IG-Nius Luban makanan sunnah tambahan untuk anak

Perlancaran produk I G-Nius

I G-Nius luban telah dilancarkan pada 15 ogos 2016 buat julung kalinya di sebuah Madrasah tahfiz di Klang, Selangor.
Dimana produk ini yang dikenali sebagai I G-Nius yang berasaskan makanan sunnah iaitu luban. Ini adalah satu-satunya herba makanan sunnah di malaysia yang diformulasikan dalam bentuk jus.




MHS Mahakarya Resource selaku pengeluar produk ini telah melakukan pembangunan dan penyelidikan (r&d) bagi produk selama setahun sebelum ianya dikormersialkan di pasaran tempatan. Ianya bermula daripada salah seorang ahli keluarganya yang bekerja di Jordan yang menyedari tentang khasiat yang ada dalam luban dan mempengaruhi syarikat ini untuk membantu dan menyedarkan masyarakat malaysia bahawa makanan sunnah dari luban ini amat memberikan seribu kejayaan.







Inilah rahsia bagaimana ahli tahfiz di Jordan sangat kuat ingatannya dlm mempelajari quran, begitu jua kehebatan I G-Nius luban. ini mahu ditunjukkan oleh pengasas yang lebih dikenali sebagai hamka kepada anak anak dan ibu yang mengandung di malaysia.

pohon luban yang banyak di kawasan-kawasan beriklim panas seperti oman, yaman, mesir, egypt dan sebagainya




Apakah keistimewaan Luban?

- Salah satu makanan sunnah yang menjadi warisan sejak turun temurun.
- Meningkatkan keyakinan diri.
- Meningkatkan tahaptumpuan pada pembelajaran.
- Menyuburkan niat anak-anak dalam mnghafal semua subject dan al-quran
- Meninggikan kecergasan dan ketajaman akal.
- Merawat saraf lidah untuk memudahkan masalah pertuturan.
- Amat sesuai pada anak yang lemah daya ingatan dan hafalan.
- Dapat mngelakkan daripada serangan kanser.


ini adalah sebahagian daripada luban atau dikenali sebagai boswellia thurifera



Kandungan I G-Nius telah disahkan oleh pihak KKM. Antara bahan yang digunakan ialah ekstrak dari kurma, buah delima, buah tin, gam arab, badam, habatus sauda, madu dan kismis.


Pencarian ejen dan stokis I G-Nius luban

Adakah anda mencari peluang bisnes yang boleh menjana pendapatan yang lumayan dan berterusan?
Rebutlah peluang menjadi pengedar dan stokis produk I G-Nius kami yang sah sekarang dengan modal permulaan yang sangat rendah!




Promosi & tawaran berganda.
- Hadiah menanti bagi stokis yang berjaya mngandakan jualan.
- Berpeluang menikmati aktiviti menarik seperti melancong, beriadah
- Macam-macam lagi yang ekslusif bersama kami.

Jika berminat, hubungi kami segera!

Untuk maklumat lanjut, boleh layari:

Website:

Facebook rasmi: 

Instagram : 


Nasi Warisan Nasi Berlauk Delivery


NASI BAJET : NASI BERLAUK DIRAJA ORIGINAL KELANTAN – DELIVERY PUTRAJAYA || Kadang sibuk dengan kerja sampai masa nak rehat pun tak sempat nak beli makan . Mungkin lebih kepada malas , malas la.. nanti sangkut jem la.. apa la.. menu yang sama di cafe office . Sama macam Lisa la.. hehehe selalu guna delivery makanan je . Nah.. untuk kalian yang berada di Putrajaya , apa kata kalian cuba makanan nasi bajet , " Nasi Warisan "  Nasi berlauk diraja original dari Kelantan . , yang masak pun orang Kelantan .. siap ada delivery tau . Senang kalau nak makan tanpa susah-susah habiskan minyak tuk beli di kedai makan . Harga sebungkus RM 5.00 sahaja . Murah bukan ?? 



Korang yang turut nak rasa sama keasyikan Nasi Warisan Kelantan, cepat2 lah order....
Sarapan pagi , Makan tengah hari , Makan petang ‘DELIVERY PUTRAJAYA SAHAJA’



HARGA SEBUNGKUS: RM5.00 - Gulai Lemak Ikan Tongkol (ike ayoo)
PENGHANTARAN DI SEKITAR PUTRAJAYA ADALAH PERCUMA BAGI TEMPAHAN MINIMUM 5 BUNGKUS

CAJ PENGHANTARAN:
1-4 Bungkus: CAJ RM2.00/penghantaran  PUTRAJAYA SAHAJA
5 Bungkus ke atas: PENGHANTARAN PERCUMA PUTRAJAYA SAHAJA


PROMOSI SEHINGGA 31 OGOS 2016: Order 10 Bungkus dan dapatkan PERCUMA 1 bungkus, dan seterusnya!!!


TEMPAHAN
ISNIN – JUMAAT: Ada
SABTU & AHAD: Jika ada permintaan. Minimum Order 15 Bungkus

ORDERLAH SEKARANG... Whatsapp/hubungi: 01119791881 (AbeLong)
AGEN DIPERLUKAN… KOMISEN MENANTI… Jangan lepaskan peluang jana pendapatan pasif. Berminat untuk menjadi AGEN? Sila whatsapp AbeLong, harga ‘special’ akan diberikan…

TUTUP ORDER:
SARAPAN PAGI/MINUM PAGI: Sebelum jam 10.00 malam hari sebelumnya
MAKAN TENGAHARI: Sebelum jam 9.00 pagi hari tersebut

FACEBOOK : 



AGEN PENGEDAR DIPERLUKAN !!!

KELEBIHAN MENJADI AGEN:
Komisyen atas jualan akan diberikan sebanyak RM0.50 bagi setiap bungkus yang dijual
Minimum order: 10 bungkus (PENGHANTARAN PUTRAJAYA SAHAJA) & TIADA MINIMUM ORDER BAGI AGEN YANG AMBIL SENDIRI 
Dapat menjana pendapatan pasif serendah RM10.00 sehari


SYARAT:
Agen datang ambil stok sendiri (lokasi di Putrajaya):
- Komisen RM0.50/bungkus & setiap jualan 10 bungkus, percuma 1 bungkus dan seterusnya… (promosi sehingga 31 Ogos 2016)
- Tiada minimum order
Agen kumpul order dan penghantaran dibuat ke lokasi Agen (PUTRAJAYA SAHAJA):
- Komisen RM0.50/bungkus
- Minimum order: 10 bungkus




Mereka dah , anda bila lagi ?? Jom la cuba ...













Manfaat Bunga Lavender dari Pegasus Florist


Lavender , bagi yang pernah datang ke Cameron , pasti dah pernah nampak secara langsung lavender ni bahkan mungkin cium bunga ni.. memang cantik dan wangi . Selain jadi hiasan .. lavender ni boleh kalian jadikan sebagai pewangi bilik . Mesti pernah nampak kan di jenama-jenama pewangi bilik yang dibuat dari Lavender. Lavender ni wangi lembut dan menenangkan . . Dan ya.. bosan dengan wangian bilik yang dijual di pasaraya , Lisa cuba tukar dengan lavender kering . Sejambak bunga lavender kering ni terdapat 100 tangkai . Ada panjang dan pendek , terpulang kalian nak deco macam mana nanti . Letak dalam pasu bunga tuk hiasan pun boleh . Lavender kering yang murah , kalian boleh dapatkan di Pegasus Florist . Murah dan free delivery pula tu ..  


 Lavender kering rileks kan minda

Dari 100pcs Lavender kering , Lisa ambil sebagian dan letak di office dan sebagian lagi letak dalam bilik tidur .Biasalah ditempat kerja , kadang mood stress sebab banyak kerja ni boleh hilang kalau ada wangian lavender . Banyak juga manfaat lavender kering ni ; untuk relaxation , untuk tenangkan fikiran , untuk hiasan , weeding , untuk rileks kan minda dan banyak lagi termasuklah untuk elak serangga. Multifunction Lisa letak dalam bilik tempat kerja ni , cantik ,,, sebagai hiasan , wangi..sebagai pewangi bilik , dan juga.. halau nyamuk. Hahaha... betul.. bunga ni leh halau nyamuk atau serangga lain . 

Walaupun dihantar guna kurier , tapi bunga ni tetap utuh dan elok sampai tangan Lisa . Sebab masuk dalam kotak plastik yang keras ditambah dengan buble wrap. Usah risau , kalau ada sedikit biji-biji bunga lavender yang jatuh tu jangan buang tau .. kalian boleh kumpulkan dan masuk dalam beg kecik . Nah.. kemudian kalian boleh letak dalam beg , rak kasut , pillow atau letak dalam kereta. 




Bunga Lavender kering ni bau yang semula jadi tanpa tambahan pewangi . Picit bunga , dan akan keluar wangi lavender tu . Wangi 100pcs sejambak Lavender kering ni boleh tahan selama 1 tahun . Wah jimat ! harga pun murah .. kena beli lagi nampaknya . 



Untuk wangi yang tahan lama , elakkan dari panas matahari .Jangan rendam dengan air tau . Letak di tempat yang tak terdedah dengan panas matahari . Kalau ada habuk , blow slow-slow dengan hair dryer. 


NOTA : Lavender ini bukan untuk dimakan !!! 




Penghantaran percuma untuk kalian yang berada di Semenanjung  Malaysia ! Eh .. tunggu apa lagi.. jom skodeng PEGASUS FLORIST banyak jenis dan pilihan , mana tahu kot tertarik... hehehe

info selebihnya :

Facebook :
https://www.facebook.com/pegasusflorist

E-mail :


Lirik Dua Dunia - WARIS

Lagu yang bertajuk Dua Dunia dinyanyikan oleh Waris menjadi OST Si Kolot Suamiku drama dalam Astro Ria setiap Isnin - Khamis pukul 10.00 Malam , best pula dengar lagu ini . Cari punya cari tak jumpa pula dalam youtube , belum keluar lagi Official Video . Video Muzik dan lirik Dua Dunia- WARIS ,  akan Lisa kemaskini kemudian .


Lirik Dua Dunia by Waris [ OST Si Kolot Suamiku ]


Dari mengenal kau personal
Bukan terkenal nak ku kekal
Gaya tradisional memang aku
Dah memang cara aku
Harap ia membantu mu

Dalam semua aspek girl
Aku si kolot tolong respek
Sudah tersurat urat kita dah terjalin
Sampai masa kau teriang di pelamin

Cerita cinta dari dua dunia, oh dua dunia
Cerita cinta dari dua dunia, oh dua dunia

Sejujurnya aku tak pernah merasa pahitnya begini
Harus kau tahu kemunculanku bawa tuahmu
Meski kau menganggapku beza
Bila cinta dua dunia
Tak mengapa kau kan biasa nanti
Hidup muda bergelar isteri

Apapun ..
Dalam semua aspek girl
Aku si kolot tolong respek ,
Jangan sebab harta mata terpesona
Yang dikejar hilang tiada kesampaian

Cerita cinta dari dua dunia, oh dua dunia
Cerita cinta dari dua dunia, oh..ooo




Upgrade Android Lolipop Ke Marshmallow


 Bertahun Lisa sebagai pengguna android , memang jenis anti dengan IOS sebab macam leceh , tak reti guna dan yang pasti mahal.. tak mampu nak beli ( haha , sayang beli mahal weii ). Tapi tahun lepas dah mula bertukar angin jadi iPhone user 9 tupon sebab swap dengan mr Hati Batu )  , berjinak jinak je . Lama-lama dah jadi terbiasa pula.  Nak cerita ni haaa.. sebelum ni android kuarkan version KITKAT, LOLIPOP , dan baru baru ni update ke Marshmallow tak silap Lisa dalam bulan May . Beberapa kali juga HP sony Xperia Z2 dapat notification suruh upgrade dari android lolipop  ke version marshmallow , update je la heheh mana tau ada yang best dari marshmallow. Apa yang akan jadi pada Handphone selepas upgrade software Marshmallow ? Ni yang nak buat marah ni  , HP jadi heng bila lepas update marshmallow. Haih. haritu gelakkan kawan. Ingatkan problem apa la.. rupanya kalau dah update , nanti nak guna HP tu akan keluar permision approval . Dah tick semua pun sama je takleh guna . Boleh untuk call je . Bukan sony je tau.. sebab S7 kawan Lisa pon sama ja ... jadi heng mcm ni. 



  

Cara Upgrade Android Lolipop ke Marshmallow :

Pergi ke Setting phone - About Phone -  Software Update - klik http://support.sonymobile.com/update/


Dekat dua jam juga la habis masa untuk godeh HP ! Nak snap gambar je kot , nak guna camera tu tau.. basic funcion pun tak leh nak guna . Kena approval permision bla bla bla... aduyaii... dah godeh-godeh tapi tak jumpa jalan penyelesaian. Well... malas pening kepala.. Lisa terus RESET je la Handphone tu . Nasib gambar tu dah pingah ke memory card sebelum update version haritu , kalau tak memang menangis la.  



KESIMPULAN : Jangan update ke Marshmallow , kecuali betul-betul dah stabil nanti . Kalau nak guna Marshmallow boleh je , tapi kena reset dulu baru ok. Best juga lepas reset HP ni .. Batrey tahan lama , dah 4 hari Lisa tak cas HP ni , masih ada 50%  Hahaha... dan yang pasti ringan dan laju je nak guna internet.

Senarai Pelakon Si Kolot Suamiku

 Si Kolot Suamiku || Lama rasanya tak tengok drama dalam Astro ni. Ternampak pula dalam Instagram Elizad yang dia akan berlakon dalam drama baru . Kali ini gandingan dengan Amar Baharin dan Siti Elizad Sharifuddin sebagai watak utama dalam drama yang bertajuk " Si Kolot Suamiku " . Semalam tengo episod yang pertama , best juga cerita ni . Cerita yang ditayangkan setiap hari Isnin sampai Khamis jam 10 Malam di Astro Ria 104 dan ASTRO RIA HD 123 . Banyak lagi senari Pelakon Si Kolot Suamiku lain seperti : Faizal Huzein , Atikah Suhaemi ,waris , dan lain-lain . Macam best je kan... kena tengok ni.


Senarai Pelakon Si Kolot Suamiku



PelakonWatak
Amar Baharin Kudin
Siti Elizad Tengku Nur Edrina
Faizal Hussein Tengku Ehsan
Kuza Toh Puan Aisyah
Sheila Mambo Mak Cik Kunah
Fahmy Reza Badrul
Atikah Suhaime Lisa
Waris Mokhtar
Zila Bakarin Puan Sri Suria
Aizat Hassan Gabriel
Dania Azmi Sofea
Tengku Fiella Lara
Syaa Nasir Farah


SI KOLOT SUAMIKU

EPISOD : 16 episod
TARIKH TAYANGAN : 15 Ogos 2016
HARI / MASA : Isnin-Khamis, 10.00 malam
SIARAN : Astro Ria 104 dan Astro Ria HD 123
PENGARAH : Eyra Rahman
TERBITAN : Mig Production Sdn Bhd
PELAKON : Amar Baharin, Siti Elizad Sharifuddin, Faizal Hussein, Waris, Kuza, Atikah Suhaime, Fahmy Reza, Shiela Mambo, Kismah Johar, Aizat Hassan, Dayang Areeda, Dania Azmi, Vicha Saywho, Epy Kodiang, Tengku Fiella, Syaa Nasir, Lisdawati, Kazar, Zila Bakarin

LAGU TEMA / OST SI KOLOT SUAMIKU : Dua Dunia dinyanyikan oleh Waris.


Sinopsis Si Kolot Suamiku 
SINOPSIS SI KOLOT SUAMIKU
Tengku Nur Edrina seorang anak yang degil dan menpunyai ego yang tinggi kerana ayahnya berketurunan raja dan emaknya dilahirkan di kalangan bangsawan. Angkuh dan bangga dirinya membawa hidupnya jauh dari nilai murni seorang wanita Melayu. Disebabkan dia dibesarkan di Kuala Lumpur, maka suasana kampung memang tidak kena dengan jiwa bandarnya. Kepada lelaki seorang itu dia memandang rendah dan jelak!

Kudin seorang lelaki kampung yang hidup membanting tulang kepada tanah untuk mencari rezeki. Kudin suka hidup berdikari dan lebih gemar hidup sederhana dari segala segi. Hidup di kota besar tidak pernah menjadi impiannya, bahkan wanita seperti Edrina tidak pernah tersenarai sebagai calon bakal surinya.

Mereka dipertemukan apabila Tengku Ahmad Ehsan mengunjungi Mak Kunah, emak Kudin untuk melunaskan janji lama yang pernah tersimpul kukuh antara moyang mereka dahulu. Kedatangan lelaki itu untuk membuka cerita yang terperuk lebih berpuluh tahun lalu, agar segala amanah dan wasiat dapat diselesaikan tanpa ada hutang piutang yang tidak dilunaskan sebelum dia menutup mata.

Perkahwinan atas rancangan keluarga membuatkan hidup mereka berdua kian sesak. Konflik bertambah meruncing apabila Edrina tidak mahu terus tinggal di kampung, dan Kudin pula enggan berpindah dan bernafas di kota besar.

Jadi bagaimana? Siapa yang akan mengalah akhirnya? Benarkah Kudin itu seorang lelaki kolot yang menjengkelkan? Dan selama mana Edrina mampu mempertahankan ego dan mengelak hatinya jatuh kepada lelaki seperti Kudin?





DAPUR JW - Kedai Makan Sedap di Kluang



Sembang berkaitan dengan makanan ni , hampir semua kedai makan kluang ,,Lisa dah singgah . Badan kecik tapi kuat makan. Yeaa that's me... , walaupun tak smua makanan Lisa boleh dimakan .  Baru tak baru , lama tak lama.. ada kedai makan yang berkonsepkan Japan dan Western , DAPUR JW [ JAPAN WESTERN ] . . Haa.. first time rasanya kat Kluang yang kedai  macam ni. Menariknya pemilik kedai ini Melayu dan muda lagi   . Memula Lisa ingat restoran ni jual sushi , jadi cakap dengan hati..nanti-nanti la singgah . maklumlah.. Lisa bukan jenis suka Sushi , tapi lepas kawan bagitau yang kat restoran ni ada Nasi Ujang dan Ayam penyet yang power rasanya .. buat Lisa terus nak datang tempat ni . Makanan favorite tau !! Dapur JW boleh masuk dalam senarai kedai makan best di Kluang . Selain rasa yang sedap.. harga pun murah je beb.. 



Budak lapar tunggu makanan. 

Dapur JW kafe ni terdapat banyak menu makanan, kalau lisa tulis semua nanti jadi tak surprise la untuk kalian . Lagipun bukan boleh ingat semua nama makanan tu , lidah terbelit-belit sebutnya sebab tak pandai BI dan Japan hahaa.Walaupun nama Japan dan Western , usah risau ..ada makanan melayu juga disitu .  Diantara menu makanan yang Lisa order : Bento Nasi Ujang , Nasi Ayam Penyet , Tuna Terriyaki , Spaghetti Sosej ( untuk handsome boy baju merah tu ) , Spaghetti Seafood sos bawang + black pepper . Untuk minuman pula, Lisa lebih suka order minuman fresh fruit .. tapi usah risau .. banyak menu yang boleh kalian pilih .



Spaghetti sosej , yang ni sesuai tuk budak .. sebab rasanya tak pedas . Ada banyak pilihan... sama ada sosej , meat ball , atau seafood. Rasa sesuai dengan tekak.. tengok budak ni .,, seronok pula dia makan .











Spaghetti Breads Fish
Sos : Garlic spicy 


Rasa spaghetti ni pedas, sebab Lisa suka makan makanan pedas, bukan selalu la.. sebab perut tak boleh makan pedas sebenarnya . Spaghetti ni di tambah dengan Ikan , dan ditaburi dengan roti . Yang atas putih-putih tu roti la.. Kalau nak pedas lagi.. time order tu kalian kena bagitau nak extra pedas . Hehee..Rasa memang sedap ! kalau boleh nak tambah.. tapi kang boncit lak .hahaa 

 Honey Lemon Ice 


Fresh Orange Jus




Nasi Ujang 



Nasi Ujang || Nasi + ayam masak ujang . Rasanya kat Kluang je ada menu ni.  Sebab Lisa pernah post kat Facebook haritu , diorang tak tau ada menu makanan nasi ujang . Nasi ujang bukan nasi Bujang tau .. lain , dan ianya tak sama. Ayam ni masak dengan cili dan bawang besar , takde kuah dan  rasa memang pedas sebab banyak cili . Kalian kalau datang Kluang kena try !!  




Fresh Orange Jus dan Fresh  Apple Jus 






Style yang bagian depan ala-ala Jepun gitu . sedangkan style kedai bagian dalam ala-ala Europe. 


















Sekali datang sini, mesti nak datang lagi dan lagi . Macam Lisa la.. boleh katakan seminggu datang 3 kali ke kafe ni sampai staff sana dah hafal menu makanan apa yang Lisa akan order.


Dapur JW  (Japan Western ) 


Alamat : No 6 Jalan Persiaran Dato Haji Ismail Hasaan , 86000 Kluang Johor..

Sebarang Pertanyaan Boleh Hubungi :
+601126716818 (Daniel)
+6077785095 (kafe)