Dapat durian runtuh!Tukar kerja baru

Setelah hampir 7tahun Lisa bertahan di syarikat Celcom sendirian berhad, kini tiba masanya untuk tukar angin.  Lisa dapat tawaran bekerja di Holding Ismail SDN.BHD as PA Dato' Ismail Abdul Rahman selaku Director Manager pemilik syarikat tersebut.
Masa itu,Dato' Ismail yg memang customer Lisa bertahun2 datang bayar bill. Time bayar bill ada customer chinese yang datang cari boss,then Lisa cakap-cakap mandarin dengan customer tu.Mendengar Lisa cakap mandarin time tu lah Dato'terus interbiew lisa. ..(cewahhh) !  Tanya bila balik kg,bla bla bla. Lisa jawap la.. Next years nak berhenti keje sebab nak duduk dengan mak.Dia tnya gaji bape sebab dia tau lisa memang staff paling lama kat sini. Lepas Lisa jawap je semua dia offer kat Lisa keje kat syarikat dia.  Gaji bayar double, keje? Dia cakap kije senang je..Duduk office tgok cctv, key in data je.  Kalau ade deal bissness ng chinese.. Dia bawa la lisa. Sebab kalau chinese tipu ke hape nti lisa leh paham.  Lagi pon dia kurang percaya dengan pkerja chinese.
Dia tau semua pasal Lisa..sampai Bf Lisa pon dia tau. Aik??haha...Sebenarnya Lisa selalu tersempak dengan dia kalau dia makan ng kawa dia kat OLD TASTE , Nak tegur? Malu and segan weih...sebab dia DATO' and Lisa? Org bese je. Kalau dia kenal tk pe.. Kalau tak ingat Lisa?Malu sehh.
Job baru..  kat Damansara. Errr.. Jauh. Lisa selesa di KLUANG. Tapi dia ada office kat kluang juga. Kalau Lisa ditempatkan diKluang kan bagus jugak. Hehe.. Ye lah... Lisa ni tak biasa kat tempat orang. Huhu.
Lisa bagitau kat staff Lisa yang bila2 masa Lisa leh terus berhenti and tukar kerja. Muka staff Lisa sedih.  Lisa meetting ng Terrytori Executive. . Lisa pon bagitau lah sebab tak nak nti dia cari Lisa pulak time Lisa dah x keje.  Muka dia pon sedih.. Adeh,, hurm, dia cakap dah selesa ng Lisa..semua pon dah kenal Lisa macam mane kalau wat kerja. Customer Lisa pon sama.. Lebih2 customer yang memang rapat dengan Lisa. Nanti kalau mereka urgent nak guna tepon..sape yang tolong bayarkan bill mereka. Serba salah Lisa.
Lisa tak kejam sangat sampai berhenti mendadak because office  Lisa still perlukan Lisa. Ada kelebihan dan kekurangan kalau Lisa tukar kerja. Hurm... Tapi memang tak kan lepaskan peluang lah...


EmoticonEmoticon