Berhenti Jadi Blogger atau Kerja ?

Kemas blog ciksepet.com dan tengok paparan entri yang Lisa dah buat untuk 2014 ,2015,2016  semakin menurun kerajinan menulis cerita dalam blog ini. 2015 lah rajin sikit , entri banyak.. 2016 kelaut . Bulan March tahun lepas , bermulalah episod ibu jari tangan kanan ni rasa ngilu dan sakit tak boleh nak angkat barang . Perlukah aku berhenti menjadi seorang blogger atau berhenti untuk kerja di tempat sekarang ?

Bukan parkinson ! 

Ramai kawan menyakat yang aku kena parkinson , ishkkk saja la tu wat suspend je . Dah pergi check ke klinik terdekat , bulan march ,, doc bagitau urat masuk angin , then dia bagi injection tahan sakit.. dan beberapa ubat lah . Bulan Ogos pula jadi balik , kali ini teruk lah juga, sebab tangan aku tiba-tiba bengkak dalam sehari tu . Tak da hujan tak ada angin ... ! Last hujung tahun .. sakit semula.. pergi satu klinik ni.. doctor tu ensem macam Haris Baba.. Eh ..tercerita lain pulak ! . Hhaha.. doc ganti , dia pun tak leh check sakit apa..just bagi antibiotik , tahan sakit , ubat sapu. Dalam masa 3 hari tak hilang. Lisa pergi check  tempat lain, siap x-ray takut ada patah ke tulang tak betul kedudukan tu.. hehehe sehari lepas tu dah sembuh .




Dah seminggu dua, kalau mandi atau basuh tangan.. rasa sakit  di tangan kanan ni . Kali ni pergelangan tangan. Tengok gambar atas tu yang lisa bulatkan . 
Elee,, normal la tu urat darah memang ada 2 kaler ,
Nope.. tempat ni je rasa sakit. Macam darah beku pun ada sebab kebiru-biruan . Patutlah selama ni rasa macam terluka je tangan ni , tapi takde darah meleleh pun ..rupanya dalaman aku dah sakit . 

Terlalu banyak menaip keyboard komputer dengan posisi salah kot.. hmm.. kerja pun melibatkan komputer dan menaip . Kena letak bantal la kat pergelangan tangan ni . Hahahaah.. kelakar pula. Agaknya perlu ke Lisa check ke doctor ? atau biarkan hilang dengan sendirinya ?

Rasanya memang kena suruh rest la kot... kena slow down untuk seketika.

Nanti la Lisa check ke doctor lepastu tengok dr. tu cakap macam mana pulak. 



{ 7 comments.. read them below or add one }

Dkna Abza Dkna Abza January 13, 2017 at 4:26 PM
mungkin cara pegang mouse kot lisa, tu yang sakit
Lisa Nurulain Lisa Nurulain January 13, 2017 at 9:14 PM
Rasanya sbb terbentur dengan kayu yg ltak keyboard yg leh sorong tarik tu
Shiqeen Sattar Shiqeen Sattar January 15, 2017 at 6:43 AM
semoga dipermudahkan urusan lisa.. aamin
Kerja Sendiri Kerja Sendiri January 16, 2017 at 7:10 PM
Pelan2 menaip, mungkin salah posisi tu. Tak nak try tanya tukang urut?
Uncle Zuan Uncle Zuan April 1, 2017 at 10:14 PM
hmm tengah fikir gak ni, nak berhenti blogging ke nak teruskan