Yogurt Melawaskan Buang Air Besar

Yogurt

Assalamualaikum, selamat pagi ! ... malam semalam meragam pula perut Lisa. Aish... mybe sebab minum yogurt petang semalam kot. Ye tak ye jugak , setakat ni baru makan bihun goreng dengan ayam .Tapikan... perut ni rasa  berjoget joget je , dating dengan mr tandas  la jawapnya.

Petua Melawaskan Buang Air Besar

Ya.. mungkin Lisa dah biasa dengan sakit perut, kali ni bukan sebab salah makan.. tapi sebab "yogurt" . Selama ni tak pernah-pernah pun makan yogurt ,sebab rasa yang macam weird sikit,maklumlah perut kampung hehe.. berbeda dengan yogurt biasa, yogurt drink boleh pula masuk tekak Lisa . Rasa macam buah-buahan, dah tentu ambil perisa fruit .. tak kan nak rasa green tea pula lah kan hihi . Jadikan cerita,lepas minum je yogurt tu, tak sampai 1 jam pun.. perut lisa dah memulas ,, pastu kuar la semua dalam kotoran dan isi perut yang dah duduk 2 hari dalam tu . Oh.. baru teringat, yogurt ni boleh cuci perut kita, melawaskan perut la. So untuk korang yang susah nak buang air besar , korang boleh try amalkan minum yogurt ni . Insyaallah boleh berak dengan senang je . 

Alhamdulillah,pagi ini perut dah ok. Dah boleh terima yogurt dan tak memulas lagi. 

2 ulasan

best kan lisa..satu botol tu klu blh skali minum jer..hihi


EmoticonEmoticon