Blog Whoops, that's an error! (bX-p7h0i) ?


Blog keluar Whoops, that's an error! (bX-p7h0i) ?

Assalamualaikum , selamat hari Juma'at ! alhamdulillah dah dapat akses semula blog ciksepet.com ini. Menggelabah juga la sebab tak boleh buka blog , tak leh buka dashboard juga. Hampir-hampir nak tukar WordPress , hehe tapi tak cukup ilmu pulak . Hari rabu yang lepas , blog Whoops, that's an error! (bX-p7h0i) www.ciksepet.com tak dapat dibuka , dan keluar . Apa punca ? mungkin template atau mungkin juga google nak gurau manja agaknya . Apa yang perlu dibuat kalau keluar message  error (bX-p7h0i ) atau seangkatannya ? meh baca lebih detail . 


Cara selesaikan masalah Whoops ,That's an error ( bX-p7h0i ) 


Berikut Lisa akan kongsikan beberapa cara untuk selesaikan masalah Whoops , That's an error bX-p7h0i atau bX yang lainnya : 
  1. . Try refresh page dan clearkan chace yang ada . Biasa Lisa gunakan CCleaner . Restart komputer dan kemudian try masuk semula .
  2. Cara yang paling senang , try masuk web atau dashboard blogger.com menggunakan private bworser. Lihat di kanan atas komputer , ada tanda X ., bawah dia ada tiga titik bertindih . Tekan situ dan pilih New incognito window ( jika korang guna google chrome ) .
  3. Cara ketiga , korang boleh report problem ke google ke suport forum . tekan je di Whoops error tu ada . 

Semua cara Lisa dah buat , masih tak boleh guna juga. Untuk sementara Lisa tukar template ke clasic template . Jadi boleh la orang nak baca blog Lisa ., nak update pun boleh juga . Nanti dashboard blogger.com dah siap ... korang boleh tukar semula template tu ke asal . Jangan risau ok ! 










Kalau  kesemua cara tu masih tak berkesan , korang buat bodo je . Korang kena bersabar ,rileks , pergi tengok wayang ke.. tengok korean drama ke.. google  suruh rest tu . Hehehe.. bak kata blogger HH.  Hehehe.. tak buat lawak tau . tunggu je dalam masa 24 jam , blog akan kembali sedia asal . 


Awalnya Lisa ingtkan punca dari whoops error ni mungkin dari template juga la , sebab selepas submitke google forum tu , reply kedua dia bgi tau suruh tukar template sebab template problem . . Ialah.template di blog Lisa ni dari 3rd party maksdnya buat sendiri , lisa lurus bendul buat tukar template hahaha. Nasib baik owner template dah bagitau error tu dari google bukan dari template.  Tau menggelabah pulak kalau blog tak boleh akses ! hahah padan muka diri sendiri... 

{ 7 comments.. read them below or add one }

Dkna Abza Dkna Abza November 3, 2017 at 2:58 PM
mau tak menggelabah sebab blog salah satu punca rezeki
Shah Danial Shah Danial November 4, 2017 at 2:19 AM
the problerm is come from google update. try report kepada Google Product forum. sbb kita x buat apa perubahan, mereka yg buat. Baru-baru ini mereka update core code yang berkaitan dengan skin di Blogger core, terdapat bugs pada update mereka. apa pon for information:


1. bila blogger error, akan keluar code xxxxxx. jika code tersebut didahului 'bx' that's mean it's temporary sbb blogger developer/programmer dalam development then disana ada bugs (kesalahan).

The most better solution if facing this situation, Blogger buat report kepada pihak Blogger (Google) Programmer melalui forom ini (https://productforums.google.com/forum/#!forum/blogger) then mereka akan alert lebih cpt untuk pembetulan. :d
Lisa Nurulain Lisa Nurulain November 4, 2017 at 12:48 PM
hahah dah submit kt forum tu . yang memula cakp suruh tunggu .. mcm gmbr atas tu . Yang kedua bgtau template kena tukar sebab template problem. dah Lisa first time kena.. lurus bendul jadinya . hahaha. mana tak risau sebab tengah deal job dengan client time tu gak blog tkleh buka. hahaha.. oo jadi bukan sebab template. OK tak tukar. Sebenarnya sayang nk tukar .. hahaha. memang berat hati nk tukar pun :D tenkiu en. Shah tuk explanation
Princess Serra Princess Serra November 5, 2017 at 5:35 PM
Jemput singgah :)

https://messarah.blogspot.my/2017/11/tips-muka-berseri-tanpa-mekap-makeup.html
Azhafizah Md Nor Azhafizah Md Nor November 7, 2017 at 3:21 PM
kalau blog xleh bukak pun dah mengelabah.inikan pulak error camni..aduhaii..nasib dah settle. lega rasa kan!