DOA Mencari Barang Yang Hilang

Doa Untuk Mencari Barang Yang Hilang Agar Dapat Jumpa Semula

Doa Untuk Mencari Barang Yang Hilang Agar Dapat Jumpa Semula 

Bila badan penat ni , kepala pun boleh jadi pelupa dan ting tong . Macam Lisa la yang keje hard sangat demi sesuap ketam . Ehh...  Beberapa hari lepas terlupa letak kat mana cincin yang selalu pakai di jari ni , bukan satu je ,. dua dua sekaligus. Adeh ... nak bagitau dekat ehem ehem mesti kena marah nanti , mana tidaknya .. sebab kecuaian Lisa sendiri kan . Nak beli takleh la gantikan nilai sentimental yang ada pada cincin tu . Usaha dah cari mana letak cincin tu ,pastu try google doa untuk mencari barang yang hilang agar dapat jumpa semula



Seperti yang korang tahu , bahwa dalam segala upaya kita tidak hanya melulu dengan berusaha, melainkan harus disertakan doa. Begitu juga ketika sedang mencari barang kesayangan yang hilang, maka sertakan doa mohon diketemukan barang yang hilang seperti yang sudah diuraikan diatas. Lisa doa dan tawakal la . Dah 2 hari Lisa cari tak jumpa juga , bawah katil takde , baju-baju almari tak ada , katil tu dah kibas-kibas kan selimut pun takda . Dicuri ke ? Hantu raya curi ke ?... mula dah fikiran merepek merapu ... 

Doa Mencari Barang Yang Hilang 

اَللهُمَّ يَارِبِّ الضَّآلَّةِ وَيَاهَادِيًا مِنَ الضَّلاَلَةِ رُدَّ ضَآلَّتِىْ 


 Artinya :
Ya Allah Tuhan dari sesuatu yang hilang, ya Tuhan yang memberikan petunjuk dari kesesatan, kembalikanlah barangku yang hilang


Dan Malam tu Lisa dah nak tidur, dalam pukul 1 pagi gitu , baca doa atas tadi sebanyak 3 kali . Takde tulis suruh baca 3 kali pun , depends korang sendiri la . Lisa tutup lampu bilik , dan buka flashlight dekat phone , halakan ke tilam tempat tidur Lisa tu .. suluh merata, dan alhamdulillah jumpa !! padahal dah kibas dan raba merata tempat tak jumpa sebelum itu . Then Lisa doa lagi la.. konferm dah yakin memang ada dekat situ je . Lisa suluh .... jmpa lagi bawah katil penjuru tepi. 

Alhamdulillah ... Besar sungguh kuasa allah . Jumpa weih dua cincin tu . Lisa ingat tercicir ke , terbuang ke ,,, benda halus kan .. 

Korang boleh la amalkan Doa atas tu , Insyaallah jumpa. Apepun usaha korang ,,, jangan lupa doa sekali ye . 

Oh ya.. atas tu nickname twitte lisa .Korang kalau ada twitter jangan lupa follow ye www.twitter.com/therylisa

{ 13 comments.. read them below or add one }

Rozita Cerita Ita Rozita Cerita Ita September 26, 2017 at 10:08 PM
cincin tunang dan cincin tanda ye tu lisa? mujur jumpa balik.
Mazni Azmi Mazni Azmi September 27, 2017 at 5:20 AM
Selamat pagi lisa

Maznee ni pelupa. selalu silap letak barang

memang kena baca doa ni dan usaha bentuk habit baru yang boleh counter sifat mudah lupa ni
Busyra Bt Takiyudin Busyra Bt Takiyudin September 30, 2017 at 12:34 AM
alhamdulillah nasib baik jumpa balik.. kuasa doa.. tq lisa for sharing.
Dkna Abza Dkna Abza October 2, 2017 at 2:06 PM
kalau hilang hat ni, menyesal sampai jinjang pelamin la lisa #ehhh... jaga elok2 pasni yea
Lisa Nurulain Lisa Nurulain October 2, 2017 at 2:11 PM
cincin beday hahaha . itula naseb baik jmpa balik. nk beli lagi takde ni hahaha
Lisa Nurulain Lisa Nurulain October 2, 2017 at 2:11 PM
selamat tengah hari ... hehehe semoga doa ni bermanfaat
Lisa Nurulain Lisa Nurulain October 2, 2017 at 2:12 PM
hahaha hamboii... dah jaga elok tk nk lepas tkut ilang hahaha
Shiqin Sunshine Shiqin Sunshine October 2, 2017 at 4:54 PM
Nice sharing hehe... Alhamdulilah jumpa cincin penting tu :p huhu
Ros Ros October 9, 2017 at 8:04 PM
cincin tu.. kalau hilang, memang menangis ni.