Sunday, July 28, 2013

Ramadhan Give Away By ZZ





Assalamualaikum dan Selamat Berbuka Puasa


Hari ini Ahad 28/07/2013 tepat memasuki Ramadhan yang ke- 19 , Jadi Apa cerita ranadhan Kalian ? 

Lama tak buka Blog dan macam sarang tikus dah , Walking2 Blog kawan ade ternampak entry Give Away by ZZ jadi Lisa buat sertai Give Away itu . Kalau dapat Tudung ke .. eh sape tau kan Lisa jadi salah seorang yang bertuah .. hehe


Caranya senang je .. boleh tengok di SINI . Kalau Berminat  Tudung ke baju muslimah , boleh tengok dan beli  Kat ZZ . Kalau ingin Add Friend Lisa di facebook.. , cari je FB Lisa " Mawar Biru " 


OK lah, tiba masanya untuk bersiap pergi terawih . Jangan Ponteng2 tau ... 

Bye,,, Assalamualaikum :) 
Saturday, July 27, 2013

Dapat durian runtuh!Tukar kerja baru

Setelah hampir 7tahun Lisa bertahan di syarikat Celcom sendirian berhad, kini tiba masanya untuk tukar angin.  Lisa dapat tawaran bekerja di Holding Ismail SDN.BHD as PA Dato' Ismail Abdul Rahman selaku Director Manager pemilik syarikat tersebut.
Masa itu,Dato' Ismail yg memang customer Lisa bertahun2 datang bayar bill. Time bayar bill ada customer chinese yang datang cari boss,then Lisa cakap-cakap mandarin dengan customer tu.Mendengar Lisa cakap mandarin time tu lah Dato'terus interbiew lisa. ..(cewahhh) !  Tanya bila balik kg,bla bla bla. Lisa jawap la.. Next years nak berhenti keje sebab nak duduk dengan mak.Dia tnya gaji bape sebab dia tau lisa memang staff paling lama kat sini. Lepas Lisa jawap je semua dia offer kat Lisa keje kat syarikat dia.  Gaji bayar double, keje? Dia cakap kije senang je..Duduk office tgok cctv, key in data je.  Kalau ade deal bissness ng chinese.. Dia bawa la lisa. Sebab kalau chinese tipu ke hape nti lisa leh paham.  Lagi pon dia kurang percaya dengan pkerja chinese.
Dia tau semua pasal Lisa..sampai Bf Lisa pon dia tau. Aik??haha...Sebenarnya Lisa selalu tersempak dengan dia kalau dia makan ng kawa dia kat OLD TASTE , Nak tegur? Malu and segan weih...sebab dia DATO' and Lisa? Org bese je. Kalau dia kenal tk pe.. Kalau tak ingat Lisa?Malu sehh.
Job baru..  kat Damansara. Errr.. Jauh. Lisa selesa di KLUANG. Tapi dia ada office kat kluang juga. Kalau Lisa ditempatkan diKluang kan bagus jugak. Hehe.. Ye lah... Lisa ni tak biasa kat tempat orang. Huhu.
Lisa bagitau kat staff Lisa yang bila2 masa Lisa leh terus berhenti and tukar kerja. Muka staff Lisa sedih.  Lisa meetting ng Terrytori Executive. . Lisa pon bagitau lah sebab tak nak nti dia cari Lisa pulak time Lisa dah x keje.  Muka dia pon sedih.. Adeh,, hurm, dia cakap dah selesa ng Lisa..semua pon dah kenal Lisa macam mane kalau wat kerja. Customer Lisa pon sama.. Lebih2 customer yang memang rapat dengan Lisa. Nanti kalau mereka urgent nak guna tepon..sape yang tolong bayarkan bill mereka. Serba salah Lisa.
Lisa tak kejam sangat sampai berhenti mendadak because office  Lisa still perlukan Lisa. Ada kelebihan dan kekurangan kalau Lisa tukar kerja. Hurm... Tapi memang tak kan lepaskan peluang lah...

Sunday, July 21, 2013

Lepas wallet ilang..cincin pulak ilang!

Ya Allah.. Berikan kesabaran dan ketabahan hati terhadap ujian yang Engkau berikan kepadaku. Bulan lepas.  wallet + rm550 + 50 $ singapore dollar ilang! Hari ini pulak..cincin ilang. Dugaan ape lagi ya Allah.  Hamba betul betul tak sanggup menanggung ya Allah.. Macam mane nak kumpul duit untuk  bawa mak ayah pergi haji? Mcm mane nak kumpul duit untuk nikah? Ya Allah..cukup dengan memberikan hamba ujian ya Allah. Masalah selama satu minggu ni datang bertubi-tubi. Duit office rm180 belum settle lagi... Kali ini pulak cincin yg tak sampai 2 bulan aku pakai. Down sangat sangat down. Tak mampu nak berkata apa2 lagi.
Semalam Lisa cek..ada lagi dalam beg. Selama ini pon tak pernah hilang kalau letak dalam beg. Ya Allah... Apa yang harus aku lakukan? Selama ini aku bekerja tak pernah amek duit office. Aku xpernah tinggal zakat. Aku tak pernah lupa padaMu ya Allah.... Hamba selalu jaga perilaku hamba. Dugaan ini terlalu berat ya Allah :'(



Sayang seribu sayang , tak sampai 2 bulan pakai, cincin tu dah ilang :( .






Saturday, July 20, 2013

Alone...

6.20pm 20.07.2013
Ku Duduk di anak tangga,bertemankan sang mentari yang mula melabuhkan tirainya. Melayang anganku bersama tiupan sang bayu,rindunya dengan orang nan jauh disana. Tak terasa airmata jatuh menghiasi pipi. Sebak hati,sayu tapi aku cuba gagahkan juga hati ini untuk mula melepaskan kenangan yang ada disini. Satu persatu akan kucoba menghapus memory disini,walaupon berat.
Diantara dua pilihan yang susah. Antara kehidupan ku yang sekarang atau kehidupan asalku dulu. Antara jiwaku yang dah selesa disini atau jiwaku yang mungkin aku x bahagia. Antara pilihan mak untuk duduk bersamanya atau pilihanku, tinggal disini. Ya ALLAH.. Berilah hamba petunjuk dan jalan yang terbaik untuk diriku.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search