Monday Blue's


Biasanya aku hanya dengar orang update status Monday Blue's .  Bukan Isnin berwarna biru , tapi biru lebih kepada mood blue's gitu . Lepas cuti sabtu ahad dan nak mula kerja mesti rasa malas gilos. Hari ini aku pun takde mood nak kerja , haih banyak masalah . 

Bermula dari cpu jatuh ke kaki then tangan tersepit drawer meja. Bak pepatah dah jatuh tertimpa tangga , berlaku sekaligus . 

Kedua pulak  , PC ni nak tak nak bagi kerja sama dengan aku , sekejap elok sekejap tak elok . Tengok ja gambar atas tu , Diagnosing your PC , then Repair PC pastu on semula dengan elok . Lepas beberapa jam jadi balik time tengah ada customer pulak tu. Aduhh... spoil mood lak . Mugkin betul kot, PC lama tak sesuai guna Windows 10 . Tula.. gatal tangan nak update aritu . Tapi windows 10 memang syiok woo.. 

Training secara tiba-tiba..aduh ! bagitau la awal..boleh nak prepare . Dengan batery HP yang tinggal nyawa ikan ...Dengan kaki lebam sebab cpu jatuh pagitadi . Monday Blue's betul la... 

Petang pulak... modem wifi streamyx buat hal . Sedang guna , tiba-tiba connection lost . Try restart. Nak tau apa jadi lepas restart ?? Modem D-Link terus tak nyala. Nyala tuk connection internet tu je .Lain lampu tak da. Terpaksa guna HP untuk thetering (tak tau eja betul ke tidak ) . Nasib baik modem lama boleh pakai lagi . 

Arghh pening kepala aku . 
Me-Time. 
Off HP ... . 

{ 10 comments.. read them below or add one }

sayaiday sayaiday March 27, 2017 at 8:24 PM
Cpu jatuh atas kaki? Sakit tu, nasib baik takde pape. Bersabarlah, kot2 ada something baik akan jadi. Hehe
Uncle Zuan Uncle Zuan March 27, 2017 at 9:14 PM
tak pernah suka term monday blues tu, takut tak berkat gaji nanti
luqman zakaria luqman zakaria March 27, 2017 at 9:37 PM
Dugaan betul!Banyak benda jadi dalam satu hari jer..sabar yer.
Nadia Johari Nadia Johari March 28, 2017 at 12:42 PM
kalau dulu kerja memang datang je hari isnin, fuh gitu..sekarang, jadi surirumah..lagi banyak kerja, tapi boleh berehat la..heehe..

adoi macam-macam betul jadi dekat lisa
gulabiru.com gulabiru.com March 28, 2017 at 12:52 PM
term monday blues sepertinya tidak enak didengar
Lisa Nurulain Lisa Nurulain April 9, 2017 at 12:19 PM
mondays blues bukan pasal kerja.. pasal isnin yang bluesss :'(
Lisa Nurulain Lisa Nurulain April 9, 2017 at 12:20 PM
betul... dugaan . rasa nak nangis ..
Lisa Nurulain Lisa Nurulain April 9, 2017 at 12:20 PM
macam-macamjadi dalam satu hari :'(
Lisa Nurulain Lisa Nurulain April 9, 2017 at 12:21 PM
memang kurang enak didengar..biasanya berkaitan dengan kerja aka malas kerja tapi ni bukan kes malas kerja.. tapi hahah dugaan dihari isnin heeeeee