Cara Pakai Shawl Duck KLCC Deep Blue


Cara Pakai Shawl Duck KLCC Deep Blue 

Assalamualaikum ! Perempuan kalau ditanya berkaitan dengan tudung .. mesti dia ada banyak dalam almari rumah tu ha . Kan ? peliknya walaupun dah ada banyak.. tetap je rasa tak cukup .. rasa macam takde tudung .Hikhik,.. ala semua orang sama macam tu , Lisa pun gitu gak. Jadikan cerita.. si mr. Hati Batu dah mula perli perli bising , " beli tudung mahal tapi buat tukun "  .. sebab tempoh hari beli tudung 4 helai tapi pakainya tidak . Baziran ! Sayang nak pakai sebab mahal atau sebab tak reti pakai ? Cara Pakai Shawl Duck KLCC Deep Blue ni Lisa belasah  je la janji nampak lawa gitu . 

Sebab-sebab perempuan pakai tudung yang sama


Ahakss... sebab kena bebel tu la , Lisa selongkar kotak dalam almari , cari tudung yang beli beberapa bulan lepas ... sebelum puasa lagi oih.. tak ke lama tu . Duhai kaum lelaki , kalau perempuan pakai tudung yang sama tu sebenarnya dia bukan takde tudung .. tapi dia dah suka & selesa dengan tudung yang dia pakai tu . Rasa macam macth dengan semua baju gituuu..... Cara Pakai / gayakan Shawl Duck KLCC Deep Blue : 
  • Letakkan shawl atas kepala sebelah panjang dan sebelah pendek 
  • Pin kan dibawah dagu . 
  • Tarik bahagian yang panjang dan pin dibahagian atas kepala . tarik ujung tudung tadi ke depan .
  • Kemaskan.. 
  • Tada.. dah siap macam gambar atas tu ha. 
Nanti insyaallah kalau rajin , Lisa akan buat tutorial .. hahahaa... jangan lupa subcribe youtube chanel Lisa tau : www.youtube.com/lisanurulain . Tudung original dan tudung klon harga 15-30 ringgit ni kain dia tak sama ya ... time pakai tudung tu pun rasa tak sama . 

Kalau nak disenaraikan..ada banyak je ni aih sebab-sebab perempuan pakai tudung yang sama : 


  • Malas Iron , ada sesetengah tudung kena iron dulu baru lawa kalau pakai , contoh : tudung bawal , tudung satin , dan banyak lagi la . Seminggu kena iron tudung tu .. perghh ... memang memerlukan kerajinan level tinggi la. 
  • Suka dengan satu tudung tu je .
    Haa.. yang ni la jadi pada Lisa sekarang , korang pernah nampak kan..seseorang tu pakai tudung patern sama je , atau  pakai warna yang sama . Sebenarnya mereka selesa dengan tudung itu .. dan rasa keyakinan diri tu tinggi walaupun tudung kena tiup angin ke hape.. level confident tu penting tau

  • Tudung tak perlu iron .
    Ahaks... Lisa suka pakai tudung shawl keknis.. sebab senang je tak payah nak iron bagai . Yes.. selama ni pakai tak pernah iron pun .. hihi.. murah pun murah harga tu hanya rm10 gitu je. 


  • Tak reti pakai or gayakan tudung
    Jangan ingat semua tudung tu senang dibentuk ya .. kalau nak explain satu-satu memang tak habis sampai esok la . Lisa tak pakai sangat tudung 4 helai yang beli tempoh hari tu sebab tak reti nak gayakan.. kalau just pin then flip kebelakang reti la.. haha .. iskk maklumlah baru nak belajar .

  • Tiada masa untuk pakai tudung dengan pelbagai gaya. Betul tu .. memang pakai tudung ni perlukan kesabaran yang tinggi . Sebab tu la perempuan kalau bersiap ni lama ! Hek ele.. tapi kalau lisa pakai je la yang keknis tadi..pin kat dagu then pusing tarik kedepan . Settle .. hahaha 



Dan last... Lisa malas pakai tudung lawa-lawa sebab tak kena dengan baju kerja . Lain la kalau nak berjalan atau kemajelis ke ... perayaan ke .. jumpa mertua ke .. Ehhhh...tetiba je kan.. Tu sebab pakai tudung yang sama jenis je . 

Itu je la bebelan Lisa kali ini.. harap korang kaum lelaki ni paham ye . Dannnn kalau bini korang iron tudung tu .. jangan sentuh tudung tu !... kang jadi perang dunia ke III hehehehee








{ 13 comments.. read them below or add one }

Ummi tiqah Ummi tiqah July 31, 2017 at 10:26 PM
Oh cenggini pakai rupanya.malas iron tu betul sgt.haha
Bahrain Bahrain August 1, 2017 at 12:05 AM
Dah mula nampak ramai yang pakai shawl yang jenis macam ni.. nampak cantik plak..
Siti Rohaida Yusof Siti Rohaida Yusof August 1, 2017 at 8:57 AM
teringin la nak beli satu..selalu nampak je orang pakai...warna ni cantik lisa

~ Kisahsidairy~
IQ = Izyan Balqis IQ = Izyan Balqis August 1, 2017 at 9:25 AM
IQ suka pakai shawl, mudah nak gayakan. Dulu xsuka sebab rasa mudah senget2, tapi yang penting material shawl tu, kena sesuai...
Uyul Rosli Uyul Rosli August 1, 2017 at 10:44 AM
Terima kasih sebab sudi tinggalkan link blog dekat Fb Uyul untuk diletakkan dalam bloglist pada bulan lepas. :)
Uyul Rosli | Blonolog Blogger Picisan
JMR JMR August 1, 2017 at 2:33 PM
Pompuan dgn tudung/shawl mmg tak dpt dipisahkan..:-)
Lisa Nurulain Lisa Nurulain August 1, 2017 at 4:03 PM
hahaha sebenarnya yg kat youtube lain tutorial.. tp pendek tak lepas dada ... tu buat style gini
Lisa Nurulain Lisa Nurulain August 1, 2017 at 4:04 PM
Lisa ada 4 kaler berlainan hehehehe ni cantik and senang bentuk sebab takde batu
ruggedmom ruggedmom August 1, 2017 at 11:50 PM
kita mampu pandang je itik tu huhuu...

Now kurang minat beli shawl cecantik lembut licin ni sebab bila travel lebih senang bawa yg cotton dan siap iron.
Cik Ash Cik Ash August 2, 2017 at 12:25 AM
Masa kerja dulu selalu beli tudung hihihihi.. Bila loni dah jadi surirumah banyak tudung tak guna dah..hahahaha rasa nak jual jer.. Tudung bawal banyak
Nadia Johari Nadia Johari August 4, 2017 at 1:27 PM
Femes dah tudung ni..tapi tak terasa nak beli lagi