Thursday, October 20, 2016

Yogurt Melawaskan Buang Air Besar

Yogurt Melawaskan Buang Air Besar

Yogurt

Assalamualaikum, selamat pagi ! ... malam semalam meragam pula perut Lisa. Aish... mybe sebab minum yogurt petang semalam kot. Ye tak ye jugak , setakat ni baru makan bihun goreng dengan ayam .Tapikan... perut ni rasa  berjoget joget je , dating dengan mr tandas  la jawapnya.

Petua Melawaskan Buang Air Besar

Ya.. mungkin Lisa dah biasa dengan sakit perut, kali ni bukan sebab salah makan.. tapi sebab "yogurt" . Selama ni tak pernah-pernah pun makan yogurt ,sebab rasa yang macam weird sikit,maklumlah perut kampung hehe.. berbeda dengan yogurt biasa, yogurt drink boleh pula masuk tekak Lisa . Rasa macam buah-buahan, dah tentu ambil perisa fruit .. tak kan nak rasa green tea pula lah kan hihi . Jadikan cerita,lepas minum je yogurt tu, tak sampai 1 jam pun.. perut lisa dah memulas ,, pastu kuar la semua dalam kotoran dan isi perut yang dah duduk 2 hari dalam tu . Oh.. baru teringat, yogurt ni boleh cuci perut kita, melawaskan perut la. So untuk korang yang susah nak buang air besar , korang boleh try amalkan minum yogurt ni . Insyaallah boleh berak dengan senang je . 

Alhamdulillah,pagi ini perut dah ok. Dah boleh terima yogurt dan tak memulas lagi. 
  1. best kan lisa..satu botol tu klu blh skali minum jer..hihi

    ReplyDelete

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search