Monday, May 21, 2012

SEASON TEA with Orang Besar CELCOM !!

20 hari bulan MARCH 2012 saya pon telah ber-SEASON TEA @Screet Ressepy at Kluang Mall with all Boss celcom +General Manager from Southern Region.. and dapat tetamu Orang Besar dalam CELCOM .
Lisa panggil dia Big Boss lah senang sikit.Orang tersebut ialah mrEric Chong Tiong Beng .yang mempunyai jawatan sebagai Chief Sales & Commercial Officer.  
If nak tau pasal orang-orang celcom leh masuk link nie http://www.celcom.com.my/management.html Dia yang handle system celcom. Macam sekarang-sekarang nie kan banyak problem pada Top-up Card . cepat rosak lah kertas tu, no tak nampak lah. Atau pon,, kita dapat message ,and message tu tak leh baca. but... Everytime we receive that message.. we will got charge rm3/ rm4 macam tu. kan..? kan... ? kan?
Pastu customer salah kan pihak celcom. sebenarnya message2 tu bukan dari pihak celcom. But dari Third Party. ntah mane company ntah. Time "season Tea " tu lah kami bincang pasal sume problem2 yang ada dalam celcom.

First dia datang Kluang dalam pukul 2 petang , sebab dia wat Sport Chek kat Dealer2 and Outlet Celcom yang berada di kawasan KLUANG . Nasib baik Opiz dah kemas.. and Lisa bersama staff lisa pon kena belajar sikit2 pasal CELCOM  sebab dia akan tanya about celcom. if kami tak leh jawap.. konfem lah kena marah GM kami.. ish2,,,susah gak kan? Last minute kena belajar pasal benda2 dalam celcom.. huhuuh . 

Mr Eric ingat Lisa nie chinese. huarggghhh... !! 
soklan dari General Manager time sampai dekat opiz lisa " awak guna line apa ? "
memang lah Lisa jawap CELCOM aduyai,,, dah tentu Lisa keje kat celcom, tak kan nak guna MAXIS atau DIGI pulak .=.= . saya memang pengguna setia celcom dari dulu.
Dan kemudian datang lah lebih kurang dalam 10 orang masuk dalam opiz Lisa.Semua orang-orang kuat dalam celcom dari wilayah JOHOR lah ye. Sembang-sembang.. chek opiz,, tengok decoration opiz.. dan mr. ERIC pon cakap. " Dealer awak cukup bagus dari dealer-dealer lain . Pertahankan . ok "
huarghhh,,, senyum -senyum kambing , merah pulak wajah Lisa kan.Setelah habis bertemu ramah,
 Diorang pon go to next dealer lah.
And i receive message from My GM . " Lisa, kul 4 petang awak datang Screet Ressepi @kluang mall untuk season tea dengan kami semua. MUST GO eah, cannot not go " . Alahai... Lisa terpaksa ikut Season Tea lah coz my Boss Over Sea. Sampai screet recepy lambat :( ok.. lepas tu tempat duduk Lisa pulak berada tepat depan Mr. ERIC . haduyai... tangan gegel pon ade. Kebanyakan orang-orang kat situ ialah chinese. Melayu ade 5 orang.. chinese ade 13 orang. huh. Time tu share2 and sembang-sembang pasal keje. Dan akhirnya Lisa dengan diorang cakap Mandarin . huhu... sebab diorang cakap.. Lisa  must speak mandarin. Don't  speak English  or malay. Grrr... My GM kenakan Lisa. Nak tak nak Lisa memang cakap mandarin lah kat sana. huhu... grrrrr..

pukul 6 pm season tea berakhir sebab mr.Eric pon kena kembali ke KL.. and Lisa pon undur diri dulu lah. Kang lama-lama kat situ Orang ingat lisa nie Chinese. hehehe (Perasan ) -_-"...





ANDA Dah kursus kawin ke belum ?

huarggghhh,,, lame Lisa tak update blog nie..
dah berhabuk,, dah bersawang dah.. hihihihi

ok lah tak tau nak tulis panjang2 .. tak tau nak tulis pape,.to the topick je lah eah

SUDAH KAH ANDA KURSUS KAWIN ?

Hah... tu lah soalan yang Lisa dapat ketika baru nak mula open counter payment ari ni. Ada seorang akak customer lisa , dia datang nak bayar bill CELCOM dia .Pastu time saya tengah nak wat payment .. dia sembang- sembang lah dengan Lisa. 

Cust  : " Kenapa eah kalau akak bayar dekat center yang depan BOMBA tu lambat sangat? system dia memang lambat ke ? "
Lisa  : " Semua system same je kak, tetapi kadang system down. so memang lambat. Tapi kalau dah selalu lambat.. memang silap pada staff tu . "
Cust : " oo.. macam tu eah. Eh , awak nie chinese ke melayu ? "
Lisa : " Melayu lah kak,. " (sambil tersenyum palsu "
Cust : " Lah ,, akak ingat kan chinese. Muka dah macam amoi dah. hehe.. jangan marah ye sebab akak tanya macam tu tadi . Tu lah, akak ingat cina, tapi awak fasih cakap melayu,. jadi confious"
Lisa :" hehe,, tak pe kak. Dah ramai customer tanya macam tu :) "
Cust : " Awak dah kawin ? "
Lisa : " Belum ag kak, "
Cust : " dah amek KURSUS KAWIN ke belum ? "
Lisa  : " tak sempat amek ag kak, Bz ngn kerja. "
Cust : " macam tu.. Nanti kalau awak nak amek kursus kawen, awak jumpa akak lah ye. Akak kerja kat Pejabat Agama . Nanti awak cari akak je . ok .. Dah ade calon ke belum ?"
Lisa : " er,, tak de calon ag lah kak. Nak tolong carikan untuk saya ke ? hihihi. OK.. nanti kalau saya nak kursus kawen. saya cari akak. " 
Cust : " ok... mekasih ya."
Lisa : " Thank's kak for make payment " 
Cust : " u'r welcome. "

Tahun nie memang tahun orang kawin ke ?Leh kira setiap hari ade jek orang tanya pasal kawin ngn Lisa. 
Tak fikir pasal kawin. Tak fikir pasal Love.. sebab saya semalam tengah patah hati. cewah! @.@ 
Saya dah cakap, satu minggu ini saya tak kan on9 untuk join Facebook, SKype , oVVo, room .. twitter. Saya nak tenangkan fikiran. Focus dengan kerja. 

oh lupa pulak,,, Lisa dah ade Blog satu lagi. under cerciter.com 
nah blog Lisa ---> http://mawarbiru.cercite.com/ <---- if nak join blog nie... kena register dengan pemilik cercite.com . Nama dia Aidizz Azhari , tapi lisa biasa panggil dia Abg CHIU.. nie link blog dia http://aidizz.cercite.com/ . dia seorang photografer.. Lisa kenal dia dari skype. 

why lisa sekarang kurang update blog ? semenjak Lisa kenal dengan Dunia internet .. skype, and room ym.. lisa dok terbuai layan tu semua. Tu yang tak de masa nak updates blog, But i'm happy join SOFYC ( Skype, Ovvo, Yahoo messager, Connection) . eh.. dah lari dari tajuk,, heheehe..

Next blog lah lisa explain what's SOFYC " hehehe


Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search