Ad

Fernleaf CalciYum Pilihan Untuk Snek Sihat , Ini Sebab Yang Korang Perlu Tahu !

Fernleaf CalciYum Pilihan Untuk Snek Sihat , Ini Sebab Yang Korang Perlu Tahu !


Fernleaf CalciYum  Pilihan Untuk Snek Sihat , Ini Sebab Yang Korang Perlu Tahu ! 

Hi apakabar semua.. semenjak PKP agak tepu la juga untuk fikir macam mana la nak buat Little Boy ni active since terperap kurang beraktivity  . Baru ni Lisa pergi pasaraya , ternampak la susu kultur Fernleaf Calciyum ni ha.. tengok-tengok eh ada probiotik DR20 jadi Lisa terus grab 2 pek terus . Fernleaf CalciYum jadi  Pilihan  Snek Sihat untuk little Boy  , Ini  beberapa Sebab Yang Korang Perlu Tahu ! 


Kenapa Fernleaf  CalciYum Menjadi Pilihan Lisa ?

Minuman susu kultur yang menyegarkan dan digemari oleh kanak-kanak. Sesuai sebagai sebahagian daripada sarapan pagi atau snek yang enak, dipenuhi dengan nutrien untuk menyokong kesihatan anak anda dari dalam dan luar.

Antara snek dan makanan berkhasiat yang perlu ada di rumah saya adalah minuman kultur dan juga yogurt. Apatah lagi kedua makanan/snek sihat ini didatangkan dengan pelbagai perisa yang mampu membuka selera anak-anak. Snek/makanan lazat ini bukan hanya sedap bahkan khasiat nutrisinya juga banyak memberi manfaat. Ini terutama untuk sistem imunisasi badan, kesihatan luar dan dalam serta membantu pertumbuhan pembesaran anak yang sihat dan ceria.
lihat pada kebaikan nutrisinya, ada 3 yang utama iaitu:-

*Probio DR20™- Bahan probiotik yang dipatenkan oleh Fernleaf. Seperti yang kita maklum Probiotik memang menyokong sistem pencernaan agar sentiasa sihat. Yerp! Tak mudah sembelit dan penghadaman menjadi lebih lawas. Selain itu sangat membantu dan menjaga daya tahan badan agar lebih kuat. Jadinya kita akan jarang/mudah jatuh sakit.

*Kalsium & Vitamin D, kedua nutrisi ini penting untuk mendapatkan pertumbuhan tulang yang kuat.

*Bakteria Baik! Badan kita memang memerlukan bakteria baik untuk memastikan fungsi usus kita lebih sihat.Little Boy memang suka sangat minum susu kultur , jadi ini pilihan bijak Lisa untuk berikan dia snek sihat tuk kekal aktif la . Sel Sel otak berhubung . 

Kebaikan probiotik


-Penghadaman lebih baik 
Mikroflora usus yang seimbang sangat bagus untuk penghadaman. Ianya dapat mencegah senak perit dan ketidak-hadaman selepas makan.

-Cirit-Birit dapat dilegakan
Probiotik bertindak untuk mengimbangi mikroflora dan dapat melegakan gejala cirit-birit yang telah terbukti secara klinikal. Itu sebablah tidak digalakkan mengambil antibiotik kerana ialah membunuh semua jenis bakteria termasuklah bakteria yang baik.

-Galian dapat diserap dengan baik
Penyerapan galian seperti fosforus, magnesium dan fosforus dalam badan dapat diserap dengan lebih baik.

-Vitamin dapat terhasil
Vitamin C dan beberapa jenis Vitamin B dapat dihasilkan oleh probiotik.

-Alahan terhadap laktosa dapat dikurangkan
Tahap enzim laktase yang tidak mencukupi menjadikan meraka menghidap alahan laktosa lebih tinggi. Laktobasilus gasseri salah satu probiotik menghasilkan laktase yang mampu meningkatkan tahap enzim yang rendah sekali gus mengurangkan gejala alahan ini. 

-Glukosa dan galaktosa yang boleh digunakan oleh tubuh manusia telah dituukarkan menjadi laktosa melalui enzim laktase.

-Sistem ketahanan badan lebih kuat
Menurut kajian, mereka yang mengambil probiotik yang mencukupi hanya alami selsema biasa dan dapat kurangkan yang lebih teruk. Telah terbukti bahawa probiotik mempunyai kesan anti-kolonial ke atas bakteria yang memudaratkan.

-Probiotik juga didapati memberi kesan positif ke atas beberapa penyakit gastrousus seperti IBS dan penyakit radang usus.

-Terbukti lagi apabila kesan positif lain seperti menghalang penghasilan bahan toksik (kesan sampingan daripada metabolisme badan atau dari bakteria jahat).

-Organ ketahanan badan yang terbesar bagi tubuh ialah sistem gastrousus. Merupakan sistem yang seimbang dapat melegakan tekanan imunologi yang dikaitkan dengan sistem badan yang tidak sihat dan menentang bakteria jahat.

-Paling terkenal ialah Bifidobacteri juga adalah sejenis probiotik yang dapat membantu kanak-kanak melawan bakteria yang jahat dalam usus mereka dan probiotik berkemungkinan mendatangkan manfaat membantu mengelakkan dan merawat cirit-birit atau alahan ketika 1,500 hari pertama anak kita bagi yang mengambil jumlah yang mencukupi dan memadai.


Kenali Fernleaf CalciYum Yogurt


Fernleaf CalciYum Yogurt ni sangat bagus dan sihat untuk dijadikan sebagai snek harian anak-anak, dengan pembungkusan seperti cawan kecil menjadikan anak-anak I berminat untuk menikmati yogurt ni jadi I sebagai mama dah tak resah gelisah dengan jadikan Fernleaf CalciYum Yogurt sebagai snek sihat kerana terdapat 2X Kalsium untuk pembentukan gigi dan tulang yang lebih kuat dan ianya juga menyokong sistem pencernaan anak-anak dengan lebih baik. Budak Suka.. Lisa pon seronok la ! tak da la bising nakminta makanan yang entah apa-apa je ... 

#fernleafcalciyum #activemindactivebody #fernleafmalaysia

0

No comments

Post a Comment

both
© all rights reserved
made with by templateszoo