Tahniah Faiz Subri , Gol Terbaik Dunia FIFA 2016


FAIZ SUBRI Menangi Anugerah PUSKAS FIFA 2016 , GOL Paling Cantik 

Tahniah Faiz Subri ! Terimakasih dah harumkan nama Malaysia . Macam korang tahu la , sebab gol cantik dalam perlawanan Penang 4 -1 Pahang  .. Mohd Faiz Subri dapat peluang sertai FIFA PUSKAS AWARD 2016 .  Semalam final undian Mohd Faiz Subri meraih undian tertinggi  59.46% undian , Marlone   22.86% dan Daniuska 10.01% undian. , dinobatkan sebagai pemenang FIFA PUSKAS AWARD 2016 untuk gol tercantik di dunia pada 2016 . Nangis pula tengok video Faiz naik ke pentas dan dapat anugerah tu .

Biodata Faiz Subri

Nama Penuh :  Mohd. Faiz bin Subri
Tarikh Lahir :  8 November 1987 (age 29)
Asal              :  Ayer Hitam, Kedah, Malaysia
Tinggi           : 1.73 m (5 ft 8 in)
Career start   : 2009
Awards         : FIFA Puskas Award
Current teams : Penang FA (#13 / Midfielder, Forward), Malaysia national football team (Midfielder)



Dengar cerita sebelum dia nak pakai pakaian atau baju melayu ,, dah dapat persetujuan dari pihak FIFA  pun .  Tapi semalam dia pakai coat , tak jadi pakai baju melayu dan tanjak yang bersulam benang emas tu ha.. sebab sejuk la kot . Haa.. pasal baju ni je pun jadi issu , korang memang tak reti bersyukur eh ? Syukur la dah dapat anugerah itu , dapat gak Malaysia mewakili dalam award tu ha. Coba la fikir yang sisi positif je , bende remeh je pun di isukan . Biasalah.. memang akan ada yang cari kesalahan kita , ye tak ?

Apepun Tahniah Faiz Subri , dan terimakasih untuk semua yang mengundi dan share link untuk undi faiz subri. Good job  !


Nah Faiz Subri belanja welfie dengan Ronaldo ., abaikan muka yang tengah tu hahahaha . 

0 comment... add one now