Monday Blue's


Biasanya aku hanya dengar orang update status Monday Blue's .  Bukan Isnin berwarna biru , tapi biru lebih kepada mood blue's gitu . Lepas cuti sabtu ahad dan nak mula kerja mesti rasa malas gilos. Hari ini aku pun takde mood nak kerja , haih banyak masalah . 

Bermula dari cpu jatuh ke kaki then tangan tersepit drawer meja. Bak pepatah dah jatuh tertimpa tangga , berlaku sekaligus . 

Kedua pulak  , PC ni nak tak nak bagi kerja sama dengan aku , sekejap elok sekejap tak elok . Tengok ja gambar atas tu , Diagnosing your PC , then Repair PC pastu on semula dengan elok . Lepas beberapa jam jadi balik time tengah ada customer pulak tu. Aduhh... spoil mood lak . Mugkin betul kot, PC lama tak sesuai guna Windows 10 . Tula.. gatal tangan nak update aritu . Tapi windows 10 memang syiok woo.. 

Training secara tiba-tiba..aduh ! bagitau la awal..boleh nak prepare . Dengan batery HP yang tinggal nyawa ikan ...Dengan kaki lebam sebab cpu jatuh pagitadi . Monday Blue's betul la... 

Petang pulak... modem wifi streamyx buat hal . Sedang guna , tiba-tiba connection lost . Try restart. Nak tau apa jadi lepas restart ?? Modem D-Link terus tak nyala. Nyala tuk connection internet tu je .Lain lampu tak da. Terpaksa guna HP untuk thetering (tak tau eja betul ke tidak ) . Nasib baik modem lama boleh pakai lagi . 

Arghh pening kepala aku . 
Me-Time. 
Off HP ... . 

{ 11 comments.. read them below or add one }

sayaiday sayaiday March 27, 2017 at 8:24 PM
Cpu jatuh atas kaki? Sakit tu, nasib baik takde pape. Bersabarlah, kot2 ada something baik akan jadi. Hehe
Uncle Zuan Uncle Zuan March 27, 2017 at 9:14 PM
tak pernah suka term monday blues tu, takut tak berkat gaji nanti
luqman zakaria luqman zakaria March 27, 2017 at 9:37 PM
Dugaan betul!Banyak benda jadi dalam satu hari jer..sabar yer.
Nadia Johari Nadia Johari March 28, 2017 at 12:42 PM
kalau dulu kerja memang datang je hari isnin, fuh gitu..sekarang, jadi surirumah..lagi banyak kerja, tapi boleh berehat la..heehe..

adoi macam-macam betul jadi dekat lisa
gulabiru.com gulabiru.com March 28, 2017 at 12:52 PM
term monday blues sepertinya tidak enak didengar
Lisa Nurulain Lisa Nurulain April 9, 2017 at 12:19 PM
mondays blues bukan pasal kerja.. pasal isnin yang bluesss :'(
Lisa Nurulain Lisa Nurulain April 9, 2017 at 12:20 PM
betul... dugaan . rasa nak nangis ..
Lisa Nurulain Lisa Nurulain April 9, 2017 at 12:20 PM
macam-macamjadi dalam satu hari :'(
Lisa Nurulain Lisa Nurulain April 9, 2017 at 12:21 PM
memang kurang enak didengar..biasanya berkaitan dengan kerja aka malas kerja tapi ni bukan kes malas kerja.. tapi hahah dugaan dihari isnin heeeeee
Maybank introducer 0127292850 Maybank introducer 0127292850 April 13, 2017 at 9:05 PM
Hari isnin mmg kna bersiap sedia awal...klau pagi spoil...mmg sampai petanglah bad lucknya..