POTRAIT MODE Pada Kamera i-Phone X


Assalamualaikum !Cak.. amacam ? lawa kan gambar Lisa ni ( eh terpuji diri sendiri pula ! )  Banyak jenama phone yang keluar bak cendawan . Sekarang yang top dalam senarai pencarian ialah , Huawei MATE 10 PRO , Samsung Note8 , OPPO F5 , dan i-Phone  . survey ni aku tengok la rata-rata customer ambil phone tu . Memang have la juga harganya , nak dapatkan harga murah boleh je ..daftarla dengan pelan postpaid telco. Tapi ada kontrak selama 2 tahun la biasanya . Semua jenis handphone yang Lisa bagitau tu Lisa pun minat juga , Samsung ada pen , Huawei kamera cantik Leica , iPhone X pula banyak feature yang baru . Oppo? hehe Lisa tak berapa minat sebab kamera terlalu fake untuk Lisa . tu pendapat Lisa la..

POTRAIT MODE Pada Kamera i-Phone X


Agak susah untuk nampak Lisa upload gambar selfie jika tak berkaitan dengan review atau job berbayar . Nah Lisa belanja sekeping gambar . Baru lagi..semalam gitu. Gambar ni tak edit . Lisa gunakan mode Portrait Stage Light Mono mode pada kamera iPhone X . Hahah baru tau ada mode ni , adeh boleh terlupa pula. Yolah biasa ambil gambar pun guna kamera. Phone ini sekadar untuk socmed atau panggilan gitu je .

Terdapat 4 jenis kamera pada POTRAIT MODE iaitu 

  • NATURAL LIGHT 
  • STUDIO LIGHT
  • CONTOUR LIGHT
  • STAGE LIGHT 
  • STAGE LIGHT MONO 



Nice kan ! boleh pilih mode ikut apa yang kita nak buat . Lisa suka yang STAGE LIGHT MONO tu .heee.. Ala-ala photographer gitu. Kah kah berangan je . 

Sebenarnya agak lama tak menulis review handphone. Nanti ye Lisa buat .. itupun kalau rajin. Dengar cerita nak keluar samsung S9 dan S9plus . Feature yang lebih kurang boleh bokeh dan blurrkan background juga edit jadikan anime atau sticker.  


{ 7 comments.. read them below or add one }

Akif Imtiyaz Akif Imtiyaz March 14, 2018 at 3:31 PM
Cantik tuan dalam gamobor tuu.. tak pkai iphone pon lisa mmg cantiksss sokmo hehehe
Nurjuwaini Nurjuwaini March 15, 2018 at 7:01 AM
Cantiknya kamera doa kan.. tapi teknik amik gambar pun penting juga kan
azni azni March 15, 2018 at 8:48 AM
amboii kemain cik kak kita ni.. yer.. k.azni kalau selfie jer muka besaq pinggan.. hahaha..
Nadia Johari Nadia Johari March 21, 2018 at 10:09 AM
Cantik..akk guna phone murah je..teringin juga mate10 pro
Nina Mirza Nina Mirza April 10, 2018 at 2:10 AM
Cantik! Gambar nampak real. Mahal lak... Lum mampu lagi