Cara Berkawan Dengan Perempuan

Zaman dunia serba canggih ni , hampir semua orang dah ada smartphone . Berlambak dah media sosial seperti wechat ,whatsapp , facebook , instagram , bigo dan lain-lain .   Wechat la orang selalunya "Look Around " untuk cari kawan , kenalan atau mungkin lebih kepada cara untuk mengayat perempuan  ? ceh jauh bebenar kesitu .  Lisa pula lebeh selesa di zone whatsapp , twitter , Facebook dan instagram . wechat ? Lisa pernah ada wechat tapi lepas tu uninstall ,, hahaaha.. tak berapa suka . 



Tapi.. walaupun dunia semakin maju , haha.. masih ada yang selit no. Handphone  tulis dikertas then letak dalam plastik makanan. Alkisahnya , hari selasa lepas kot tak silap... Lisa bungkus makanan di kedai makan kat bandar ni ha , memang sedap beb makanan situ ... nasi padang la katakan . Sebelum ni pun dah pernah beli makanan disitu juga , mybe pekerja situ dah cam kot . Tapi hari selasa tu memang wat aku agak lain la.. sebab biasanya bungkusan air dengan makanan just letak dalam satu plastik saja ,, haritu pulak plastik asing-asing . Sampai tempat kerja , Lisa baru perasan ada yang pelik ,, ada kertas di bungkusan air tadi . Lah.. no tepon rupanya . Gelak sampai sakit perut dengan staff yang lain . Nasib baik ni makanan memang tuk Lisa, cuba kalau time tu lisa bungkus dan beli bagi boss.. hahaha mau kena perli seminggu . 

Mungkin dia try hard "look around " di wechat.. tapi tak jumpa sebab Lisa memang tak guna wechat pun . Heeheh.. Mungkin kalau nak berkawan or mengayat atau usha perempuan aka awek , try la senyum ..  tegur... tanya elok -elok .. pastu berkawan dulu. Ekekeke..macam la Lisa pandai sangat bab ni .

Dah abes baca ? Meh follow lisa di :
Instagram  : instagram.com/mawar_biru89
Facebook : Lisa Nurulain
Twiter : twitter.com/therylisa 

4 comments.. read them below or add one

Info semasa Info semasa February 4, 2017 at 12:46 AM
Ok.. Nanti nak ngayat lah..haha
Hasrul Hassan Hasrul Hassan February 8, 2017 at 6:59 PM
Tak kenal maka tak cinta. Nak kenal kenalah mulakan dengan salam. Assalammualaikum.
..
Hikmah memberi salam itu hebat.
.
Uncle Zuan Uncle Zuan March 31, 2017 at 7:12 PM
klu saya gentle je. terus bagi namecard. haha