Friday, October 12, 2018

CADEAU, Shampoo Rambut Gugur dan Kelemumur

CADEAU, Shampoo Rambut Gugur dan Kelemumur

CADEAU, Shampoo Rambut Gugur dan Kelemumur

Perempuan mandi memang makan masa yang lama . Banyak yang perlu dibersihkan dan salah satunya berkaitan dengan penjagaan rambut , apalagi jika rambut tu panjang cecah pinggang . wuuu boleh sejam dalam bilik air tu. Bertudung , tak lari dari masalah rambut gugur. Mungkin sebab rambut terpaksa diikat kuat dan diperap dengan peluh lagi jadi masalah keguguran rambut memang ada . Lisa salah seorang yang alami masalah itu . Hampir stress dibuatnya , mana tak nya kalau mandi je rambut gugur , belum lagi masa keringkan rambut dan sikat rambut. Lama juga cari shampoo yang sesuai , dan akhirnya Lisa jumpa dengan CADEAU , shampoo untuk rambut gugur dan kelemumur

CADEAU, Shampoo Untuk Rambut Gugur



Cadeau ni  sebab kandungan bahan organik , shampoo ni dibuat no chemical ingredient , ada KKM dan GMP . Baru tak rasa was-was nak pakainya . Rambut Lisa  ada buat treatment rambut , jadi  Lisa gunakan The Cadeau Anti Hair Loss Shampoo :  
  1. Anti Hair Loss Shampoo 
  2. Advanced Revitalizing Hair Conditioner 
  3. Adcanced Hair Growth Tonic 
  4. Advanced Crystal Repair Serum .




1. Anti Hair Loss Shampoo for treated and colored hair

Seperti yang Lisa dah bagitau awal tadi , Lisa memang ada buat treatment untuk rambut . Apabila rambut kita dirawat secara kimia atau berwarna, pembentukan kimia luar dan caj elektrik berubah. Ia boleh menyebabkan rambut melekat bersama sehingga memberi perasaan yang tidak menyenangkan.  Ala-ala ada karen gitu la so kadang rambut tu kalau bersentuhan denggan kain silk or jenis kain tertentu rambut akan terband ataupun berdiri .

The Cadeau Anti Hair Loss Shampoo untuk rambut yang dirawat dan berwarna diperkaya dengan silikon semulajadi yang membantu mengatasi masalah ini. Memang lembut je rasa , tak kasar dan rasa nak main-main dengan rambut he he he..

Kelebihan dan fungsi :
  • Membantu kurangkan keguguran rambut akibat pewarnaan rambut dan rawatan.
  • Menggalakkan pertumbuhan rambut baru.
  • Mengekalkan rambut yang dirawat atau berwarna dan kulit kepala lancar dan terhidrasi.
  • Menghilangkan kekeringan rambut dan mengeluarkan helai lembut.
  • Mengurangkan kulit kepala yang meradang untuk mereka yang mempunyai kulit kepala atau kulit sensitif.
  • Kawalan minyak dan memerangi kekeringan.

Harga : 
1) Anti Hair Loss Shampoo for treated and colored hair  - untuk size 100ml  ( RM25 )
2) Anti Hair Loss Shampoo for treated and colored hair - untuk size 500ml  ( RM100 )


2.Advanced Revitalizing Hair Conditioner 

Langkah kedua selepas mencuci rambut dengan shampoo korang kena letak conditioner agar rambut lembut dan tak kasar . Sesuai untuk semua jenis rambut, Cadeau Advanced Revitalizing Hair Conditioner meneutralkan lebihan syampu yang tidak dibersihkan dengan sempurna, Menutup lapisan kutikula rambut dan menggantikan vitamin dan minyak pati rambut dan kulit kepala kita yang mungkin hilang semasa proses mencuci. 

Kelebihan dan Fungsi :
1. Hidrat folikel dengan itu mengeluarkan kepingan kering dan biarkan rambut lembut.
2. Membantu melegakan dan melancarkan kutikula rambut sehingga jadikan rambut berkilat dan halus.
3. Memberi kekuatan kepada rambut dengan itu menghalang rambut dari kerosakan yang berlebihan dan pecahnya.
4. Membantu mengekalkan bentuk pemotongan rambut dan memperbaiki tekstur.
5. Melindungi rambut daripada alam sekitar.
6. Kurang pudar warna apabila terdedah kepada cahaya matahari setiap hari.


Review Lisa : Best woo pakai conditioner ni , lepas sapu pada rambut korang boleh buat apa-apa yang patut lainnya dan kemudian bilas. Tak perlu tunggu lama . Lepas keringkan rambut pun rambut jadi lembut dan wangi .I LIKE IT !

Harga :

  1. Advanced Revitalizing Hair Conditioner  - untuk size 100ml (  RM25 )
  2. Advanced Revitalizing Hair Conditioner-  untuk size 500ml ( RM100 )

3. Cadeau Advanced Hair Growth Tonic 

Langkah ketiga , gunakan Cadeau Advanced Hair Growth Tonic . Yang Best dari tonic ni sebab mudah digunakan , hanya tinggal spray di akar rambut korang . Kepala pun rasa sejuk sejuk mint gitu . Hehehe... lepas tu berikan sedikit urutan sambil spray tu ye .

Cadeau Advanced Hair Growth Tonic dirumus khas untuk mencegah keguguran rambut dan pemulihan rambut baru. Ia dirumus khas untuk membantu menyuburkan dan menguatkan folikel rambut, mengurangkan rambut jatuh dan menggalakkan pertumbuhan rambut baru.

Fungsi :
  • Penyelesaian untuk keguguran rambut dan pemulihan.
  • Membantu menggalakkan pertumbuhan rambut yang sihat.
  • Menglembapkan rambut.
  • Memudahkan pengayaan rambut.
  • Bantu melicinkan kulit kepala kering.
  • Bantu mengurangkan kelemumur.
 Harga :  Cadeau Advanced Hair Growth Tonic  untuk size 100ml ( RM110 )


4. Cadeau Advanced Crystal Repair Hair Serum


Langkah Ke-empat , Cadeau Advanced Crystal Repair Hair Serum . Serum ni korang picit je dekat tangan dan kemudian sapukan pada bagian rambut sampailah ke hujung rambut , dan Siap !

Dirumuskan dengan silikon, ceramida dan pelbagai asid amino. Silikon adalah salah satu bahan utama dalam perumusan yang menjadikan rambut anda lancar, keriting bebas dan juga menambah bersinar. 

Kelebihan dan fungsi :
  • Memberikan rambut anda kelihatan lembut dan berkilau.
  • Mengisi retak folikel rambut yang menyebabkan rambut menjadi lebih kuat dan mengurangkan peluang pecahnya.
  • Menutup kelembapan dalam batang rambut dan mencegah rambut bercabang disebabkan kekeringan.
  • Mengelakkan penutup pada batang rambut yang akan mengalami daripada haba, sinar matahari yang berbahaya, kotoran dan pencemar.
  • Membuat rambut anda lebih mudah diurus dan gaya rambut lebih mudah.
  • Menglindungi rambut anda daripada panas apabila anda menggunakan pengering rambut.

Harga : Cadeau Advanced Crystal Repair Hair Serum untuk size  100ml  ( RM110 )





Natural Handmade Shampoo and Bodywash 
Natural Handmade Shampoo and Bodywash untuk korang yang bukan jenis warnakan rambut ,rebonding , atau gunakan hairdryer untuk keringkan rambut . Dirumus khas menggunakan minyak kastor, minyak kelapa dara, minyak zaitun, ekstrak kek tease, peppermint dan lavender. 
Ia adalah syampu buatan tangan semula jadi yang memberi tumpuan kepada asid ricolenic dari minyak kastor yang merangsang folikel rambut untuk tumbuh rambut baru. 

Kelebihan dan Fungsi  :
  • Membantu mengurangkan penurunan rambut secara semulajadi.
  • Meneutralkan keracunan daripada pewarnaan rambut dan rawatan.
  • Membantu meningkatkan pertumbuhan rambut dan akar rambut yang kuat.
  • Membantu mengurangkan pengeluaran minyak berlebihan di rambut anda.
  • Ia mengurangkan pengeluaran kelemumur di kulit kepala.
  • Tidak menyebabkan keradangan kulit, kerengsaan kulit kepala, kemerahan dan gatal-gatal.

HARGA
1) Natural Handmade Shampoo and Bodywash 110ml RM20
2) Natural Handmade Shampoo and Bodywash 500ml RM90


REVIEW LISA : 

Awal penggunaan dah mula tertarik sebab shampoo Cadeau ni tak keluarkan banyak buih dan tak pedih dimata , boleh jimat air weih .  Bau pun natural dan wangi , bau aloevera , serum dia pun rasa mint dikepala.. sejukk gitu .  Memang teruja gila pakai shampoo ni . Oh ya ... CADEAU, Shampoo Rambut Gugur dan Kelemumur ni selamat untuk digunakan setiap hari ., berbanding kebanyakan shampoo anti gugur yang lainnya yang hanya boleh digunakan 3 4 kali seminggu sahaja . Menarik bukan ? 
Lisa dah cuba dan ianya Serius berkesan ! Gunakan secara teratur tau ! korang boleh nampak hasilnya selepas 3 minggu pemakaian . 

Pilih produk yang sesuai dengan keadaan rambut masing-masing ya , sebab tak semua rambut orang tu sama . Jangan salah memilih , salah pilih shampoo boleh menambah masalah kerosakan rambut.  Sama ada hairloss atau kelemumur atau rambut kering , nah.. korang kena tahu dulu masalah rambut tu dan buat pilihan yang bijak !

Mana nak beli CADEAU ni ? korang boleh contact terus detail bawah ini.

Whasapp : 013 3019203 

  1. bes. mmg rambut gugur pn.. rs nk cuba lah trial size

    ReplyDelete
  2. Kak nina pun guna shampoo Cadèau ni. Memang berkesan! Tak pandang dah shampoo lain. Harga pun mampu beli.

    ReplyDelete
  3. Memg best tau.. Rambut takda gugur.. Lembut je.. Nak sikat pun takde sangkut2

    ReplyDelete

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search