Perasaan Jika Kamera DSLR Jatuh ?

Bulan lepas dipenuhi dengan hal-hal yang buatku happy je , tapi bulan ni macam bulan penuh kesedihan je . Musibah yang tak pernah Lisa bayangkan sebelum ini , DSLR  jatuh terhentak 3 kali. Atas jalan tar pulak tu .. berkecai hati beb ! nak nangis pun ada , buat-buat hati sado je la sebab depan bebudak. Arghh sudah ... tahun ni baru tak nak berazam shopping macam-macam , nampak gayanya kena kuarkan duit tabung juga ni .


Apa Perasaan Jika DSLR Jatuh ? 

Alkisahnya , Lisa turun dari kereta dan bawa 3 beg isi kasut , baju dan beg barang review . Lisa lupa.. dalam beg barang review tu ada kamera sekali . Kaut la tali yang beg kasut dan beg baju , lepas tu tutup pintu kereta dan jalan. Time tutup pintu kereta la beg review tu dengan kamera sekali... jatuh atas jalan tar. FUhhh.. terhentak 3kali . Dalam kepala ni alamak... macam mana la dengan kamera aku ? lens pecah ke ? longgar ke ? patah ? oh tidakkkk ! 



Sampai bilik , cuba keluarkan kamera tu . Nasib baik yang pecah ni filter lens jek yang lain semua elok . Lens pun tak longgar , body DSLR pun tak calar , lain-lain semua cun je . Tak jadi nangis .. hahaha. 



Pengajaran semalam , nampak gayanya kena beli beg untuk my BF DSLR ni la. Seram sejuk je rasa time dengar bunyi jatuh tu masih terdengar dalam telinga . Nasib la filter ni tak mahal mana .,  dah beli yang baru. Harap lusa dah sampai la .. takut jadi mcm tu lagi . Walaupun ada lens lain , tapi kena jaga juga yang 50mm ni , hahaha. saya sayang disetiap inch BF saya . EH.. jangan salah paham pula.. BF Lisa tu atas tu ha.. DSLR . hahaha... 

{ 16 comments.. read them below or add one }

Normi Nieza Normi Nieza February 20, 2017 at 5:28 PM
alhamdulillah..msih selamat..:)
Mommy Muhaimin Mommy Muhaimin February 20, 2017 at 7:06 PM
Wajib beli. Mahal bah tu.

Jom masuk bloglist saya,
http://diarimommymuhaimin.blogspot.com/2017/02/exchange-blog-link-by-mommy-muhaimin.html
YB Shehan YB Shehan February 20, 2017 at 9:36 PM
adui.. pedih hati i.. sbb lense i pn pecah filter tu jgk. smpai skrg tersimpan je
luqman zakaria luqman zakaria February 20, 2017 at 9:37 PM
Fuh! Nasib baik ok jer! Hati hati yer next time..saya yg baca pulak yg nervous..hehe
Lisa Nurulain Lisa Nurulain February 21, 2017 at 5:33 PM
haha mau nangis kalau lens yg pecah
Lisa Nurulain Lisa Nurulain February 21, 2017 at 5:33 PM
hahah itulah.. ya ampun seram sejuk je rasa time dengar bunyi jtuh
Lisa Nurulain Lisa Nurulain February 21, 2017 at 5:34 PM
pecah filter je tkpo. hi lens pecah mau tk tido malam
dedauncomel.com dedauncomel.com February 21, 2017 at 8:36 PM
Lain kali kena hati-hati ni.. hehe
Azni Azni February 24, 2017 at 12:29 PM
Uwaaa ... sakitnya tuh disini..,
Ady Mifarizki Ady Mifarizki February 27, 2017 at 8:29 PM
Aduuhhh... akak.. macm mane ni.. [-(
lens tu berapa ka kalau kat sana?
Dkna Abza Dkna Abza February 28, 2017 at 7:17 PM
Fuh.. Memang seram sejuk wooii kalau jatuh. Yg retak kat luar blh nampak, risau yg dalam tu jer rosak. Makan modal nak repair.
reezluv reezluv March 17, 2017 at 4:11 PM
canon eh?so far canon tak sekeras macam Nikon le..jatuh tu mau nanes tak berenti..hehee
Uncle Zuan Uncle Zuan March 31, 2017 at 7:10 PM
omg memang nangis ni. nasib la x rosak