Mermaid Flawes Foundation Tahan Lama Untuk Kulit Berminyak

Mermaid Flawes  , Foundation Tahan Lama Untuk Kulit Berminyak 

Assalamualaikum ! Cakk.. baru-baru ni juga la Lisa ada luahkan rasa kekecewaan terhadap satu foundation ni . Hurm.. macam bazir pun ada juga , salah Lisa juga la beli yang 40ml.. kalau beli trial je kan tak la kecewa sampai guling-guling katil ( EHH... gurau je )  . Mana tak kecewa.. lain yang ditengok lain yang didapat. Iye la... tangan Lisa ni takde seni dan tak berapa pandai nak makeup-makeup hard gitu . Takat light light macam ni boleh la .. Foundation yang lama tu leceh , dia mate tapi tu la..susah nak contour dekat muka .. jadinya bercapuk . Haihh.. bazir betul .. So.. lupakan cerita mengenai foundation tu .. meh Lisa cerita Mermaid Flawes Foundation pula. Ahaks..patah tumbuh hilang berganti , Lisa try pula foundation ni . dengar cerita Mermaid Flawes Foundation Tahan Lama Untuk Kulit Berminyak , .. dan mesra solat. Betul ke ?? kena cuba dulu kan.. baru tau ...

TIPS Memilih Foundation untuk Kulit Berminyak . 


Sebelum beli foundation , korang kena tahu jenis kulit wajah tu yang bagaimana... senang la untuk pilih foundation yang sesuai dengan kulit wajah. Kalau kulit berminyak  beli la yang banyak kandungan air , jangan  beli foundation yang banyak kandungan minyak .. aih.. mesti foundation cepat cair dan jadinya tak lawa. Ha.. meh Lisa kongsikan tips untuk memilih foundation yang sesuai untuk kulit berminyak . 


TIPS 1 : KENAL PASTI KONDISI KULIT MUKA ANDA!

Ada yang main taram aje beli foundation. Jangan lah bila kita tengok orang lain pakai lawa, kita beli tanpa usul periksa. Contohnya, Lisa review barang mekap. Kulit Lisa jenis yang sensitif sikit   ,tapi takdela teruk mana ( kalau tak sesuai nanti terus naik jerawat ) . Ha.. alhamdulillah yang Lisa review selama ni sesuai untuk kulit muka, sebab Lisa memang dah selected sebelum ambek review  . korang yang membaca review Lisa tu jangan pulak pergi beli sebelum periksa produk tu sesuai ke tidak dengan kulit muka korang?

Kondisi biasa bagi wanita Malaysia adalah kulit normal, kering dan berminyak. Tak lupa jugak kulit sensitif. Bagi mereka yang kulitnya normal tapi cenderung kering, pilihan foundation yang berasaskan minyak, manakala kulit normal yang cenderung berminyak, pilih yang berasaskan air. Bagi yang kulit sensitif pula, minta nasihat pakar sebelum mencuba sesuatu produk.



TIPS 2 : CUBA FOUNDATION DI KAWASAN YANG BETUL !

Aku tengok ramai orang cuba foundation kat belakang tapak tangan. ? Lisa dulu pun masa takde pengetahuan mengenai ini buat jugak cara ni Kahkahkah. Mana yang paling masuk dengan tangan aku beli. Sabor je lah. Belakang tapak tangan kita tu taksama dengan muka. So kawasan yang betul nak cuba foundation ialah di pipi, dekat area rahang tu ha.. Kita calitkan ketiga-tiga tona tu dan tengok yang mana “paling serupa” atau “paling masuk dengan warna kulit”. Untuk Lisa kulit cerah .. biasa ambek yang nude atau yang light2... Lisa tak ambek foundation kaler gelap sebab nampak muka lagi tua nanti . 

TIPS 3 :  PILIH FOUNDATION YANG BERASASKAN POWDER  
Jika korang mempunyai kulit wajah berminyak, sangat disarankan untuk memakai pressed powder foundation, fungsinya sama dengan bedak padat di mana ia mampu menyerap minyak di wajah dengan baik. Lisa boleh sugestkan Mermaid Flawes Foundation ( MFF) Mousse matte , MFF memang sesuai untuk kulit berminyak , atau sesuai juga dipakai setiap hari  sebab boleh menggantikan bedak . First time Lisa pakai foundation jenis mousse matte ni . Ingatkan Span alar.. yang macam BB cuison tu .... tapi rupanya memang foundation .. hahaha.. calit-calit lekat pula kat tangan. 




4. PILIH FOUNDATION YANG TAHAN LAMA DAN TIDAK BERCAPUK .
Oleh kerana peluh dan minyak muka akan merosakkan makeup yang dipakai, jadi pilihlah Foundation yang tahan lama, Foundation tahan lama penting untuk mengelakkan muka bercapuk seperti tompokan panau.  MFF Mousse matte boleh tahan sehingga 12 jam , Mengandungi minyak argan , grape stemcell , serbuk mutiara , vitamin C & E untuk merawat jeragat dan jerawat . Tahan sampai 12jam aih .. betul.. yang best part.. tak berminyak.




KELEBIHAN MFF MOUSSE MATTE

Sebenarnya banyak lagi kelebihan yang ada dalam Mermaid Flawels Foundation ini , nah Lisa bagi lebih detail lagi ... 

  • SPF 30++ melindungi daripada cahaya matahari berbahaya
  • Cerah, gebu, flawes dan berseri sepanjang hari.
  • Mesra solat , foundation MFF Mousse Matte Bebas alkohol dan bahan kimia berbahaya
  • Menutup cela, parut, jerawat dan jeragat
  • Boleh dijadikan alas mekap
  • Menganjalkan kulit dan mengurangkan kedutan

Baca Testimoni Mermaid Flawes Foundation pulak .. 







Harga Mermaid Flawless Foundation 


Mesti korang nak tahu harga foundation ni kan , Mermaid Flawes Foundation ada 2 size , 5gram & 12gram  . Jadi korang boleh try dulu yang kecik tu .. kalau sesuai, trus beli yang besar.. baru berbaloi kan .

  • Saiz besar - 12 Gram = RM89 , kalau beli 2 promosi harga RM150  (tahan dalam masa 4 bulan dengan penggunaan hari-hari) .. pilihan customer selalunya pilih yang besar sebab tahan lama .. 
  • Saiz kecil - 5 Gram = RM39.00 , kalau beli 2 promosi harga RM70 (biasanya student sekolah menengah / universiti  akan pilih saiz kecil sebab nak jimat guna foundation sambil rawat wajah)


Mermaid Flawes Foundation ni sesuai sangat pakai sehari-hari sebab tak rasa macam pakai topeng kat muka dan boleh di gunakan tanpa was-was.. meh lah cuba , kata nak wajah flawless gitewwww !



Senarai Agen :
-------
Sempena hari kemerdekaan, Mermaid Flawless Foundation sedang mengadakan promosi sempena 60 tahun merdeka "TABIK HORMAT" 

(rujuk gambar)








Macam mana ? Jimat kan oih... meh cepat2 grab sementara ada promo ni ha . 


Untuk dapatkan Mermaid Flawless Foundation, boleh dapatkan di agent berikut:


KL / SELANGOR

Nusaibah Mustaffar
017-979 3859
Puchong

Nur Amira Murad
Hp: 012-5414410
Kuala Lumpur

Fizah Mohd Noor
0172959134

Kuala Lumpur & Selangor 

Nor Farisya
011-27101089
Rawang,Selangor

Norazura bt Mohd Rahim (FB : Mimi Zahra)
012-2578789
Kuala Lumpur, Kepong

Siti Aishah Baharom (FB : tash ct)
Hp : 0192466780
Kuala Lumpur

Zarina Bt Basry (FB: Rizki Aniraz)
019 300 4810
Semenyih, Banting, KL

Sarina noor binti samat (FB: sarina samat)
Semenyih, Kajang

Nurul hidayah (FB : nurul mohd ghazali)
Shah Alam


JOHOR
Kamariah Kamarudin
013 7378279
KotaTinggi/Jb

Nor hafizah Rohani
0137009622
Tangkak/Muar

Rohaida Bt Padir
012-7617780
kulai & pontian

Nurul Najmin Ishak
0172058375
Pasir Gudang

Abriza bt Raif
012-2993674
Batu Pahat

Farhana maskon 
010-7169979
kota tinggi / pasir gudang / jb

Rafiah binti Mazlan (FB :Rafiah Mazlan)
013-7561615
Batu Pahat.Johor


NEGERI SEMBILAN / MELAKA
Nurul Ain Fazliana Jamaludin
017-2272084
Seremban

Khadijah Bt Md Salam
0146398380
Palong, Gemas

Noridayu binti Ismail (FB :Noreday Smile)
013-3006817
Port Dickson, N.9

Zulhilmi Yusof
0182571161
Melaka


KELANTAN
Roshasliza hussin
0193539161
tanah merah,

Zulrinawaty husain (FB : myraz husain)
0127446429
p.mas/ tanah merah/ rantau panjang kelantan

Nor Shahira Bt Md Nor (FB :Shira de'aMor)
Pasir Mas, Tanah Merah


PAHANG
Nadia Radzi (FB: Nadeeya Luvduv)
017-2452987
Temerloh Pahang


PERAK
Radhiah bt Abdul Rani (FB : dya abdul rani)
0105707236  
Ipoh

Shahidah bt Sapian (FB: shahidah sapian)
Ipoh Perak


Boleh Juga Dapatkan Mermaid Foundation di: 

Call / Whatsapp :
IFFA - 018 314 6882
NAJAHA - 019 7000 254

Instagram :
@dhilesabeauty_official

Facebook :
https://www.facebook.com/DhilesaBeautyCentre/

{ 9 comments.. read them below or add one }

Akif Imtiyaz Akif Imtiyaz August 3, 2017 at 5:30 PM
Wow nampak cam best je pondesen ni ..halus mulus kulit wajah lisa... nnt kekya nak g usha2 gak la pondesen ni.. thanks lisa ..
MaMa Chantique MaMa Chantique August 4, 2017 at 7:08 AM
wow..nampak best pondesen ni comel lak tu bekasnya..bolehlah skodeng lepas ni..tq lisa infonya
mas saari mas saari August 4, 2017 at 9:21 AM
Nama smooth je foundation ni, pastu mesra wuduk tu yang menarik.
Miera Hassan Miera Hassan August 4, 2017 at 1:36 PM
suka foundation ni...boleh pakai hari-hari sebab ringan je kat muka. tak berminyak
Qairina Qairina August 4, 2017 at 3:55 PM
wah cam best je foundation ni,