Friday, October 5, 2018

PROMOSI PERCUMA TELEFON CELCOM

PROMOSI PERCUMA TELEFON CELCOM

cara dapat redeem percuma telefon celcom

PROMOSI PERCUMA TELEFON CELCOM 

Assalamualaikum ! lama tak bercerita tentang celcom ni ha . Celcom sekarang sedang buat Promosi Percuma Telefon guys . Senarai phone percuma diantaranya , Oppo A3S , Oppo F9 , Huawei P20 , Huawei 3i , Huawei Nova 2 Lite , iPhone 6 , Vivo 11i , Samsung J4 ,  , menarik bukan ? Promosi percuma telefone celcom tanpa Wang Pendahuluan / Upfront Payment  ni diberikan untuk pengguna celcom postpaid / pascabayar yang berlangganan lebih dari 12 bulan . Nak tahu lebih detail ? Baca sampai habis tau .


SENARAI PHONE PERCUMA CELCOM

Apa je senarai phone yang termasuk dalam promosi phone percuma celcom ? Nah berikut ialah List nya :
  1. OPPO A3S 
  2. Samsung Galaxy j4 
  3. Huawei Nova 2 Lite 
  4. iPhone 6 32gb
  5. Oppo F9
  6. Huawei Nova 3i
  7. Vivo V11i
  8. Huawei P20
  9. Huawei Mate20 ( akan datang ) 

PERCUMA OPPO A3S UNTUK PELANGGAN CELCOM 


Oppo A3S percuma untuk pelanggan First Gold Plus keatas . 

Untuk memudahkan pakej First yang mana satu dan dapat phone mana satu  , korang boleh tengok gambar dibawah ini . 

  • First Gold Plus RET (RM98 /month ) 
    Free Phone : Oppo A3S , Samsung Galaxy J4 . 

  • First Gold Supreme (RM128/Month) 
    Free Phone : Iphone 6 32gb , Huawei Nova 2 Lite , Oppo A3S, Samsung 4 , 

  • First Platinum : (RM148/Month)
    Free Phone : Oppo F9 , VIVO V11i , Huawei 3i , Oppo A3S, Samsung 4 , Iphone 6 32gb , Huawei Nova 2 Lite  

  • First Platinum Plus RET ( RM188/Month ) Free Phone : Huawei P20 ,  Oppo A3S, Samsung 4 , Iphone 6 32gb , Huawei Nova 2 Lite  ,Oppo F9 , VIVO V11i , Huawei 3i 




100,000 PHONE PERCUMA , 101 HARI CAMPAIGN.

Pakej untuk phone percuma ni sebenarnya memang dah lama ada , bezanya sekarang pelanggan boleh bawa balik phone tu tanpa uang deposit atau uang pendahuluan . Best bukan ? 
Kempen atau Promo ini telah pun bermula dari 20 September sampai 29 Disember 2018 . Sebanyak 100,000 phone akan diberikan secara percuma kepada pelanggan celcom yang guna pelan postpaid lebih dari setahun . Pastinya tertakhluk pada terma dan syarat .


Cara Dapat Reedem Phone Percuma Celcom ( RETENTION PLAN )


Kelayakan pengecualian bayaran pendahuluan ;

  • Melanggan celcom postpaid / pasca bayar dalam tempoh lebih dari 12 bulan
  • Tiada call bar selama 6 bulan lepas
  • Warga negara Malaysia sahaja.
  • Kontrak 2tahun 


Bagaimana jika ingin mendapatkan phone free ini tapi tak lepas kriteria diatas ?

Jika korang tak memenuhi kriteria syarat diatas , contoh tak sampai setahun , atau ada call barred  , korang masih boleh Reedem Phone FREE tu , bezanya korang perlu bayar Upfront Payment ,  yang ditentukan . Lain pakej lain upfornt paymentnya . Upfront payment ni nanti akan terus dimasukkan dalam bill korang jadi tak perlu bayar bill untuk beberapa bulan .



DEVICECelcom First Gold Plus Celcom First Gold Supreme Celcom First Platinum Celcom First Platinum Plus
ANDROIDRM300 RM450RM600RM1,000
IOS(iPhone)RM700RM900RM1,100RM1,300


Program CTOS score , Nikmati pengecualian Bayaran Pendahuluan sehingga RM1,000

Pelanggan yang tidak memenuhi kriteria untuk pengecualian penuh bayaran pendahuluan untuk device smartphone Free , korang boleh nikmati program pengecualian pembayaran terdahulu di bawah Skor CTOS. Pelanggan akan menikmati pengecualian bayaran pendahuluan sehingga RM1,000 bergantung kepada skor CTOS korang . CTOS korang cantik , dapatla rebate RM1,000 tu . Yang ni korang kena check di  Celcom Blue cube atau Celcom Certificate Partner . 

Contoh : 


Smartphone Huawei P20 percuma untuk pelanggan Celcom First Platinum Plus , dan full waived upfront payment jika telah melanggan lebih dari 2 tahun atau lebih dari setahun dengan syarat tiada call bared dalam 6 bulan yang lepas . 

Jika korang belum cukup setahun dan nak ambek juga phone free ini , boleh tapi kena bayar RM1,800 untuk Upfornt payment atau bayaran pendahuluan ( akan direbate semula dalam bill setiap bulan ) . Kalau CTOS Score korang cantik , korang boleh dapat potongan sehingga RM  1,000 ( amount ni kena tengok berdasarkan jumlah CTOS Score masing-masing ya )  , Jadi customer hanya akan bayar RM800 sahaja . 
RM1,800( upfornt ) -RM1,000 (CTOS Score  = RM800 

Promosi Percuma Phone Celcom hanya berlangsung selama 101 hari dan 100,000 device sahaja . Jangan lepaskan peluang ini .

  1. Tak mampu nak bayar bulan2 huhu... tapi geram tengok Huawei tu.

    ReplyDelete
  2. wah.. menarik tengok hpon2 tu.. tp.. .

    ReplyDelete
  3. 1. processing fee ada tak lisa ?
    2. lepas tuu, sekarang min pakai data first ni dah tak ingat yg mana 1. tapi sue dah masuk tahun ke dua pakai. soalannya, redem hp percuma ni perlu upgrade plan atau boleh dapat free macam tuu je ?

    #serioustanya ni

    ReplyDelete

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search