Wednesday, January 30, 2013

REBATE SmartPhone rm200 PKB (Pakej Komunikasi Belia)

25 Januari , Lisa meeting mengenai  Pakej Komunikasi Belia (PKB) atau orang lebih mengenal dengan Rebate smartphone rm200 dari Goverment . Celcom Exsklusif Partner telah memula beroperasi pakej ini pada 29 Januari 2013 yaitu semalam . Berikut adalah Senarai telephone pintar yang ada di Celcom Outlet untuk menebus rebate smartphone tersebut : 



 ~~> Kriteria Kelayakan:
1.Pakej tersebut adalah sah untuk belia Malaysia yang berumur berusia antara 21 hingga 30 tahun
2.Gaji kasar bulanan bagi pemohon mestilah tidak melebihi RM3, 000
3.Hanya 1 telefon pintar setiap pelanggan yang layak


Bagaimana Untuk mendaftar ? 

1. Pra-pendaftaran nbi.skmm.gov.my untuk mendapatkan nombor rujukan anda .
2.  Bawa kad pengenalan, nombor rujukan dan kad pelajar (jika berkenaan) kepada  Celcom Outlet yang menyertai.
3.--untuk Postpaid (pelan pasca bayar ) :
*Mendaftar untuk mana-mana pelan Celcom First Plans bagi telefon pintar yang dipilih dan menikmati rebat RM200 anda

---untuk pelan Prepaid (Pra bayar ) :
* Pembelian pek Xpax dan menambah nilai untuk menikmati RM200 matikan peranti yang dipilih anda di mana-mana peniaga kami menyertai ATAU jika anda sudah pengguna Xpax, sila segarkan semula untuk menikmati rebat RM200.

Penebusan smartphone dicawangan Celcom terbuka untuk semua pengguna telco . 
Jika anda pengguna maxis atau Digi , kalian boleh menebus smartphone tersebut di cawangan celcom yang terpilih untuk menyertai PKB tersebut. 

Rebate smartphone itu hanya valid untuk 30hari sahaja ya, jadi bagi siapa-siapa yang telah mendaftar tu cepat2 lah knjungi outlet yang boleh untuk menebus rebate tersebut . MIsalnya : Celcom , maxis, DIgi , Yes , SENHENG , U mobile dan banyak lagi la. Jika Kalian ingin mengetahui lebih lanjut tentang rebate di Celcom anda boleh bertanya kepada saya . 

Wah,, banyaknya Lisa tulis di blog sampai lalai keje ,, heheh okay lah Time Lisa untuk mula kerja .bye-bye...


,, apa-apa pertanyaan pasal rebate tu boleh kunjungi http://nbi.skmm.gov.my/ 


Friday, January 11, 2013

Nikmati kelajuan internet 10kali lebih cepat dari biasa !




Introducing Celcom 4G LTE.
Lightning-fast speeds on the best network.

"As Malaysia's widest and fastest mobile network, we're all about keeping up with the latest technologies and innovations as an integral part of our consumer offerings. Celcom is proud to launch a premium 4G network to step up to our customers'
ever-changing mobile lifestyles and data usages, so you can enjoy unimaginable data speeds like never before." potongan artikel yang Lisa ambil dari laman web "CELCOM" mengatakan bahwa dalam masa terdekat ini Celcom akan meningkatkan Network dari yang biasa kita dengar 1G,2G,3G dan sekarang akan dilancarkan 4G LTE .

  Celcom akan melancarkan
4G LTE, rangkaian terpantas dan paling maju di dunia data lagi. LTE (Long Term Evolution) adalah generasi keempat wayarles komunikasi mudah alih yang akan membolehkan anda untuk mengalami kelajuan sehingga 10 kali lebih cepat daripada apa yang anda sedang gunakan.


Mungkin anda pernah mendengar sebelum ini  tentang '4G" yah.  Mereka mengatakan bahwa telco mereka mampu menempuh  kelajuan dengan line 4G , Akan tetapi yang sebenar ialah kelajuan yang telco itu tawarkan tidak mampu menembus 4G meskipun berada dibawah pencawang .Akan tetapi  4G LTE ( Long Term Evolution) yang akan dilancarkan tidak lama lagi mempunyai kelajuan internet yang akan memuaskan bagi pihak customer CELCOM untuk melayari jariangan internet.


Celcom merancang untuk melabur RM300 juta untuk membangunkan rangkaian LTE dengan menjalankan peningkatan, pengembangan dan ujian hidup untuk memastikan kualiti optimum dalam prestasi mudah alih. Walaupun rangkaian 3G sedia ada kami adalah setanding dengan rangkaian berprestasi tinggi di seluruh dunia dengan kelajuan sehingga 42Mbps, ini akan mudah didarab dengan Celcom 4G LTE.

 Semua yang anda suka tentang Internet pada peranti mudah alih anda akan disediakan sehingga 10 kali lebih cepat.Anda boleh melihat ke hadapan untuk muat turun yang tidak penampan, permainan yang tidak akan ketinggalan, perbualan video yang tahu tidak jeda - yang lebih kaya, lebih lancar pengalaman Internet mudah alih sama sekali, semua pada rangkaian terpantas dan terluas negara.


Sekarang ini,4G LTE belum dilancarkan lagi . Percubaan LT E boleh anda rasakan dengan berkunjung ke Menara Celcom, Kuala Lumpur  Atau pon kunjungi Blue CUbe @Sunway Pyramid . 

Thursday, January 10, 2013

Antara Laman Web yang di block SKMM

antara laman web yg dah di block oleh SKMM

http://www.warez-bb.org/
http://www.thepiratebay.org/
http://www.movie2k.to/
http://www.megavideo.com/
http://www.putlocker.com/.
http://www.depositfiles.com/
http://www.duckload.com/
http://www.fileserve.com/
http://www.filestube.com/


so cara nk BYPASS adalah seperti :-

**mybe ade yg dah taw cara ni....juz sharing**
 
 
 
 
 copyright:therylisanurulain/lounge's_ofkocai/mawarbiru
Wednesday, January 9, 2013

Speed Up Internet to hi speed internet for WINDOWS XP USER



[TUTORIAL] Speed Up Internet to hi speed internet  for WINDOWS XP USER ~
----------------------------------------------------------------------------------

1- First ,Open the Windows Registry,Go to Start /Run/ then type  Regedit,then navigate to below location.

(HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM|CurrentControlSet\Services\Tcpip\Serviceprovider)

2- Change the "Priority" lines to :


LocalPrioriy  = 005 (5) - local names cache
Hostspriority= 006 (6) - the HOSTS file
DNSPriority= 007(7) -DNS
NetbtPriority = 008 (8) (NetBT name-resolution,including WINS)

3- Reboot for change to take effect





copyright:groups/black.deejays/helperhere/team/malaysia/forums/lisa --"Blackdj/Owner
Tuesday, January 8, 2013

TUTORIALS Speed up your Conection Broadband







[ TUTORIALS ] Speed up your Conection Broadband ~

Disconnect kalian punya Broadband dan klik Tools /Option /profile Management..

Lepas tu buat NEW Access Connection seperti dibawah ini.  Follow Step-By-Step..

---------------------------------------------------------


1) Profile Name (Open DNS)


2) APN *Static (Dialogbb)


3) Authentication :


-access number (*99**1# )

-User Name  (Biarkan kosong )
-Password   ( Biarkan Kosong )

4) Klik advanced 


- Authentication Protocol Setting ( Tanda pada  [PAP] sahaja)

-DNS setting ( Tanda pada static dan ubah DNS Server seperti dibawah ini ) 

---------------------------------------------------------


DNS Server IP  :


Primary DNS     : 208.067.222.222

Secondary DNS : 208.067.220.220


---------------------------------------------------------


5) Klik OK  dan Klik Save 


6) Sila Restart 





semoga berjaya !! ^_^ 






copyright:groups/black.deejays/helperhere/team/malaysia/forums/lisa --"Blackdj/Owner
Thursday, January 3, 2013

Mata ku Lebam

Hurm...
Malang sungguh Lisa hari ini. Dah lah lambat lunch , lepas tu  sampai office je Lisa dah kena marah boss. Hadui,,rasa dia tu  pilih kasih pulak dah . Erm , macam teranak tiri. Orang lain buat salah, Lisa pulak yang kena jawap. Pasal Account Bank Celcom nie ha... tak balance rm8++.++ lah. Kenapa boleh kurang ? Padahal hari hari Lisa buat cun cun . Then untuk bulan Desember 2012 , anak dia yang buat semua report tu,
boleh pulak dia tanya Lisa kenapa Ammount tak Balance. grrrrr. nampak sangat kan . Dia yang tak paham macam mana Prosses approval tu bukan hari-hari buat untuk closing . Huh.. Jujur.. Boss saya tu hanya tahu nak untung and nak salahkan staff dia je. Hurm, Anak dia pon tak suka dengan dia . Sebab dia kedekut , dengan anak dia pon nak berkira Tapi kalau dengan adik beradik dia.. pergh,,, bagi duit macam air mengalir berapa berapa pon dia bagi kat Adik dia tapi kalau anak dia minta duit? huh... tak sah kalau tak membebel dulu.

Hari ini Lisa sampai nangis dalam office, suruh Lisa cari balance yang 8ratus lebih tu hari ini jugak ! eh.. eh.. Kenapa Lisa pulak yang kena buat ? Kan anak dia yang salah ,, and sebelum nie Bukan Lisa yang jaga account . huh. Chek account start dari 2010-2013.. chek perhari satu2. Hurm.. mata dah lah pedih. Lisa menangis bukan ape, sebab dia Nada suara dia tu ha ,, tak reti nak slow. Dah lah lisa nie hati tisue .. Kalau ade Laki dia,, pergghh memang tak kan berani marah Staff. Anak dia pon cakap Mak dia tu kedekut , bak kata "MONEY IS EVERYTHING " kurang satu sen pon membebel.. tapi kalau ade untung banyak. senyap ! kan... hah.. tu lah boss saya .
Seriously,,, nti office Celcom GM Lisa dah siap, Lisa nak pergi ke another Celcom Blue CUbe. Padan muka dia.. Biar dia settle masalah dia sendiri. huh! bukan berbaloi pon nak up kan Company dia nie ha. Lupa lah agaknya dia ,,, without all staff mane boleh Dapat penghargaan " THe BEst Voice Acrhiver 2010"  .
Tak pe Lisa... sabar- sabar.. nanti dah pindah ke JB , dah tak nampak lagi lah Muka dia tu ha kan.. yang wat sakit hati . Ish... hari-hari marah , tak sayang jantung lah agaknya .

7:40 pm.. still at office.. hurm ... Bila nak siap kerja ni ? Mata ini dah tak larat nak tengok amount2 tu ..

Pindah office lagi!

2.14 pm...

Time untuk lunch?  Dah late sangat sangat kan?  bissy ramai customer atau banyak kerja?  tidak!  Hari ini tak ramai customer,  kerja pon semua dah settle tapi aku lambat makan tengah hari sebab Boss kuar ade hal. Anak dia pon keluar. Huh!  memang lah ada staff lain di office ni. Tapi dia staff baru,  jadi saya dengan amat sangat terpaksa kena duduk dalam office ni. Perut dah menari nari dari tadi.
Hurm.. Sabar je lah. Sabar sebab terpaksa. Akhir akhir ini pon gastrik lisa dah selalu kambuh. Nak wat macam mane lagi.   Tadi boss time dah balik office dia cakap suruh lisa pergi Taman intan.  office cawangan satu ag. Then dengan muka tak syok lisa terus jawap. "sorry i want take my lunch first. I'm hungry" then main blah macam tu je. Sakit hati.. Dah tentu belom makan lagi.. Ish..tanya lah dah makan ke hape. Ini tidak, Terus suruh g taman intan. 

Laparrr.... Sekarang lisa berada di kedai makan. Tengah order NASI PUTIH daging black paper. Makanan pebret tu.  Eh.... Lambat pulak makcik nie.  huhuhu. ... Laparrrrrrrrrrrr! Arghhhh....

Selamat Pagi

Assalamualaikum, selamat pagi! Hey... Nampak Excited je kan. Excited sebab semalam dapat panggilan kerja baru. Dah bosan dengan kerja yang lama ke? oh tidak! saya suka and sayang kerja saya yg sekarang ni. Kerja celcom memang menyeronokkan. Sometimes boleh lah rileks...tapi kalau dah sampai masa accounting, sakit kepala woo. Back to the topik, sape yang call saya? General Manager call saya. Dia cakap dia nak buka cawangan celcom di satu tempat. Dia nak minta lisa jadi accounting je.. Bukan promoter. Jadi Lisa yang handle office baru tu. Terima ke tak eah?
Published with Blogger-droid v2.0.9
Wednesday, January 2, 2013

Apa yang wanita nak ?

Apa yang seorang wanita inginkan dari pasangannya ?

Sebenarnya senang je , seorang "Wanita" bukan inginkan smartphone yang mahal..Baju yang mahal.. berjalan-jalan ke tempat-tempat mahal..tapi..cukup hanya dengan kasih sayang atau caring terhadap sigadis tu . 
Ye lah.. kalau just tittle "pasangan" tapi masa untuk kekasih tu tak ada? macam tak de pasangan je kan,,

ye lah,,Tahun lepas.. eceh tahun lepas lah ye, macam lah lama sangat kan. OKayh.. ye memang pengalaman dalam hidup Lisa . si "DIA " ade banyak masa untuk SKYPE dengan kawan-kawan dia , tapi untuk meluangkan masa dengan saya ? xde . Hurm ... bukan tak ada tapi dari 8 jam dia yang terluang, dia lebih banyak menghabiskan masa dengan kawan kawan dia. Masa untuk saya ? just bagi 2 @ 3 SMS je . hurm.. Kalau kalian ada dalam posisi saya apa yang kalian rasa ? Sedih kan ?  bak tajuk lagu " kekasih yang tak dianggap" haa.... lebih kurang lah ye .

Eh ,,, Bukan saya yang terlebih akan tetapi saya hanya ingin dia caring je dengan saya . Urm.. Tak nak tegur , sebab elak gaduh . sebab Lisa pon lebih suka berdiam diri. Tak pe lah, Lisa pon beralihlah ke FB,Twitter, Men game POOL kat FB... dengan kawan lisa si LEEZ . Dulu dia tak pernah main game nie.. then Lisa suruh dia try , eh... dia ketagih maen game ini . hehehhee

Tahun ini dah tak nak ada BF lagi :) azam tahun ini. Focus kerja , Yeah... Balik kerja terus tidur. Bukan ada nak message pon, call pon bukan ada nak call lisa (bunyi macam sedih je .. hahahaha )  tak de lah. memang tidur awal bagus untuk kesehatan . kan.. kan... kan... ? :P

Okayh,,, i need to rest Now.. sambung malam nanti ya kalau terjaga dari tidur . :) Gud nyte... sweet Dream ^_^


Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search