INTERNET PERCUMA CELCOM PROMO RAYA

Lama tak tulis entri celcom , hahah sebab banyak sangat promo so tak menang tangan nak menulis ( eleh.. padahal malas ) . Okay... kabar gembira untuk korang yang guna celcom xpax prabayar , sekarang celcom sedang buat promosi sampena ramadhan dan raya . Dapatkan hingga 20Gb kuota pelan tambahan , whatsapp dan wechat  percuma dengan hi speed internet . , panggilan tanpa had  ke 10 number , percuma 10Gb internet tengah malam atau... percuma rm10 baucar tunai dari lazada . Wah macam menarik je ... 



CARA UNTUK DAPATKAN FREEBIES XPAX PROMO RAMADHAN DAN RAYA 


Korang boleh nikmati 3 ganjaran menarik dari promo yang celcom buat untuk pengguna xpax . Nah cara dan syaratnya senang je ,

1. Freebie Raya . 

Apa yang best dari Freebie raya ni ? Langgan mana-mana pelan internet bulanan dan nikmati ganjaran percuma pilihan anda . korang boleh memilih salah satu (1) Ganjaran kelebihan xpax yang ditawarkan seperti :- 
  • Percuma Panggilan tanpa had ke 10 number 
  • Percuma 10GB internet burung hantu 
  • Percuma RM10 baucar tunai dari Lazada. 
Caranya :
 Hanya perlu melanggan internet bulanan sama ada RM30 untuk 5Gb ( Dial #118*2*4# ) atau  RM50 untuk 10GB . (#118*2*3# )  . PSttt : Jika umur korang bawah 25tahun ., boleh activekan kaw-kaw squad di aplikasi Xpax . dan dapatkan 50% Internet percuma .



Type of Internet PlanInternet QuotaValidity PeriodUSSD Direct Dial
Monthly RM305GB30 days*118*2*3#
Monthly RM5010GB30 days*118*2*4#


Pelanggan akan menerima SMS kedua yang digunakan untuk menebus freebie. Apa-apa freebie tidak ditebus selepas tamat Tempoh Penebusan akan dibatalkan.

2. Reedem freebie raya guna USSD : *118*1*5*1# atau di aplikasi XPAX .




Raya Lebih-Lebih

Yang ini pula jika melanggan add-ons menggunakan , korang boleh dapatkan double kuota untuk pakej yang dilanggan tadi . 

a. Internet burung hantu 
Internet burung hantu mingguan biasanya dapat 10Gb , kali ini korang akan dapat 2kali ganda iaitu 20GB . Hanya perlu dial *118*3*3*2# 
Untuk Internet burung hantu harian/daily pula akan dapat 2GB , caranya guna ussd *118*3*3*1# 

2. Facebook 
Untuk aktifkan facebook mingguan hanya perlu dail *118*3*4*2# dan nikmati 20GB internet . 
Sedangkan untuk Facebook harian pula 2GB  hanya perlu dial *118*3*4*1# .


3.Video Walla 
Video walla mingguan akan dapat 20GB internet , hanay perlu gunakan ussd *118*3*5*2# dan untuk video walla harian 2GB , hanya perlu dail *118*3*5*1# 

Wahhh menarik juga ni .... 




FreebieDate of redemption ("Redemption Period")
Late Night Internet 10GB WeeklyValid for 30 days upon date of subscription
Unlimited Call to 10 Friends WeeklyValid for 30 days upon date of subscription
RM10 Lazada Cash VoucherValid for 30 days upon date of subscription


Tawaran freebies yang terakhir pula : Chit-chat raya 


Chit Chat Raya
Free WhatsApp and WeChat throughoutRamadan and Raya!
Uishh mesti time raya ni semua orang ramai yang nak kirimkan ucapan hari raya dan berborak dengan sedara mara jauh kan , guna whatsapp dan wechat . Ishh mana ada orang guna sms dan kad raya lagi kan ? zaman dah canggih . #makkata , celcom xpax promo sampena hari ramadhan dan raya , bagi whatsapp dan wechat percuma dengan kelajuan internet hi-speed tau .

Caranya : 

Hanya perlu dail ussd : *118*1*5*2# atau menggunakan aplikasi XPAX . 


NOTA :
Tempoh Promosi
Promosi ini akan bermula dari 25 Mei 2017 hingga 30 Jun 2017 ("Tempoh Promosi"). Apa-apa lanjutan masa atas budi bicara muktamad dari Celcom



6 comments.. read them below or add one

Allene typicalmommy Allene typicalmommy June 17, 2017 at 10:26 PM
wah... menarik... raya ni mesti memasing update fb dan ig bnyk....
Azhafizah Md Nor Azhafizah Md Nor June 18, 2017 at 11:52 AM
untunglah pengguna celcom selalu ada promo best²
Eraz Fadli Eraz Fadli June 19, 2017 at 10:05 AM
Untung pengguna Celcom.. :)

----
ERAZ FADLI | Bagi Hadiah Raya Aidilfitri 2017

http://www.erazfadli.com/2017/06/eraz-fadli-bagi-hadiah-raya-aidilfitri.html
mrhanafi mrhanafi June 19, 2017 at 5:09 PM
Saya tak dapat offer ini kerana guna pasca bayaran.