.


CARINA 2023 berazam untuk bergerak ke hadapan mengikut peredaran zaman dan terus maju selepas pandemik. Konsep baharu telah dihasilkan dengan tema "We Care, We Love". Carina menyediakan pelbagai jenis rangkaian produk mereka untuk menggalakkan kesedaran kebersihan, mewujudkan persekitaran yang sihat dan mengurangkan pencemaran. Korang boleh sertai kempen ini dengan menyertai peraduan yang dianjurkan oleh Carina. Pelbagai hadiah menarik menanti korang! 


Latar Belakang Produk Jenama Carina

Carina ditubuhkan pada tahun 2009 sebagai pengeluar tisu pertama Malaysia bagi memenuhi permintaan negara tropika tersebut. Penghasilan tisu Carina yang menggunakan hanya 100% pulpa dara dan 100% kapas tulen asli membolehkan Carina memberikan keselesaan kepada orang ramai disamping mengekalkan standard kualiti produk. 

Carina dicipta untuk penduduk Asia Tenggara yang terkenal dengan pulau-pulau yang indah, restoran ternama, masakan yang lazat dan pedas serta pelbagai budaya. Dengan iklim subtropika yang lembap di rantau ini, tisu berkualiti tinggi adalah penting dan sangat berguna kerana ia lebih bersih, mudah dan mesra keluarga, serta untuk kegunaan sendiri. Selain itu, tisu Carina juga mesra alam kerana ia larut dalam air, melindungi bukan sahaja korang tetapi juga alam sekitar.


Kenapa Produk Jenama Carina Menjadi Pilihan?

Lisa agak cerewet berkaitan dengan kebersihan ni sebab kulit jenis sensitive. Rangkaian produk yang luas daripada Carina ini dapat memenuhi keperluan harian korang untuk mengamalkan gaya hidup yang lebih baik, bersih dan sihat. Ianya tak merengsakan kulit dan tak pedih di kulit, selain itu tuk yang wet tisu pula free peraben.


Kempen Carina "We Care We Love"

 
Terbaru pihak Carina mengadakan Kempen We Care We Love di mana mereka :

  • Menggalakkan betapa pentingnya kebersihan, mewujudkan persekitaran yang sihat dan mengurangkan pencemaran.
  • Memelihara dan menjaga kulit dengan menggunakan 100% kapas tulen semulajadi yang mesra kulit.
  • Pengeluaran tempatan untuk meningkatkan pemulihan ekonomi.
  • Khusus untuk memenuhi keperluan dan kehendak orang Asia Tenggara.
  • Mengeluarkan  4 siri produk tisu untuk memenuhi permintaan pasaran.

REVIEW LISA MENGGUNAKAN TISU CARINA & DETAIL PRODUK CARINA

Empat Siri Rangkaian Produk Tisu Carina

1.Penjagaan Kecantikan (Beauty Care) 
Siri Tisu Kering Carina diperbuat daripada 100% PURE VIRGIN PULP untuk memastikan kebersihannya, menjadikan ia lembut dan selamat digunakan pada kulit, termasuk kulit sensitif, dan Siri Kapas yang diperbuat daripada 100% PURE COTTON yang sesuai untuk kegunaan kecantikan kerana ia bersifat hypoallergenic dan tidak akan menyebabkan iritasi dan kerosakan kulit kerana kapas yang digunakan adalah bahan semula jadi yang asli.


Tisu kering terdiri daripada:
1. CARINA Handkerchief Tissue
2. CARINA Wallet Tissue
3. CARINA Box Tissue



 Siri Kapas yang diperbuat daripada 100% PURE COTTON
4. CARINA Facial Cotton
5. CARINA Cotton Bud




2. Penjagaan Bilik Mandi (Toiletries Care) 
Tisu Bilik Mandi dengan 3 lapisan, menjadikan ia lebih kuat dan lembut untuk digunakan.


3. Peralatan Dapur (Kitchenware) 
Siri Tisu Dapur Carina menjadikan permukaan dapur dan peralatan bersih, berkilat dan bebas calar. Ia membantu membersihkan kaunter dapur dan peralatan serta menyental tumpahan cecair.


4. Penjagaan Kesihatan (Health Care) 
Tisu basah memang wajib ada di dalam beg, kereta, di rumah atau di Pejabat. Memang sebelum dari ada covid lagi Lisa dah pakainya , Free Peraben jadi keutaman Lisa . Siri Tisu Basah Carina mengandungi 99% air, bebas paraben dan alkohol yang tidak menyebabkan sensitiviti kulit dan alahan. Tisu basah Carina mengandungi Aloe Vera dan vitamin E . Selamat juga untuk digukanan cuci kotoran pada mata kucing dan selamat digunakan untuk baby.

 

Carina Gift Box 

Carina juga mengeluarkan limited edition iaitu Carina Gift Box. Terdapat 8 produk di dalam Carina Box iaitu :
  • Carina Facial Cotton 160 sheets
  • Carina Box Tissue 90 sheets
  • Carina Handkerchiefs Tissue
  • Carina Cotton Buds 400 tips
  • Carina Wallet Tissue 
  • Carina Antibacterial Wipes 70 sheets
  • Carina Facial Cotton 480 sheets
  • Carina Wet Wipes 30 sheets

Selain produk di atas, di dalam Carina Gift Box, terdapat juga :
  • Shop online voucher Shopee Carina official Store RM 5 voucher.
  • Review & Win campaign flyer.
  • Carina Surprise Ang-pao sehingga RM88 melalui TNG.


*Carina Gift Box Set TIDAK termasuk :
  • Carina Kitchen Roll (boleh dibeli di kedai fizikal atau online).
  • Carina Limited Edition We Love We Care Bag (GWP dengan pembelian RM 40 dan ke atas). 


Carina Gift Box boleh didapati di :
  • Aeon Big (Cawangan terpilih)
  • Mix Store (Cawangan terpilih @ IOI City Mall)
  • Hot Market @ Berjaya Times Square
  • Tong Hup Trading, Melaka






CARINA Review & WIN (T&C apply)

Jumlah 100 pemenang untuk MEMENANGI 3 bulan bekalan rumah setiap bulan.
Jumlah bernilai RM 150 / Pemenang
 
Cara Menyertai:
  1. Muat naik Foto/VIDEO Ulasan pengalaman korang dengan MANA-MANA produk siri CARINA di Facebook/Instagram/ Tiktok.
  2. Beritahu sebab korang akan mengesyorkannya & tag @CARINA rasmi Facebook / Instagram / Tiktok.
  3. Hashtags #MYCarina #WeCareWeLove (pastikan post korang adalah umum).


Terma & Syarat:

• Tempoh kempen: SEKARANG - 30 April 2023. 300 Penilai Terbaik akan dipilih untuk MENANG 3 Bulan Bekalan Rumah Carina bernilai RM150. Pihak Carina akan screenshot pemenang dan umumkan pemenang di halaman Facebook Carina bermula dari Feb 2023. Tungguuu!

• Hadiah tidak boleh ditukar, tidak boleh dipindah milik, dan tidak boleh ditebus dengan wang tunai atau hadiah lain. Pihak Carina berhak untuk mengubahsuai dan meminda terma dan syarat tanpa notis terlebih dahulu.

• Resit WAJIB ditunjukkan untuk menuntut hadiah.

• Setiap pemenang hanya sah untuk menuntut sekali sahaja, Nama dan resit pembelian yang sama tidak dibenarkan.

• Resit pembelian sah dari 1 Jan 2023- 31 April 2023 sahaja.

• Baucar tunai bernilai RM150 adalah untuk pembelian produk CARINA sahaja, setiap baucar tunai RM50 hanya sah selama 1 bulan.

• Carina berhak untuk mengubah suai dan meminda terma dan syarat tanpa notis terlebih dahulu.



Dapatkan CARINA Sekarang! Korang boleh dapatkan rangkaian produk Carina secara online ataupun offline. 


Pembelian Secara Offline

Korang boleh mendapatkan rangkaian produk Carina di pasaraya berdekatan:
• Aeon Big
• Aeon Wellness
• Econsave
• Mydin
• NSK
• Ascen+ Pharmacy
• MiX Store
• PotBoy Groceries
• C-Mart Penang, Kedah, Perlis
• Ceria 99 Penang, Kedah, Perak
• Family Stores Seremban
• Family Stores Melaka
• Oppa Mart Melaka & Seremban
• Nirwana Maju Johor, Pahang, Terengganu, Kelantan
• Target Supermarket Johor
• Song Mart Malaysia Johor
• Pasaraya Hwa Thai Johor


Pembelian Secara Online
Korang juga boleh mendapatkan Carina menerusi platform e-dagang rasmi mereka dan produk akan dihantar terus di depan pintu rumah korang! Sangat mudah untuk membuat pembelian melalui Shopee dan Lazada.
    
Shopee

Lazada 

TopzMall

Untuk maklumat lanjut, hubungi Carina melalui wangzhengcarina@gmail.com. Ikuti Carina Malaysia di platform berikut untuk perkembangan terkini, info-info kesedaran kebersihan dan pengumuman menarik yang lain.


Facebook

Instagram

Tiktok



#MildAndGentle #comfortable #pure #SoftAndTender #CarinaMalaysia #CarinaCares #HealthyTissue #VITAMEDIA #CARINA #WeCareWeLove#beautytissue #BetterLife #CarinaMY #MYCarina #Tissue #CarinaTissue #handkerchieftissue #handkerchief #VirginPulp #PurePulp #Wallettissue #CarinaLavender #CarinaGreentea #CarinaRose #CarinaEveryday #CarinaPure #CarinaCaringLife #CarinaForAll #BetterwithCarina #CarinaFamily #Carina100natural #CarinaNature





 

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search