Instagram disable atau Hack ?

Assalamualaikum selamat pagi ! Entri pertama di tahun 2017 yang agak tak baik. Semalam Lisa time nak buka Instagram , tetiba dapat notification yang someone has been using this password to other device.. lepas tu cakap page not found. Alamak.. IG dah kena hack ke ? Hmm... sedih. 


Lisa try la log in semula, dengan harapan masih boleh masuk. Nak buat macam mana.. dulu nak setting login approval by sms tu tak dapat-dapat walaupun dah buat banyak kali. Takut jadi macam ni ha.. kena hack... adeh. Lisa try alhamdulillah dah boleh log in . Pastu suruh masukkan security code yang dihantar ke number Lisa. Hahah lupa dah letak mana satu no hp. (Padan muka aku ..sapa suruh banyak no. ) . 



Step ni la rasa berdebor.. agaknya dapat tak eh login approval tu. Ada 2 pilihan sama ada by SMS atau By Email,pilih sms la sebab email tak tau letak mana satu. Dah tua.. pelupa pulak tu. Berderet msg masuk sampai 3 kali.. dapat la security code tu. Alhamdulillah..dapat semula !! Lega beb... walaupun follower tak berapa nak ado... tapi disitula tempat cari rezeki. 



Kalau korang belum follow.. sila follow laju-laju instagram Lisa.  Jangan lupa setting loggin approval ... kang menangis kalau IG tiba-tiba disable or kena hack. Or mungkin Mark Zukeberg sedang buat operasi besar-besaran tuk remove akaun IG yang tak active ? Arghh apepun korang rajin rajin la tukar pass ye .. atau setting login approval instagram.

Selamat tahun baru... see u next entri ! 

4 comments.. read them below or add one

Akif Imtiyaz Akif Imtiyaz January 2, 2017 at 7:42 AM
Nasib laa dapat balik..kena guard btol2 ni lisa..
Info semasa Info semasa January 2, 2017 at 12:47 PM
Hulurlah follower sket kat sini