Collaboration with theCovets -- Malaysia's first beauty platform !


Makeup? Lisa ni tak berapa reti sangat nak make up bagai ni , tapi... Lisa suka cantik . Nampak cantik bukan hanya terhad pada make up je tau  . Perempuan kena la sentiasa lawa dan sihat tak kisah dirumah atau dia di pejabat. Baru-baru ni lisa dipelawa untuk Collaboration with theCovets --  Malaysia's first beauty platform ! Excited weihh.. ! Lisa join dalam senarai  dalam Beauty / Youtuber  .. 


theCovetsPLatform Kecantikan Pertama Di Malaysia

theCovets ni macam platfrom dimana info mengenai kesihatan kulit , kecantikan , rambut , semua ada . Brand brand baru dari luar negara yang akan masuk di Malaysia / Singapore. Gaya rambut , cara kesihatan kulit , perfume , tips -tips yang sangat berguna untuk korang . So... STAY TUNE untuk info seterusnya . Tak sabarnyaaa... 



Menarik bukan ...untuk info selebihnya mengenai theCovets , korang boleh layari detail bawah ini : 

WEBSITE : 

Facebook :



Instagram : 

8 Sebab Untuk Dapatkan Honor 8


Berlambak dah jenis smartphone di pasaran sekarang ni . Semua ada kelebihan dan kekurangan . Lisa sendiri guna 2 HandPhone (HP) , agak leceh la juga.. beg pun jadi berat. Dah lama idamkan Hp yang cantik kamera , suport 4G , RAM besar , senang la Lisa update blog . Rasa tertarik pula dengan Honor 8 dari Huawei ni, dengar cerita HP ni best . Kaler pink pun cantik juga ., arghh teringin pula dah , mana tahu tahun ni dapat hadiah Honor 8 sebagai present birthday hihi berangan je .


8 Sebab untuk dapatkan Honor 8 

Sebenarnya banyak la reason kenapa Lisa nak sangat dapatkan Honor 8 ni , tapi nanti panjang pula entri nya , Hahaha.. pendekkan je jadi 8 , 8 kan angka ONG maa,, OK la.. jom baca !


1. Kamera Cantik
Tipu la kalau part kamera ni tak penting untuk perempuan , hehehe. Lisa minat betul dengan Honor 8 ni , unik.,..sebab kamera belakang Honor 8 ni , ada 2 biji kamera dengan 12 MP  ok dah tu ..senang kalau snap gambar . Tak lain tak bukan untuk gambar blog la , senang sikit kalau ada review atau spare DSLR takde batery ke . Kamera depan pula 8MP. mesti lawa kan kalau selfie atau buat Video . Wuuu bestnyaa !! bolehla muka nampak flawes and gambar tak pecah .


2. Mudah Update Blog

Sebagai blogger ni memang kalau boleh Lisa nak update sekerap mungkin . Contoh tengah ada event , time tu kita boleh la snap dan terus live update entri . Zaman sekarang ni orang guna smartphone je untuk update entri , tempat awam mana nampak lagi orang bawa laptop.Semua guna Handphone je . Dah namapun smartphone . Kalau Lisa ada Honor 8 , mudahla untuk update blog anytime , anywhere, guna gambar yang dah snap lepas tu tulis entri . Skrin pun besar , senang la nanti nak check semula entri yang dah buat tadi .


3. Dual Sim

Lisa ada bagitau awal tadi , yang sekarang ni sedang guna 2 HP . No wonder la beg jadi berat , kekadang nak cari kunci pun susah . Almaklumlah beg wanita kan banyak harta karun. Selama ni tak pernah ada HP yang boleh letak dua simcard . Ya... sekarang ni kebanyakan HP memang dah suport untuk 2 sim ,Lisa je la yang masih tk guna dual sim . Mesti best kan , kawan pun ada bagitau gak .. on 2 simcard ni ada bagusnya , contoh la kawasan tu sim 1 tak berapa elok coveragenya .. HP akan auto tukar ke sim satu lagi . Teringin sangat nak ada Huawei Honor 8 ni  , dual sim dan lawa.

4. Batery Tahan Lama dan Fingerprint Scanner. 
Fingerprint , scan jari je untuk keswlamatan . Memang berguna tuk lisa yang kadang malas nak tekan pin.. haha ye kalau ingat.. selalunya lupa password walaupun guna sehari-hari.

5. RAM 3/4 GB , internal memory suport 32/64GB 
Ni pun penting juga , HP mahal mana pun .. tapi RAM kecik dan internal memory kecik pun tak guna juga . Korang kalau nak pilih HP , pilih yang RAM besar dan Memory besar, senang nak update apps atau simpan data . Dan.. Hp tak kan senang jem atau hang nanti .



6. Bentuk yang TIPIS 

Mana ada dah handphone yang besar sekarang ni . Semua dah touch and slim . Senang masuk purse and bawa kemana-mana je .. so HONOR 8 ni sesuai la untuk Lisa yang malas bawa Beg.



7. Internet Laju 

Dengan suport 4G LTE , Lisa leh layari internet dengan pantas . Berdesup ...Update blog , video , youtube dan Instagram ..haa penting ni .. tanpa ganguan kelajuan internet.

8. Harga yang Memuaskan . 
Harga Honor 8 ni masih boleh kira murah lagi la dari jenama HP yang lain.  Untuk semua kelebihan yang ada , why not kan ? kalau beli 2 HP belum tentu dapat .

Cerita pasal harga yang mampu milik ni , haa sekarang LAZADA sedang buat MYCYBERSALE ! murah la juga dibanding harga luar. Usah risau ..ada warranty. Banyak beza ke harga tu ? nah korang boleh tengok di HARGA HONOR 8  untuk shopping . 

Lazada's My Cybersale is happening on 26 - 30 Sept. Check it out!


Cara Bayar Shopping Online Lebih Mudah dengan MOLPay Cash



Amboi shopping sakan cik Lisa ni ha... Semenjak dua menjak ni rajin pula beli barangan Make Up . Mana tak nye , banyak diskaun meletop weii! Kali ni Lisa shopping web di HERMO . Macam biasala , Lisa beli melalui web online je , senang mudah dan cepat  tinggal klik klik klik je . Dan lebih seronok lagi sebab hanya guna MOLPay Cash dan bayar di 7Eleven je . Sebab Lisa ni takde kredit card pun , biasanya shopping online guna kredit kad anak boss lepas tu ganti . Malas pergi bankin cash deposit punya pasal . Lapipun tak nak la ada kredit kad ,, takut terlajak beli ini itu  nanti heehehe... nafsu membuak tiap kali tengok  "SALE "

APA ITU MOLPay Cash ? 

Biasanya kalau beli barangan online ni perlukan kredit atau debit card untuk bayar kan ? kali ni Lisa akan kongsikan  cara mudah bayar shopping online tanpa guna credit card atau pergi bank buat bayaran tunai  .Cara bayar shopping online lebih mudah  dan senang dengan MOLPay Cash , print resit molpay cash dan korang pergi 7-Eleven untuk buat bayaran barangan yang korang beli tadi . Untuk lebih paham , Lisa akan terangkan lebih detail lagi dibawah ini. 






Masuk laman web HERMO , dan korang akan nampak beberapa promosi contohnya seperti gambar atas tu . ada SALES sampai 50% OFF  !!! 



Pilih la mana-mana barangan dari semua jenama terkenal di seluruh dunia , pastinya ORIGINAL bukan tiruan . Barang ori pastu dapat diskaun ,,,seronoknyaa!! Pilih-pilih  dan masukkan dalam Cart . Dah siap semua korang Check OUT




Nampak tak , time nak check out tu ,, korang akan tahu berapa RM korang dah berjimat ketika shopping di HERMO . Barangan yang Lisa beli , jimat dekat RM 43.85 .. banyak juga kan ? boleh beli barangan lain atau boleh la makan ketam . Eh.. tersembang pasal makanan pulak . hihihi. 



Step Pertama ; Masukkan detail penghantaran kalian seperti Nama > Alamat > dan Contact number . Step Kedua :  kalian boleh request penghantaran guna kurier GDEX . Lagi seronok setakat ni tak pernah mengecewakan , oh ya.. untuk barangan Maybelline , L'Oreal , dan Garnier  akan dihantar berasingan . Macam Lisa sebenarnya ada beli barangan Maybelline yang lain , tapi belum sampai lagi . 



Step ketiga : Payment Method . 

Yang ni kalian kena pilih guna Credit / Debit card . Dalam ni bukan hanya kredit card or debit card je rupanya ada banyak cara pembayaran salah satunya  MOLPay Cash yang Lisa bagitau awal tadi . 




Lepas korang klik Credit / Debit kad , web akan kuar gambar seperti atas ni . Korang kena pilih Payment Options





Dah nampak kan logo 7-Eleven tu , klik dekat logo tu .  Lepas tu akan keluar resit seperti bawah ni . 




MOLPay Cash 7-Eleven , dalam tu ada total bayaran yang perlu dibayar , verification code dan order ID untuk buat bayaran nanti .  Tick bahagian bawah i here by agree with the Terms of Service And Privacy POlicy . Lepas tu tekan Proceed. dan akan keluar 1 resit . Tunjukkan Transaction ID dan Verification Code pada cashier 7-Eleven. Jika payment dah confirm dan buat bayaran , cashier 7-Eleven tu akan bagi MOL-MOLPay resit dan resit dari 7-Eleven , so korang akan dapat 2 resit . 



Siap.. tinggal tunggu barang sampai di tempat korang . Penghantaran memakan masa 3-5 hari masa bekerja dan penghantaran secara percuma jika korang order barangan minimum 2 items. wahhh !! best-best .. sebab tak perlu bayar duit postage . 

LAST BUT NOT LEAST , Terimakasih banyak sebab dah baca entri mengenai Hermo dan MOLPay cash ni ,. Lisa nak bagi kalian voucher berbelanja di HERMO .

 Kod baucar : HMOLPAYCASH05 


Terma dan Syarat : 
- Baucar diskaun ini calid bermula 1/9/2016-31/12/2016 . 
- Diskaun RM5 dengan minimum pembelian dari RM60 pada 1 single order . ( tidak termasuk caj penghantaran )
- Baucar ni hanya valid untuk 1 kali sahaja untuk 1 customer selama tempoh promosi. 
- Tawaran ini tak valid  jika korang guna serentak dengan code promosi yang lain 

- Baucar tidak sah digunakan untuk barangan promo. 


Sebab Kenapa Perlu Tukar Nama FACEBOOK


Nampak dalam timelines , ramai  yang mula dah tukar nama facebook  dari nama glamour dah tukar ke nama yang sebenar seperti dalam IC. " Mawar Biru" nama facebook yang kubina hampir 6 tahun ,, terpaksa tukar nama demi tak nak ilang akaun Facebook yang satu ni. Hahah sayang la juga sebab dengan FB yang ni ramai kenalan dan bisnes and networking. Lagipun ada link beberapa page.. jadi memang sayang kalau ilang.  Memang tak tunggu warning dari Mark Zakaberg team , just langkah tuk jaga-jaga bak kata pepatah , lebih baik mencegah dari mengobati  , Lebih baik tukar nama facebook awal-awal sebab untuk elak dari pada akaun facebook kena delete. 


Sebab Kenapa Perlu Tukar Nama FACEBOOK  

Lisa sebenarnya dah nampak dari status kawan dalam facebook , terdetik nak tukar tapi kena pilih nama yang sesuai .. Lisa ingat boleh suka-suka letak nama , so tukar la dari mawar biru ke nama Cik Lisa . Nama panggilan setiap hari la tu kan? tapi... malam tu kul 12 ( tengah malam tuuu.. ) tiba-tiba facebook terlogout dari HP .Time nak log in semula.. dah tak boleh weii! seram sejuk . Check guna facebook yang satu lagi , akaun Mawar Biru / Cik Lisa dah tak wujud . Arghh sudah .. !!


" Confirm Your Identity " , ayat tu yang keluar . OK ..akur.. kena tukar full name juga agaknya walaupun kat support message tu ditulisnya name panggilan setiap hari . 



Korang kena submit nama , and surname .. lepastu kena attach gambar IC/ ID , boleh letak IC , Lesen , Pasport . ( Jangan lupa tutup no IC dan Alamat rumah korang !! ) , gambar ID ni ada yang perlu letak ada yang tak perlu letak rasanya . Depends dengan kepelikan nama facebook korang la. 

Haip.. bukan sampai situ je , lepas tukar nama dan bagi gambar IC . Kena tunggu 24 jam lagi untuk pihak Facebook review nama korang tu sama dengan IC tak . Kalau tak sama.. korang dah boleh buat semula akaun facebook baru . Hahahah ,.. betul tau bukan gurauan semata-mata. 

Lepas dari 24 jam .,, korang akan dapat message macam ni . Dan tandanya nama Lisa Nurulain ni boleh guna dalam akaun facebook . 

Kes Lisa tu sebab tukar nama tapi takleh guna nama tu walaupun nama panggilan setiap hari ,  so dia bagi message untuk tukar nama dan scan ic . Lain orang akan dapat message berlainan rasanya., mungkin ada yang akan dapat message macam gambar bawah ini , " please change your name " 


Kes ni bukan sebab ada orang report scammer niaga online ke hape , bukan sebab tukar page juga . Tapi facebook dah bagi tahu yang policy baru ni korang kena guna real name tak boleh guna nama bunga (aku lah tu ) , kereta , kucing , Dato , Proff, religious atau nama pelik lainnya . 

Better tukar nama sekarang , jangan tunggu warning . Ye.. kalau dapat warning, kalau terus kena delete dari facebook ,,, mau tak menangis tak berlagu nanti . Ada kawan lisa Encik ST nama facebook lama takdapat warning ape . Trus kena delete tanpa sebarang notis. Ha.. mesti tak nak benda tu jadi kat facebook korang kan.. 

Ada baiknya juga la suruh tukar nama ni , atleast kelak kalau meninggal ke hape..takde la orang cakap .. alfatihah buat kucing kurus ka , permasuri khayangan la,  atau cicak man .. hehe. Selain itu cegah untuk ada akaun palsu . 

Mungkin juga alasan suruh tukar facebook sebab Office FB yang Baru ,  sekarang dah bertapak di Kuala Lumpur Malaysia . Baca Link ni kalau korang nak tau lebeh pasal Office tu : http://www.nst.com.my/news/2016/05/143684/its-official-facebook-opens-office-malaysia

Biodata Hisyam Hamid


Hisyam Hamid , pelakon hero watak  Rayqal dalam Abang Bomba I Love You . Skodeng punya skodeng biodata abang bomba , pelakon sekaligus model ni berasal dari Singapura . Biasanya yang handsome ni laki orang , nah kan betul.. Ingatkan dia ni masih bujang , rupanya berkahwin. Agak ketinggalan info disitu . Ala.. Lisa ni bukan selalu tengok drama-drama sebab tu tak kenal sangat la. Ok la... ada lesung pipi , macam doktor handsome tu , si Mike. Hewhew.. Lisa suka tengok lelaki atau perempuan ada lesung pipi , nampak handsome dan manis disitu .



Biodata Hisyam Hamid 

Nama Penuh: Hisyam Bin Hamid
Nama Komersial : Hisyam Hamid
Asal: Singapura
Umur: 31 tahun (2016)
Status : Berkahwin
Kerjaya: Model dan pelakon
Drama: Tuan Rumah Pembantu Rumah, Cinta Ibadah, Memori Cinta Suraya, Abang Bomba I Love You
Nama isteri: Rosmawati Hanafi
Instgram : Hisyamhamid7




LIRIK LAGU JAGA-JAGA AMIRA OTHMAN

Ingatkan siapa la yang nyanyi untuk OST Abang Bomba I Love You ni , rupanya si heroin tu sendiri , Amira Othman . Tapi suara dengar dewasa je . Lagu ni riang dan happy je dengar. Lagu bertajuk Jaga-Jaga ni korang boleh dengar di video bawah ini .

LIRIK LAGU JAGA-JAGA AMIRA OTHMAN  [OST : Abang Bomba I Love You ]

Pabila Mengungkap Kata Cinta
Manis Bicara Oh Semanis Gula
Lidah Lelaki Harus Waspada
Lihat Baik Buruknya

Aku Bukan Si Dara Biasa
Dambakan Kasih Nak Dimanja-manja
Lidah Ku Tajam Bila Berkata
Niat Di Hati Cuma Untuk Berjaga-jaga

Engkaulah Lagu Yang Menemani Diriku
Selama-lama Terus Menyanyi
Tiada Ganti, Indahnya Suaramu

Bagaikan Lagu Yang Membayangi Diriku
Seumpamanya Melodi Terindah
Telah Tercipta, Irama Di Hatiku

Ku Bagaikan Mawar Yang Berduri
Cantik Dipandang, Takut Didekati
Andai Hanya Nak Bertarik Tali
Baik Kau Undur Diri

Namun Harusnya Ku Mengakui
Sebenarnya Hati Telah Kau Curi
Siang Dan Malam Silih Berganti
Walau Tujuh Purnama, Ku Tetap Setia

Engkaulah Lagu Yang Menemani Diriku
Selama-lama Terus Menyanyi
Tiada Ganti, Indahnya Suaramu

Bagaikan Lagu Yang Membayangi Diriku
Seumpamanya Melodi Terindah
Telah Tercipta, Irama Di Hatiku

Usik Mengusik, Bergurau Senda
Batasnya Jangan Dilupa
Sucinya Cinta, Elok Dijaga Hingga Terbina Istana

Engkaulah Lagu Yang Menemani Diriku
Selama-lama Terus Menyanyi
Tiada Ganti, Indahnya Suaramu

Bagaikan Lagu Yang Membayangi Diriku
Seumpamanya Melodi Terindah
Telah Tercipta, Irama Di Hatiku

Engkaulah Lagu, Engkaulah Lagu
Seumpamanya Melodi Terindah
Telah Tercipta, Irama Di Hatiku







Biodata Amira Othman


Amira Othman , mula-mula tengok dia berlakon ni .. Lisa confuse sebenarnya berapa umur Amira ni . Tertanya-tanya juga biodata sebenar Amira Othman, sebab lagu Jaga-jaga OST dalam drama yang dimainkan tu pun dia  yang nyanyi , suara nampak macam dewasa .. tapi muka macam budak SPM pula . Amira Othman ,  Penyanyi sekaligus pelakon yang mainkan peranan lily atau lebih dipanggil adik dalam drama Abang Bomba I Love You ternyata Juara ke 3 Akademi Fantasia 2013 , oo patutla tak berapa kenal.. time tu Lisa duduk dalam gua lagi . Hahaha .. 




Biodata Amira Othman 

Nama Penuh: Nadia Amira Othman
Nama Popular: Amira Othman
Umur: 26 October 1993  (23 Tahun pada 2016) 
Asal: Skudai, Johor Bahru, Johor
Warganegara: Malaysia 
Kerjaya: Penyanyi dan Pelakon 
Lagu Popular: Hati-Hati, Sesaat Untukku , Jaga-Jaga
Drama: Abang Bomba I Love You (12 September 2016)
Pencapaian: Tempat Ke-3 Akademi Fantasia 2013 
Twitter Amira Othman: https://twitter.com/amiraaothman_ 




Walaupun lakonan awak kaku dan kekok , and muka agak poyo sikit dalam drama tu ..  ( pendapat Lisa la.. ) Lisa doakan semoga Amira lepas ni dapat tingkatkan lagi lakonan awak ya . Good Luck 


Senarai Pelakon Abang Bomba I Love You

Abang Bomba I Love You , macam-macam la tajuk drama sekarang ni Pilot la, Bomba la.. lepas ni apa lagi ntah .   Drama ni gantikan Si Kolot Suamiku sebelum ini  , Abang Bomba I Love You ini  gandingkan Amira Othman  sebagai Lily dan Hisyam Hamid sebagai Rayqal . Err... agaknya pelakon baru kot..atau memang Lisa yang kurang gemar tengok drama kecuali ada pelakon yang dah kenal di mata., bersiaran mulai 12 September lepas, setiap Isnin hingga Khamis, jam 10 malam di Astro Ria dan Ria HD. 


Senarai Pelakon Abang Bomba I Love You 

Yang Lisa kenal , Abah , Mawar . Syahwal , Atok dan Umi.. yang lain tak kenal. Hehe.. nah barisan pelakon Abang Bomba I Love You . 



PelakonWatak
Hisyam Hamid Rayqal
Amira Othman Lily
Nadya Syahera Mawar
Jaslin Puasa Haziq
Najua Pramlee Wani
Kazarudin SaisiAtok
Fikhree BakarSyahwal
Roy AzmanAbah
Rosnah JohariUmi
Kuna MuzaniIbu Rayqal
Manthi RazakDarwis
Nazirul Afzal

Dah tengok dari Episod awal sampai la dah sampai ke Episod 4 Drama ni , Ermm.. jalan cerita si kakak yang dengki dengan adik dia sebab adik dia dianggap ambik kebahagiaan si kakak. Hmm budak sekolah syok dengan abang bomba yang pernah tolong dia masa kebakaran tempoh hari . Kesian si Lily ,, ayah pun garang gilo weih , salah sikit je kena tampar . Ayah , Umi tentukan masa depan Lily , harus jadi doktor . Huh..tak leh bayangkan kalau  Lisa yang ada di tempat Lily . Tapi kan..agak kaku dan muka poyo sikit lakonan si Amira Othman (Lily ) tu .. mybe sebab mula-mula berlakon kot. Macam Lisa la..gagap gak kalau buat VLog. hhaaha. 


LAGU TEMA / OST ABANG BOMBA I LOVE YOU

Tajuk : Jaga-Jaga
Artis : Amira Othman
pautan : Video dan Lirik Jaga-Jaga 

SINOPSIS ABANG BOMBA I LOVE YOU

Perkenalan Lily dengan Rayqal, seorang anggota bomba merapatkan hubungan mereka sebagai adik dan abang. Jasa baik Rayqal menyelamatkan nyawa Lily berkali-kali membuatkan Lily menganggap lelaki itu bagaikan superherodalam hidupnya. Lily sangat mengagumi kerjaya Rayqal dan teruja memandang lelaki itu sehingga sentiasa melakukan kejutan demi menarik perhatian lelaki itu. Namun, sayangnya Rayqal hanya menganggap Lily sebagai adik yang kurang perhatian dan kasih sayang keluarga.

Hubungan baik mereka terlerai tatkala Mawar, kakak kandung Lily dan Rayqal saling jatuh cinta. Mawar yang sememangnya mahu merampas segala kesayangan Lily kerana dendamnya, menyebabkan Lily patah semangat dan hubungannya dengan Rayqal rosak disebabkan fitnah yang Mawar lakukan.

Perkahwinan Rayqal dan Mawar yang bakal berlangsung membuatkan Lily membawa diri dan berazam melupakan cinta dalam arlogi masa. Salahkah seorang budak mentah jatuh cinta pada lelaki berkerjaya jika dia mampu memandu arah cinta itu? Mampukah Lily melupakan Rayqal, setelah sekian lama berkelana di bumi asing? Adakah kepulangannya mampu menghentikan gelora cinta di jiwanya?


GAMBAR PELAKON ABANG BOMBA I LOVE YOU  
credit : myinfotaip.com 



Lirik Terangi Hidupku Faizal Tahir #bersatuTENAGA


SELAMAT HARI MALAYSIA !! Seperti yang korang tahu , 16 September rakyat Malaysia akan memperingati "Hari Malaysia " . OK .. ingat lagi tak entri sebelum ni   kempen #bersatuTENAGA bersama Faizal Tahir (klik untuk baca ) , nah.. lirik dan video lagu tu dah siap  . Lagu ini memang dicipta sampena memperingati Hari Malaysia .  

Faizal Tahir, Elizabeth Tan , Jaclyn Victor menyanyi bersama dengan semua rakyat malaysia dalam video tu . Meriah bukan ?.. sebab dia gabungkan semua kempen #bersatuTenaga dalam Instagram dan buat 1 lagu . Rugi la siapa yang terlepas..hehe takpa.. insyaallah kalau next time ada kempen lagi . Terselit jugak la muka Lisa walaupun kecik ja.. hahaha,, 


Lirik dan Video Terangi Hidupku kempen #bersatuTenaga .

by : Faizal Tahir , Elizabeth Tan , Jaclyn Victor dan Rakyat Malaysia

Terangi Hidupku

Memandang jauh menyusur cahya
Terpikat ku memandang indah semua
Terasa hati mula gembira
Membuatku melangkah terus saja

Ku kejar mimpi
Dan percaya sepenuh hati
Takkan sempurna hidupku tanpamu

Senyumanmu
Buat aku
Merasa Bah’gia
Senyumanmu
Buat aku
Ceria sentiasa
Senyumanmu
Buat aku
Bertenaga s’lalu
Takkan terpisah kau dan aku

Oh~oh~oh~
Kau terangi hidupku

Oh~oh~oh~
Kau terangi hidupku

Kau bagai matahari di jiwa
Menyinari hidup bagai permata
Bersyukur aku atas s’galanya
Kau tetap di hati setiap masa

Kau terangi hidupku

Kulit Muka Cantik Dengan Deeja Cosmetic


Penat kerja dan tak cukup tidur kadang buat Lisa bersihkan muka tak betul dan tak cukup bersih . Sejak dua menjak ni rasa kulit muka rasa berubah . Betul.. walaupun tak suka makeup , tapi habuk jalan ditambah aircond di tempat kerja tu haa yang buat muka jadi kusam . Lisa try la guna Deeja Cosmetic Trademark nye .. " Keayuan Semula Jadi Dalam 5 Hari  " betul ke tidak , memang kena try sendiri la baru tau hasilnya . Nak juga kulit muka cantik dengan Deeja Cosmetic 


Excited weii time Dejaa Cosmetic dah sampai tangan Lisa sebab tak sabar nak pakai gitu . Sapa yang tak nak ayu . Satu set ni ada 5 produk didalamnya , tak perlu beli asing-asing .Wah boleh jimat duit poket ni.. simpan tuk kawin nanti .. hehehe . Harapnya sesuai dengan kulit Lisa yang manja ni .

  

Deeja Cosmetik 5 produk dalam 1 set 

Nah .. Lisa share satu demi satu apa saja yang ada dalam set ni .


Sabun Pembersih Muka
Baca kat flyer , sabun ni ada extra susu , air mawar dan carrot.. patut la kaler oren. Sabun ni boleh kecutkan jerawat dan atasi kulit kering korang .



Krim Siang
Dengan SPF 50 , krim siang ni mampu cegah kulit korang rosak sebab pancaran sinar UV.  Walaupun tak suka makeup , tapi kena jugak letak krim atau pelembab pada kulit muka agar tak kering dan mati.


Sapu-sapu kat muka untuk kulit jadi halus , cantik dan ayu . Orang nak kawen ni kena jaga sampai la hari majlis kan..kan.. ( lambat lagi pun.. heww hewww ) 




Krim Malam
Terbuat dari AHA , Vitamin E , Gliserin dalam krim ini yang berfungsi untuk kecutkan jerawat kalian time kalian tidur . Yang bestnya ..boleh lambatkan penuaan pada kulit dan kurangkan garis kerutan yang di takuti para wanita . Eiii muka berkedut... mesti tak suka hal ni jadi pada korang kan ?


Cream Nano
Nampak tak warna cream ni kuning   orange ? sebab dibuat dari kunyit dan minyak jojoba. Petua tradisional tumbuk kunyit sampai halus kemudian tepek di muka untuk dapatkan kulit yang halus dan ilang jerawat . Nahh.. zaman moden ni tak perlu susah dah nak tumbuk kunyit hidup bagai .. leceh !



Toner Nano 
Dalam Toner Nano ni ada air mawar dan Aloe Vera ,,  boleh atasi kulit korang mungkin ada masalah kering , kusam dan gelap . Lembabkan kulit muka dan kecikkan liang pori .. semakin berusia,.semakin besar liang pori tau . Jangan ambik remeh . Pakai Toner ni selepas cuci muka dengan sabun pembersih muka Deeja   dan sebelum poleskan Krim Siang Deeja . 

Cara Penggunaan Deeja Cosmetik  : 

Untuk Siang Hari : Cuci muka dengan Sabun Pembersih Muka Deeja , lepas tu sapukan Toner Nano Deeja , dan barulah sapu Krim Siang Deeja . 

Untuk Malam Hari : Cuci muka dengan Sabun Pembersih Muka , sapu Krim Malam dan Krim Nano ( untuk kulit sensitif , gunakan krim nano pada minggu kedua penggunaan )


KOMEN LISA  : 

Lepas Lisa gunakan Deeja Cosmetic selama 2 minggu ni , kulit muka terasa lebih halus dan tak kusam . Sedih weii mingu sebelum ni  boss cakap muka dah mula kusam dan kering . Nasib baik kawan syorkan pakai Deeja . Murah pun ye juga.. tak sampai RM 100.00 untuk 5 produk dalam 1 set ni . Korang kena try juga kalau nak ayu macam Lisa . Hahaha.. =P  , Jangan risau , Deeja Cosmetic ni halal dan kelulusan GMP serta KKM . 

NOTA !! * Jika kulit korang sensitif atau berjerawat banyak , untuk 1 minggu pertama gunakan sabun muka , toner nano , krim siang dan krim malam sahaja . Minggu kedua baru boleh guna krim malam dan krim nano. 
* Krim malam dan Toner Nano jangan pakai sekeliling bibir dan mata . 



SET DEEJA COSMETIC 5 dalam 1 dijual dengan harga
RM 85.00 (SM) RM 90.00 (SS)


Untuk maklumat selebihnya :

Facebook : Deeja Cosmetic

Intagram : @deeja_cosmetic_hq

Call /Whatsapp Hotline  : +60196945950


TESTIMONI Pengguna Deeja Cosmetic