Sunday, February 16, 2020

CELCOM MEGA 2020 UNLIMITED INTERNET

CELCOM MEGA 2020 UNLIMITED INTERNET


CELCOM MEGA 2020 UNLIMITED INTERNET

Assalamualaikum ! Finally celcom keluar juga pakej unlimited data . Selama ini selalu ternampak soalan , Celcom takda unlimited internet ke ? Ha... kabar baik untuk semua , celcom keluarkan pakej terbaru untuk 2020 ini , CELCOM MEGA 2020 UNLIMITED INTERNET yang telah hadir dengan unlimited data , internet tanpa had untuk korang gunakan streaming , video , dan juga game dan juga speed yang laju bukan setakat 3 atau 5 mbps je  .  Sesuai untuk korang yang selalu wat Live Streaming , main game , tengok video , dan juga update Blog ( Lisa la tu )


POSTPAID CELCOM MEGA 2020 


Basically Pakej postpaid / pasca bayar CELCOM MEGA ni , bermula dari RM80 untuk 30Gb  tiada pecahan internet  weekends / weekdays , kemudian korang boleh add on pakej  M ( RM18 ) , L ( 6) , dan XL ( RM 108 )  . Untuk detail boleh tengok di bawah ini ;

CELCOM MEGA 

  • 30GB monthly high-speed Internet
  • Unlimited Calls to All Networks
  • RM0.20 per SMS
  • RM80/bulan 




Package DetailsMEGA™ plan
Sign up for MEGA™ planMonthly commitmentRM80
Monthly Internet30GB
Voice callUnlimited calls to all networks
SMS (all network)RM0.20 per SMS
Video call (all network)RM0.20 per minute (60 seconds/block)
Credit limitRM300
Upfront paymentRM80
Supplementary lineSubscribe up to max 3 Family Lines / principal





UNLIMITED INTERNET ATAU TAMBAH KUOTA ?
Awalnya aku pon keliru juga , yang ni ada 2 pass rupanya satu untuk ulimited data , dan satu tambah kuota GB  . Perbezaannya :


Pass Unlimited Kuota :
Korang boleh layari streaming , gaming , music tanpa had tapi dihadkan dengan speed 5Mbps untuk pakej M dan 15Mbps untuk pakej L . Hotspot pula dibagi dua iaitu 5Gb free untuk pakej M dan 10 GB free untuk pass unlimited L . Untuk yang ambil pakej unlimited ini tak avaiable bundle dengan device ya . So kalau korang nak beli phone atau nak tambah family pakej , kena ambil CELCOM MEGA with Lightning Mobile Internet Spedd , bahasa mudahnya tiada unlimited data. 98 untuk 40GB . 


Lightning Mobile Internet Speed :
Penambahan kuota , yang ni takda unlimited tapi.. boleh Full Hotspot . Speed pula boleh lajuuu sampai la 72mbps ( setakat Lisa pernah cuba selama ni )
Kelebihan :
Boleh bundle dengan device , sama ada nak reedem free handphone atau nak beli device bayar bulan-bulan .
Boleh ditambah dengan family pakej , untuk korang yang dah berkeluarga nak bagi mak atau anak sebab tak guna internet banyak , sesuai untuk pakej ini ya . 15GB akan diberikan kepada number subline . 




REVIEW LISA : 

Selepas mengkaji , nak mudahkan korang paham pakej ini. Untuk Celcom Mega unlimited 98 tu dia bagi speed ke 5Mbps , dan hotspots free 5GB setiap bulan  sedangkan pakej Celcom Mega unlimited 148  korang akan dapat speed 15mbps dan free hotspot 10Gb setiap bulan . Pakej unlimited ni  Tak boleh sign pakej dengan phone dan tiada family pakej .

Jika nak ambil pakej dengan phone sekali , korang kena bertukar ke pakej Celcom Mega GB . Rujuk gambar size Up for more internet quota . 

Korang boleh kekalkan number lama , nak guna number baru pon boleh , dari celcom first atau pelan lama nak tukar ke pelan Celcom Mega ni pun boleh . Perlu diingat ya , jika dah bertukar ke celcom mega , korang tak boleh tukar semula ke pakej lama . :)
|




  1. Banyak pula promo pospaid Celcom. Hari tu baru tukar pospaid yang rm58 tu.

    ReplyDelete

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search