Celcom First GOLD Plus RM98 - 40GB Internet




Celcom akan keluarkan pelan data dan call terbaru bermula esok . Briefing sebenarnya baru akan bermula pukul 2petang nanti di salah satu  Hotel - Johor Baru , tapi Lisa bagitau dulu la haha. Semakin lama makin ketat pulak fight bersaing antara telco satu dengan telco lain . Dengar cerita digi rm50 untuk 10gb internet.. ha.. memang murah , tapi mesti ada term and co , dan tak semua tempat dapat coverage digi . OK celcom menawarkan internet 2 kali ganda dari sebelum ini . ianya dibagi dari Celcom First Blue untuk 10GB internet , First Gold RM80.00 ( 20GB ) , First Gold Plus RM 98 untuk 40GB , dan yang terakhir , Celcom First Platinum RM150 untuk 60GB kuota. 



Kelebihan Plan Celcom Postpaid Terbaru 

Banyak kelebihan yang korang akan dapat dari plan postpaid celcom baru ini . Salah satunya sebelum ini data internet dibahagi dengan weekdays ( Isnin - Jumaat )  dan Weekends ( Sabtu - Ahad ) tapi untuk plan yang baru , korang boleh nikmati internet bila-bila masa tanpa menunggu Sabtu-Ahad  hanya dengan Add-On RM 10.00 , contoh rm80+rm10 : rm90 . Korang kena aktifkan manual di *118*2# . ANYTIME Data ( Isnin - Ahad ) boleh dinikmati hanya untuk pengguna celcom First Gold , First Gold Plus dan First Platinum  . ( Tertakhluk terma dan syarat . )



gambar credit: amanz

gambar credit: amanz


 Celcom First Gold 
*Pelan celcom dengan internet 20 GB data ( 10gb+10GB).
*Unlimited panggilan ke semua rangkaian.
*Unlimited Yonder music , Whatsapp dan Wechat ( tanpa menggunakan data 20GB).
*SMS 20 sen/ sms . 
Anytime Data hanya dengan bayaran rm80+rm10 , untuk nikmati data 20GB bila-bila masa tanpa tunggu sabtu dengan ahad.  





Celcom First Gold Plus 

*Pelan celcom dengan internet 40 GB data ( 20Gb+20GB).
*Unlimited panggilan ke semua rangkaian.
*Unlimited Yonder Music , Whatsapp dan Wechat ( tanpa menggunakan data 40GB).
*SMS 20 sen/ sms . 
Anytime Data hanya dengan bayaran rm90+rm10 , untuk nikmati data 40GB  bila-bila masa tanpa tunggu sabtu dengan ahad.  



Celcom First Platinum 

*Pelan celcom dengan internet 60 GB data ( 30Gb+ 30GB)
*Unlimited panggilan ke semua rangkaian.
*Unlimited Whatsapp dan Wechat ( tanpa menggunakan data 40GB). 
*Unlimited SMS kesemua rangkaian.
*Free yonder music , Zipit chat ,iFlix, Had kredit RM1000.

Anytime Data hanya dengan bayaran rm150+ rm10 , untuk nikmati data 60GB bila-bila masa tanpa tunggu sabtu dengan ahad.  




Celcom First Blue 
Pelan internet dan call ini menawarkan , 2+2GB internet untuk pengguna baru yang daftar bermula 28 Oct 2016 , 50 minit panggilan kesemua network , 50 sms ke semua rangkaian telco . Sedangkan untuk pengguna sedia ada atau exiting customer , pakej lama akan diganti upgrade kepada 10 GB internet ( 5GB + 5GB )  Pakej pelan ni tidak menawarkan anytime data . heheh korang kalau nak guna data anytime tu kena la up ke pelan celcom first gold ke atas.

Bila pelan ini akan dilancarkan ? 

Plan ini akan launch bermula esok 28 Oct  2016 bagi pendaftaran baru , dan untuk pengguna celcom yang dah sedia ada .. pelan mereka akan bertukar bermula 1 November 2016 . Untuk info selebihnya boleh layari celcom.com.my atau call talian celcom customer service 1111 free of charge bagi pengguna postpaid .

untuk ANYTIME DATA , pakej sedia ada  ditambah dengan add on rm10.00 setiap bulan . Contoh RM80+10 : RM90 .

*Promo ini sah selama 2 bulan sahaja . *





17 ulasan

rasanya biasa je. walaopn harganya rendah berbanding ngan telco M tp sama ngan telco D. kena buat survey dahulu sebelum ambik

rasanya biasa je.. walaopn harganya lebih rendah berbanding ngan telco M tp sama harga ngan telco D. tulah sbb aku rasa x special pon

woooooowwww celcom dah maju lah... knp lah tak dari awal launch kan benda ni kan bagus.. tapi byk sgt data dia ni... haihhhh susah nak habis kan heheheehe

tak paham dgn rm 10 anydaygb tu.. takkkan per month rm 10 jek? biar betol?
ade sape2 boleh explain tak? thanks

i pun x paham sgt ni... better pegi celcom center je tanye pasal plan ni.. nak kne tukar plan ke mcm mne ni? ke kena upgrade plan yg sedia ade?

apepun kena tengok coverage masing2. kalau ambek celcom d or m , tapi cov tk de line.. sama je ...

setiap hari semakin better plan untuk customer

add on : tambah rm10.00 , kan ada tulis rm80+10 , ada bagi contoh dah setiap pakej . tak baca betul-betul la tu .. :)

Untung berganda ni bagi yang sudah sedia da melanggan celcom

apa maksud "promo ini hnya sah utk 2 bulan"??? adakah kita dpt nikmati data tu hny utk 2 bulan shj?? atau pon sim tuu dijual dlm masa 2 bulan shj?? satu lgi, bleh kekal kn no lama x???

boleh kekalkn no lama x???

pelanggan first gold sedia ada trus dapt plan ni secara automatik.

tempoh masa untuk daftar 2 bulan , kalau dah daftr.. plan kekal smpai bila2

saya pkai plan magic sim prepaid, bleh ker nk tukar ke plan postpaid ???


EmoticonEmoticon