Wednesday, January 13, 2021

Kenapa Kasut Pallas Pilihan Kembali ke Sekolah Setiap Tahun ?


Kenapa Kasut  Pallas Pilihan Kembali ke Sekolah Setiap Tahun ?

Pejam celik dah setahun berlalu , tinggal beberapa minggu lagi untuk kembali kesekolah . Dah siapkan perlengkapan untuk Sekolah belum ? Buku , uniform sekolah , dan kasut sekolah . Untuk kasut sekolah , Pallas menjadi pilihan . Dah bertahun semenjak Lisa sekolah lagi dah ada jenama ni . Tahan lama , tahan lasak dan yang pasti selesa dipakai . 20 Januari 2021 kalau takda apa-apa , sepatutnya dah boleh naik sekolah dah , teruja nak sekolah selepas lama rehat dirumah . . Sebab tu la kenapa kasut pallas jadi pilihan kembali ke sekolah disetiap tahunnya.. sayang duit woo nak tukar-tukar kasut selalu.



Kenapa Kasut Pallas 7238BK  Menjadi Pilihan ? 

Dia sporty sikit jadi suka kasut yang bertali . Nampak selesa bila memakainya. Tapak kasut dengan cengkaman lebih baik lebih selamat dan tidak tergelincir. Pelapik getah yang tersedia memberi lantunan lebih baik dan keselesaan berganda untuk kaki. Dengan adanya 'arch support' kasut ini dapat memberi kelegaan pada otot kaki dan menjadikan kaki lebih selesa. 




Diantara Kelebihan Kasut Pallas 7238BK :- 

1. Rubber Insole (Kusyen Tumit Getah ) :
Dengan kusyen tumit getah menjadikan lantunan yang lebih baik & lebih selesa.


2. Ruber Outsole (Tapak Kasut Getah ) 
Cengkaman yang kuat dan lebih baik pada tapak kasut Jazz Pallas ni memudahkan bergerak kesana kemari tanpa risau tergelincir . Almaklumlah budak kan suka berlari.. lagi sekarang musim hujan .. rasa lebih selamat nak berjalan di sekolah nanti .  : 

3. Insole with Arch Support ( Kusyen Tumit dengan gerbang sokongan )  
Arch Support dapat melegakan ketegangan pada otot kaki dan sangat selesa, terutamanya kepada anak yang jenis FLAT FOOT atau HIGH ARCH  Dari sekolah lepas tu balik pergi tuisyen memang penat , dan kenalah pilih kasut yang sesuai kan untuk keselesaan otot kaki . 




CARA MEMILIH & BELI KASUT SEKOLAH 

Sejak covid-19 melanda ni , Lisa hadkan keluar rumah untuk hadkan beli barang . Terlebih lagi untuk tempat yang jadi tumpuan ramai orang . Lisa lebih prefer untuk beli di hujung jari . Tekan -tekan je dah sampai.. tak perlu jumpa orang , jimat duit minyak , tak perlu penat lagi nak menapak . Kasut Pallas Jazz ni pun Lisa beli Online je . Takut salah terpilih size kasut ? bawah ini Lisa ajar macam mana cara memilih kasut sekolah . 



CARA PILIH UKUR SIZE KASUT 
1. Ukur Kaki 
Letakkan kedua kaki selurus mungkin dengan tumit dan sisi kaki menyentuh tepi kertas. Kemudian lakar di sekitar kaki menggunakan pensil.
 
2. Tandakan X
Kenalpasti hujung hari kaki terpanjang di kedua-dua jari kaki. Lepastu tandakan X
 
3. Titik pengukur
Letakkan titik pengukut permulaan pembaris di tepi bawah kerta macam gambar kat atas
 
4. Lukis garisan lurus
Lukis garis tegak lurus dari titik X ke titik pengukuran pembaris untuk mengenal pasti panjang kaki
 
5. Lebihkan kiraan 1 cm
Tambah sekurang-kurnagnya 1cm atas kepanjangan kaki yang diukur untuk memilih saiz kasut yang lebih sesuai dan selesa




KENAPA PERLU PILIH KASUT SEKOLAH PALLAS ? 
Sebab utama ialah nak bagi keselesaan budak semasa persekolahan . Kualiti Pallas yang elok dan tahan lama juga salah satu faktor untuk Pallas menjadi pilihan . 



Mana Nak Beli Kasut Sekolah Pallas

Macam mana ?  mesti korang berkenan dengan kasut sekolah Pallas ni kan?  Korang boleh beli secara online kat website  www.wow2wee.com . Boleh juga ke AEON, Tesco, Mydin Supermarket berhampiran. Sekarang ni kan zaman orang beli belah atas talian, semua nak cepat jadi elok sangat korang terjah jer website kat atas ni. 

Pilih dan beli mana yang anak korang suka. Mudah, jimat masa dan tenaga dan paling best tak perlu keluar rumah hanya untuk dapatkan sepasang kasut. Beli online jer! Kan senang tak perlu nak sakit kepala. 
 

Sunday, January 10, 2021

Fernleaf CalciYum Pilihan Untuk Snek Sihat , Ini Sebab Yang Korang Perlu Tahu !


Fernleaf CalciYum  Pilihan Untuk Snek Sihat , Ini Sebab Yang Korang Perlu Tahu ! 

Hi apakabar semua.. semenjak PKP agak tepu la juga untuk fikir macam mana la nak buat Little Boy ni active since terperap kurang beraktivity  . Baru ni Lisa pergi pasaraya , ternampak la susu kultur Fernleaf Calciyum ni ha.. tengok-tengok eh ada probiotik DR20 jadi Lisa terus grab 2 pek terus . Fernleaf CalciYum jadi  Pilihan  Snek Sihat untuk little Boy  , Ini  beberapa Sebab Yang Korang Perlu Tahu ! 


Kenapa Fernleaf  CalciYum Menjadi Pilihan Lisa ?

Minuman susu kultur yang menyegarkan dan digemari oleh kanak-kanak. Sesuai sebagai sebahagian daripada sarapan pagi atau snek yang enak, dipenuhi dengan nutrien untuk menyokong kesihatan anak anda dari dalam dan luar.

Antara snek dan makanan berkhasiat yang perlu ada di rumah saya adalah minuman kultur dan juga yogurt. Apatah lagi kedua makanan/snek sihat ini didatangkan dengan pelbagai perisa yang mampu membuka selera anak-anak. Snek/makanan lazat ini bukan hanya sedap bahkan khasiat nutrisinya juga banyak memberi manfaat. Ini terutama untuk sistem imunisasi badan, kesihatan luar dan dalam serta membantu pertumbuhan pembesaran anak yang sihat dan ceria.




lihat pada kebaikan nutrisinya, ada 3 yang utama iaitu:-

*Probio DR20™- Bahan probiotik yang dipatenkan oleh Fernleaf. Seperti yang kita maklum Probiotik memang menyokong sistem pencernaan agar sentiasa sihat. Yerp! Tak mudah sembelit dan penghadaman menjadi lebih lawas. Selain itu sangat membantu dan menjaga daya tahan badan agar lebih kuat. Jadinya kita akan jarang/mudah jatuh sakit.

*Kalsium & Vitamin D, kedua nutrisi ini penting untuk mendapatkan pertumbuhan tulang yang kuat.

*Bakteria Baik! Badan kita memang memerlukan bakteria baik untuk memastikan fungsi usus kita lebih sihat.



Little Boy memang suka sangat minum susu kultur , jadi ini pilihan bijak Lisa untuk berikan dia snek sihat tuk kekal aktif la . Sel Sel otak berhubung . 

Kebaikan probiotik


-Penghadaman lebih baik 
Mikroflora usus yang seimbang sangat bagus untuk penghadaman. Ianya dapat mencegah senak perit dan ketidak-hadaman selepas makan.

-Cirit-Birit dapat dilegakan
Probiotik bertindak untuk mengimbangi mikroflora dan dapat melegakan gejala cirit-birit yang telah terbukti secara klinikal. Itu sebablah tidak digalakkan mengambil antibiotik kerana ialah membunuh semua jenis bakteria termasuklah bakteria yang baik.

-Galian dapat diserap dengan baik
Penyerapan galian seperti fosforus, magnesium dan fosforus dalam badan dapat diserap dengan lebih baik.

-Vitamin dapat terhasil
Vitamin C dan beberapa jenis Vitamin B dapat dihasilkan oleh probiotik.

-Alahan terhadap laktosa dapat dikurangkan
Tahap enzim laktase yang tidak mencukupi menjadikan meraka menghidap alahan laktosa lebih tinggi. Laktobasilus gasseri salah satu probiotik menghasilkan laktase yang mampu meningkatkan tahap enzim yang rendah sekali gus mengurangkan gejala alahan ini. 

-Glukosa dan galaktosa yang boleh digunakan oleh tubuh manusia telah dituukarkan menjadi laktosa melalui enzim laktase.

-Sistem ketahanan badan lebih kuat
Menurut kajian, mereka yang mengambil probiotik yang mencukupi hanya alami selsema biasa dan dapat kurangkan yang lebih teruk. Telah terbukti bahawa probiotik mempunyai kesan anti-kolonial ke atas bakteria yang memudaratkan.

-Probiotik juga didapati memberi kesan positif ke atas beberapa penyakit gastrousus seperti IBS dan penyakit radang usus.

-Terbukti lagi apabila kesan positif lain seperti menghalang penghasilan bahan toksik (kesan sampingan daripada metabolisme badan atau dari bakteria jahat).

-Organ ketahanan badan yang terbesar bagi tubuh ialah sistem gastrousus. Merupakan sistem yang seimbang dapat melegakan tekanan imunologi yang dikaitkan dengan sistem badan yang tidak sihat dan menentang bakteria jahat.

-Paling terkenal ialah Bifidobacteri juga adalah sejenis probiotik yang dapat membantu kanak-kanak melawan bakteria yang jahat dalam usus mereka dan probiotik berkemungkinan mendatangkan manfaat membantu mengelakkan dan merawat cirit-birit atau alahan ketika 1,500 hari pertama anak kita bagi yang mengambil jumlah yang mencukupi dan memadai.


Kenali Fernleaf CalciYum Yogurt


Fernleaf CalciYum Yogurt ni sangat bagus dan sihat untuk dijadikan sebagai snek harian anak-anak, dengan pembungkusan seperti cawan kecil menjadikan anak-anak I berminat untuk menikmati yogurt ni jadi I sebagai mama dah tak resah gelisah dengan jadikan Fernleaf CalciYum Yogurt sebagai snek sihat kerana terdapat 2X Kalsium untuk pembentukan gigi dan tulang yang lebih kuat dan ianya juga menyokong sistem pencernaan anak-anak dengan lebih baik.



 Budak Suka.. Lisa pon seronok la ! tak da la bising nakminta makanan yang entah apa-apa je ... 

#fernleafcalciyum #activemindactivebody #fernleafmalaysia

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search