Koreal Cosmetics, Smoothie Foundation Untuk Kulit

Assalamualaikum ! selamat pagi ualls.. , perempuan dan makeup memang tak boleh dipisahkan . Jangan cakap korang tak makeup ye , pakai bedak dan calit lipstik tu pun dah kira makeup tau . Kali ini Lisa akan tulis mengenai foundation .  Baru-baru ini foundation Lisa dah nak habis pula, rasa nak tukar dengan brand lain , kebetulan juga ada kawan tu syor kan pakai koreal comestic foundation , dengar cerita tak melekit dan smooth je ..kena cuba ni . 

Foundation Koreal Cosmetics 


Ni lah yang Lisa cakap tadi , foundation Koreal Cosmetics . Memula terima parcel ni , wahh teruja la juga sebab bentuk packing dia lain dari yang lain . Unik bukan ? suka sangat botol macam ni sebab tak senang pecah kalau jatuh , ahakss Lisa ni cuai sikit suka jatuhkan barang makeup . Pernah ritu baru beli moisturizer , mahal la juga dalam rm200 pastu jatuh dan pecah . Menangis tepi bucu katil sebab belum pakai lagi . Huwaa.. sayang gila beb. Back to foundation ni , komen pertama Lisa ,, yes i like it packing dia ! menarik . 


Foundation ini cair dan smooth , picit sikit je dah boleh cover satu muka dan leher. YES! korang boleh berjimat weih , tak perlu picit banyak-banyak . Warna dia nampak terang , then bila apply kat muka nanti dia akan nampak natural tak la putih melepak sangat seperti makeup opera cina tu . Jangan risau kayh ! 


Cara pakai Koreal Cosmetics Foundation .

Guna size seperti pearl di hujung jari anda, letakan sedikit2 di seluruh muka dan leher untuk lembap , licin dan kulit berseri

Bahan2 produk : Aqua , Ethylhexyl Methoxycin-namate, Dimethicone , Beeswax , Dimethicone , lauryl PEG/PPG-18/18 Methicone , Isononly Isononanoate , Titanium Dioxide , Malus Domestica Fruit Cell culture Extract , citrus Aurantium Dulcis ( Orange ) callus culture Extract , Rhododendron ferrugineum left cell culture Extract , collagen , ascorbic acid , iron oxides , sodium chloride , phenoxyethanol , tocopheryl acetate , D-Panthenol , 1,2-Hexanediol ,Allantion , chlorphenesin , disodium EDTA....  Nampak tak ada bahan aqua tu ? so foundation ni kira boleh melembabkan juga muka korang , tak kering dan tak cepat  bercapuk tompok-tompok di muka . Muka korang jadi ploless gitu. 


Kesan :  seawal 7 hari penggunaan boleh megurangkan bintik2 hitam, boleh kelihatan glowing . Makin lama pakai makin muda  sebab dalam foundation kami ada triple stemcell dan mcm2 lagi... 

Kelebihan

  • Foundation ini 8in1... Tahan lama. Tahan peluh. Kurang berminyak.  Selesa di pakai pada bila2 masa.ringan dan tak bercapuk 
  • Foundation tak melekit dan bercapuk yang popular sekarang ni,
#SmoothieFoundation 8 dalam 1 keluaran Koreal Cosmetics.
Selamat di bawah kawalan KKM (NOT170402257K).
  • 7 hari dah nampak kesan mengurangkan bintik-bintik hitam dan buat kulit nampak lebih glowing kesan dari triple stemcell dan pelbagai vitamin yang terkandung di dalamnya. 

HARGA KOREAL COSMETICS Foundation 

Dengan botol exklusif ni mesti korang ingat mahal harga untuk sebotol ini . Tapi untuk Koreal Cosmetics ni , harga hanya RM 87 sahaja , Murah bukan ? tak sampai seratus , kandungan banyak pula tu .. 
  • Dapat juga free gift bernilai RM75 (Untuk 120 pelanggan terawal sahaja)
  • ✔ Baucer hadiah bernilai RM10x5 = RM50

Review Lisa : 
Rating Lisa bagi 4/5 bintang . Lisa suka pakai foundation ni sebab packing dia menarik , dan tak mudah pecah . Hanya 1 picit foundation je dah boleh rata keseluruh muka , foundation ni smooth means tak susah nak apply ke muka . Pakai tangan je pun dah boleh rata . Tahan lama juga kurang berminyak , penting tau .. Biasanya pakai tudung ni kalau berminyak , habis la tudung tu .. cuci susah weih . Lagi pun mesti tak konfiden kalau muka berminyak-minyak ni .

Pertanyaan lanjut boleh WhatsApp 019 2565 008 atau klik sini terus http://www.wasap.my/60192565008

Facebook :
Facebook.com/Korealcosmetics

Instagram :
 www.instagram.com/korealcosmetics

Website :
 www.korealcosmetics.com


TESTIMONINah korang boleh tengok sendiri testimoni dari yang dah pakai foundation ni ; 












{ 20 comments.. read them below or add one }

ubai ismail ubai ismail May 8, 2017 at 12:28 PM
Patutlah cantik :)



http://www.kataubaid.com/2017/05/viral-sampai-hati-buat-macam-ni-dekat.html
Dkna Abza Dkna Abza May 8, 2017 at 1:21 PM
Dkna pernah pakai produk korea ni..bet tau.. Lembut jer..
Wan Syahida Kahar Wan Syahida Kahar May 9, 2017 at 2:50 AM
Memang nampak ketara perbezaan dulu & sekarang.
IQ = Iez Qis IQ = Iez Qis May 9, 2017 at 10:08 AM
huhu, menarik sangat, nak try jugak nanti!
Suzlin Azreena Nordin Suzlin Azreena Nordin May 10, 2017 at 2:33 PM
Wah best ni, sambil pakai makeup, lengkap sekali dengan treatment. Must have!

#TheRealBloggerMak
Nadia Johari Nadia Johari May 10, 2017 at 4:50 PM
Best sangat pakai ni..tahan lama
Lisa Nurulain Lisa Nurulain May 11, 2017 at 11:04 AM
aritu terjatuh. hahahha.. aduh.. naseb baik tk pecah
Lisa Nurulain Lisa Nurulain May 11, 2017 at 11:05 AM
betul.. tahan lama and senang apply rata kat mukaaa
Lisa Nurulain Lisa Nurulain May 11, 2017 at 11:06 AM
bukan just menutup scar tapi juga memulihkan kulit muka... best kan :D
Mohd Rasul Mohd Rasul May 11, 2017 at 4:36 PM
cantik packaging dia. cantik gak org yg memakainya hehe