Thursday, February 4, 2021

Kelebihan Supercube Molasses Herbs Drink - Teh Herba

Kelebihan Supercube Molasses Herbs Drink - Teh Herba

Kelebihan Supercube Molasses Herbs Drink - Teh Herba

Assalamualaikum , apakabar semua ..? harap semua sihat belaka . Covid tak hilang lagi dan PKP masih disambung pula. jangan lupa jaga kesihatan ya . Walaupun PKP , Lisa kena kerja juga fulltime wakk , penat tu tak perlu cakap la. Kadang sampai naik demam . Stress dengan kerja dan setiap hari berjumpa dengan ramai orang ..mencabar  mental juga la . Tapi tak perlu risau , sebab Lisa jenis yang suka minum teh herba.. baru ni pula cuba minum Supercube Molases Herbs Drink yang tiada kafein. Kelebihan Supercube Molasses Herbs Drink - Teh Herba ini berkesan nak jaga mood swinggg agar tetap tenang , anti stress dan keluarkan angin-angin dibadan , dan banyak alagi lebih detail kena baca sampai habis ya . 


Supercube Molasses Sugar

 
Pernah dengar Molasses ? Molasses sugar dalam Supercube: Juga dikenali sebagai black sugar atau Japanese black sugar. Proses yang sama tapi kita buat di Malaysia. Tebu diperah untuk mendapatkan cecair dan direbus berjam2 sehingga likat dan kemudian dikeraskan mengikut bentuk.


Sebenarnya ramai kawan chinesse yang dah minum ni , sama untuk diet untuk detox ... lebih kurang gitu la tapi tak tanya lebih-lebih . Pernah juga tawarkan kat Lisa untuk cuba ... tapi Lisa ragu-ragu..ntah apa yang ada dalam tu . 


Perbezaan dengan molasses sugar di pasaran:-  

Kebanyakan molasses sugar dan juga gula perang di pasaran adalah hasil gula putih yang kemudiannya di campur kembali dengan molasses syrup yang didapati semasa proses pembuatan gula putih. Lebih banyak molasses yang dicampur lebih gelap lah gula putih tadi bertukar. Hasil seakan sama akan tetapi proses berlainan. Penghasilan molasses sugar Supercube adalah semulajadi dan tidak melalui proses pembuatan gula putih.




Kelebihan Supercube Molasses Herbs Drink :

  • 1.      Glycemic index yang lebih rendah. Glycemic index adalah kadar sesuatu menaikkan gula dalam darah. Makanan dan minuman yang menjalani proses2 adalah lebih tinggi glycemic index. Supercube adalah pembuatan natural jadi glycemic index seakan-akan madu. Supercube adalah alternatif lebih baik dari gula putih mahu pun gula perang.
  • 2.       Sedap dan berkhasiat. Molasses mengandungi iron, calcium, magnesium dan banyak lagi vitamin dan minerals.


Supercube Molasses Herbs Drink

Terdapat tiga pilihan Supercube Molasses Herbs Drink iaitu Supercube Osmanthus & Roses (Relax & Heal), Supercube Red Dates & Goji Berry ( Nourish & Boost) dan juga Supercube Ginger & Lavender (Calm & Soothe). Supercube dibuat di Malaysia menggunakan bahan-bahan terbaik gred A dari Malaysia seperti halia dari bentong dan beberapa bahan import dari luar negara seperti Bunga Osmanthus dari China


Supercube Osmanthus & Roses (Relax & Heal)


Osmanthus & Roses ( relax and heal - help in lowering stress level & getting quality deep sleep ). Untuk sesiapa yang ada insomnia ni boleh cuba amalkan minum Supercube Osmanthus & Roses ni . Sebelum tidur biasanya lisa minum dan hilangla segala penat seharian bekerja tu . Boleh Deep Sleep yang sebelum ni Lisa jenis suka tersedar jadi kualiti tidur tu takdak .. since minum Supercube Osmanthus & Roses ni bangun tidur segar , rasa tenang dan yang penting lagi anti stress. 






 Supercube Red Dates & Goji Berry

Red Dates & Goji Berry ( noorish & boost - help in menstuation and pregnant mother ) , sesuai sangat untuk wanita ..lebih lagi masa datang bulan  boleh hilangkan segugut. Jangan main-main woo dengan wanita kalau segugut.. boleh terbalik kerusi hahah. Selain dari tu  Supercube Red Dates & Goji Berry sesuai untuk minuman pantang , minuman mengandung untuk tambah tenaga dan tambah susu .  
 


 





Supercube Ginger & Lavender . 

Ginger & Lavender (calm and soothe - help in soothing body and mind ) . Once kita masukkan cube ni dalam air panas .. terus tebau aroma lavender tu , seakan-akan ada kat cameron highland pula. OK .. supercube Ginger & Lavender ini minuman detox yang boleh bantu kalian untuk buang angin dan perut meragam . Aritu lepas minum Lisa rasa nak buang angin , sendawa... best woo ! angin keluar .. ringan je badan ni . Badan pon dah bermaya. Duduk dalam aircond , makan lambat boleh punca badan masuk angin tau . Tiada lagi masalah badan lesu & letih  juga anti stress lepas minum teh herba ni .



REVIEW LISA :-
i LOVE IT ! Teh herba ni tak manis tak pekat di tekak .. rasa ok! black sugar.. Lisa memang jenis tak minum minuman manis dan dah lama kurangkan gula. Dengan Supercube Molasses Herbs Drink ni boleh bantu Lisa tuk keep calm and mendetox , takde la rasa kelat pahit kat tekak macam kalau kita buat sendiri tu ha. Senang nak siapkan dan senang diminum anytime .. hanya perlu dengan air panas je siap ! Jimat masa Lisa hohoho. 


Cuba Supercube Molasses Sugar sekarang ! 


Korang kena cuba juga supercube molasses sugar .. recomended !  Korang boleh dapatkan dari wakil jualan Supercube di seluruh Malaysia. Search je #supercube dekat instagram akan keluar la nanti wakil jualan Supercube yang berdaftar. Boleh terus beli! atau kalau korang perlukan maklumat lebih detail mengenai produk Supercube, korang boleh layari website dan laman sosial seperti tertera;

Facebook: Supercube Hq
Instagram : Supercube.HQ
 

  1. Menarik gak ni sebab mudah nak bancuh. Seketul je dah mencukupi semua. Nanti cuba

    ReplyDelete
  2. Woww bestnya supercube. Makin cute laa lisa mnum supercube .

    ReplyDelete
  3. Banyak kelebihannya ye. Bagus untuk kesihatan

    ReplyDelete
  4. Yang goji berry tu mcm nak try je..

    ReplyDelete
  5. Suka sangat minum teh herba ni.. Badan rasa lain je

    ReplyDelete
  6. Wah... Menarik nya! Comel jer cube cube gitu. Macam nak try Ginger dan Lavender tu

    ReplyDelete
  7. nanti dalam pantang nak try la yg ginger tu...

    ReplyDelete
  8. menarik gak ni. boleh cuba. akak pun dah lama kurangkan pengambilan minuman manis. skrg ni kat rumah, akak guna gula perang.

    ReplyDelete

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search